Şimdi Ara

Razer Deathadder V2 İnceleme Yazısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
6.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar.Öncelikle şunu belirtmek isterim.İnceleme yazım tamamen counter strike üzerine yaptım diğer oyunlardada sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum bu ayarlarda.Bu mouse'u aldığım zaman gerçekten detaylı bir inceleme yazısı bulamadım bu da beni sinir etti.Alışma sürecinde beni çok uğraştırdı,alacak arkadaşlara faydalı olmak istediğim için bu yazıyı yazıyorum.Özellikle driver olarak başıma bela oldu.Başlı başına DPİ Sensivty kombinasyonu,windows sensivty bunların arasındaki kombinasyon diyebilirim.Gerçekten 1 2 hafta içinde ancak doğru sonuçları alabildim.Yeni alacak arkadaşlarımızın işine yarayabilir bu yoldan denemeye başlarlarsa onlar için kolay ve hızlı alışma süreci olacaktır.Zaten 3 4 aydır razer ile oynayan adamın oyun stilini değiştirmesi zordur lafım onlara değil :)

Şimdi Razer'ın görsel güzelliğiyle,çektiğim resimlerle başlayalım.

Görünüş olarakta eksiksiz bir mouse.

Karanlıkta ayrı bir duruşu var..

Eli orta boy olan ve büyük olan arkadaşlar için önerebileceğim tek mouse tur.Ergonomik yapısıyla orta ve büyük ellere cuk diye oturuyor ve avuç içinizin biraz boşta kalmasıda çok işe yarıyor.10/10 verebiliriz ergonomisine.

Alt bölgesinde 3 tane skatezi bulunmaktadır.Kalın skatez ler değildir ince ve kaygandır.Zamanla aşınacaktır bunun için iyi bir mousepad seçimi sizin için daha iyi olacaktır(Razer padler ideal)

Görünüm ve ergonomi olarak Razer Deathadder v2 gerçekten tam puan aldı benden.Yanlız en büyük SORUN Scrool'un bir müddet sonra bozulması.Bu herkesin başına gelen birşey ne yazıkki hala bu sorunu halledemediler belki yeni çıkan v2 lerde böyle bir sorun yoktur bilmiyorum.Bir müddet sonra scrool sağ sol yaparken sallanıyor ve bunu hissediyorsunuz,sanki boşta gibi ama çalışmasında hiç problem yok.

Gelelim Mübarek Razer Settingse ve Cs İçin Alınabilecek En iyi Performansa

Arkadaşlar mouse gerçekten iddaalı bir mouse.Zaten olmasa bu kadar ayrıntı ayarlar koymazlar.Bazı arkadaşlar driver kurmadığını söylüyorlar.Ama okuduğum gördüğüm kadarıyla bu yanlış,kurmanızı tavsiye ederim.Bizim için önemli olan şüphesiz cs'den alınabilecek en iyi performanstır.Bunun içinde ben her yolu denedim ve sizlerle paylaşıyorum.Bıkamadan takip edin:)

İlk olarak razer driver da ki Acceleration, Mhz ve Windows sensivty'den nedir nasıl olmalıdır bunlardan başlayalım

1)windows sensivty'nin

Windowsun mouse hızını ayarlayan bir özelliği var fakat bunu oyuncuların illa kullanması gerek diye birşey yok. Buradan mouse hızını ayarlamak, mouse in DPI(inch başına sayılan çözünürlük) özelliğine etki etmez. İmleç hızınızı bir kademe arttırmak bile sizin imlecinizin pikselleri atlamasına neden olur.Piksel yükselmesiyse kesinlikle oyun için hassasiyetinizi zorlaştırır. Buradaki imleç hızını azaltmak, mouse inizin DPI 'yını yok etmektir.Arttırmak ise gerçekten oyun için zor kontorldür.Önerim windows sensivty default ayarlarda tutun!

2)Razer Driver Acceleration Speed

Çoğunlukla okuduğum yazılarda bunun 0 da kalması gerektiği söyleniyor.Anlık hızlandırmadır.Bu da cs oynayanlar için iyi birşey değildir,hızlı ani hareketler yaptığımızda cros'un daha fazla uçmasına neden olur.Eğer çok çok düşük sensivty ve düşük dpi kullanmıyorsanız 0 da tutmanız idealdir.Bazen kendinize göre ayarlıyabilirsiniz 1 2 gibi fazlaya uçmamak şartıyla(yüksek sens kullananlara önermem).Şahsen ben kullanmıyorum.900 dpi kullananlara açıkcası önermemde.İkisi arasındaki hassaslığı gördüm çünkü

3)Razer setingste 3 HZ şıkkı göreceksiniz 125 500 1000 Hz

Hz olayı nedir?lensin yüzeyi daha kapsamlı okumasıdır.Yani 1000 de yüzeyi okuma daha fazla oluyor.Şimdi diyeceksiniz madem öyle neden cs oynayanların çoğu 500 kullanıyor.Bunu açıkcası bende bilmiyorum,çoğu pro adamlar 500 hz de oynarlar hep benim gördüğüm bu.Birde denediğimde 500 le 1000 arasındaki farkı anlıyamıyorsunuz böyle birşey.Cs de bu pek farketmiyor 500 ve 1000 yapılması,karar sizin deneyip görün

Şimdi gelelim önerilere,kimin ne yapması gerektiğine

Dpi VE Sensitivity Arasindaki KOMBİNASYON

İlk olarak size bu malzemeyi vermem gerek işinize çok yarayacaktır.Razer Sensitivy gerçekten önemli bu mouseta yani onunla cs sens arasındaki uyum.Bunu da oyundan çıkıp değiştirip tekrar oyuna girmemek için kısa yolu var.Sol yandaki iki tuşa basılı tutup scrool'u aşağı yukarı yaparak arttırıp azaltabiliyorsunuz böylece kolaylıkla hangisinin size uyduğunu oyun için tam olarak ayarlayabilirsiniz.Bunun için sol yandaki tuşlara makro ataması yapacağız

Resimde gördüğünüz 4 5 buton yerindekileri on the fly seçerek bunu hallediyoruz.Kaydedin ve ikisine aynı anda basarak scrool aşağı yukarı yaparak hızınızı ayarlayın.

Yüsek Sensitivty Oynayanlar İçin

1)Yüksek sensivty oynayanlar size tavsiyem 900 dpi 'ın üzerine çıkmayın zaten oyun için sensiniz yüksek olcak 1800 yapıp daha fazla hakimiyet kaybetmeyin.Razer sens i orta tutup oyun için hızlı olacak şekilde ayarlamaya çalışın.Ne kadar yüksek dpi düşük sens'te iyi verim alınır densede gerçekten ben bunun cs de işe yaramadığını gördüm.Belki yeni oyunlarda olabilir ama cs nin eski bir oyun olmasından kaynaklı olabilir tam bilmiyorum.1800 dpi'da razer sens yüsek ve oyun için sens düşük olduğu halde ciddi bir hakimiyetsizlik oluyor çok denedim ve uğraştım bunu anladım.Bunu nasıl söylüyorsun derseniz belki,900 dpi'da orta seviye sensler kullandığım zaman hakimiyetim daha da arttı.Ben 450 dpi'a kadar indim,oyun için sens 2.4 ,razer sens te 8 de win sens 6 da en iyi verimi aldım.Bunun için 2 hafta uğraştım inanın,tabi kişiden kişiye değişebilir bu durum ama hassaslık olarak dpi düşük tavsiyemdir 900 üstüne çıkmayın,çünkü hızlı olarak oynuyorsunuz birde ayarları yüksek tutup iyice hakimiyeti kaybetmeyin.Önerim 900 dpi da tutup razer setingsteki sensivty'yi 10 a dayamayın kesinlikle!Mesela 7 8 Ve buna görede oyun içi sensivty'yi kendinize göre ayarların.Windows sensivty'e dokunmayın!Bu hızlı oynayanlar için iyi olacaktır

2)Orta seviye oynanlar

900 dpi sizlere iyi gelecektir.Ben kendim 900 dpi'da denedim uğraştım.Razer sens düşük tuttum (kendim yavaş oynadığım için) bana yine biraz hakimiyetsiz geldi 450 dpi da aldığım hassasiyeti verimi alamadığım için tekrar geri döndüm 450 ye.Tabi ben yavaş tercih ettiğim için olabilir bu.Sizlerede 900 dpi razer sens 5 6 7 lerde tutup oyun içi sensivty'de ona göre ayarlamanız iyi olacaktır.Kendinize en uygun olanı bulmaya çalışın.Razer sens çok yüksekte tutmayın tekrar söylüyorum bunu.Orta seviye tutarsak hakimiyet biraz daha iyi oluyor ama 10 yapıp oyun içi düşük yapsak ne olur derseniz hassaslık kayboluyor!Razer sensivty düşük veya orta seviye tutup,oyunda biraz yüksek tutun bunu kendiniz ayarlarsınız.Tam tersini yapmayın yani razer sens tavana dayayıp oyun içi az tutmadan bahediyorum.

3)Düşük Seviye Sens Hızında Oynayanlar İçin

Bu guruba bende giriyorum.Bana güvenebilirsiniz.Şimdi size tavsiyem tekrar 900 dpi üzerine çıkmamanızdır kesinlikle.Yavaş ve hassas olduğumuz için direk anlaşılıyor zaten hakimiyetsizlik 1800 dpi da oynandığı zaman.(Herkes için faklı olabilir)deneme yanılma yaparak bunu yapmanızı öneriyorum.İsterseniz deneyin mouse sizin mouse'unuz :)

Ben düşük sens oynadığım için size kendi config dosyamı örnek olarak koyuyorum

Çok düşük sens oynayanlar hassaslık arayacaktır bu mouse ta 900 dpi da da iyi verim alabilrsiniz ama kendim şahsen 450 dpi da kullanıp razer sensivty i biraz yüksek tutup cs içinde 2 .1, 2.2, 2.3,2.4 civarlarında tutup en iyi böyle verim aldım.Size tavsiyem böyledir450 dpi,Razer Sens ortalarda 7 8 olsun oyun içide kendinize göre ayarların.Bu Kombinasyonu sağlarken sakın razer sensi çok yüksek tutmayın en fazla 8 yapın. ona görede oyun için sensiniz yükseltin.Neden razer sens 10 değil derseniz gerçekten bu rakam yükseldiğinde hakimiyetsizlik azda olsa azalıyor.

Attax clanında bir zamanlar oynayan ve benim oyun stilini çok sevdiğim 'Tixo'da 450 dpi da oynamaktadır.Onun inceleme yazısınıda sizlerle paylaşıyorum.Bu adamların illaki bir bildikleri vardır.Kendi deneyimimde sonra bu yazısını dün görüncede içim ferahladı biraz:)

Link: Article: Tixo reviews the Razer DeathAdder Left Hand Edition @ 26.04.2010 - 16:03 - mousesports - english

Anlattıklarıma bazılarınız bunlar kişisel ayarlar diyebilir ama ben farklı açıdan yaklaşmaya bakıyorum.Tabi herkes kendine göre ayarlayacaktır ama ben hepsini denediğim için hassalığı en iyi hangi yollarla olabileceğini az çok anladım.Bu yüzden bazı kombinasyonları buraya yazmak istedim ve bunun üzerinden arkadaşlar deneme yapsın diye.Özellikle razer sens i tavana dayamamak yani 10 yapmamak bu gerçekten önemli ve acceleration'unu kullanmayın 900 dpi dan da şaşamyın derim ben.Yeni almış arkadaşlar için.

Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar.Zaten bu deneme yanılma sürecinin sonunda bir incelemeye yazısı yapmayı düşünüyordum.Umarım bazı arkadaşlara yardımcı olurum.Aklınıza takılan veya yanlış olduğunu düşündüğünüz birşey varsa yorumlarınız paylaşırsanız sevinirim.Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z3A -- 17 Mart 2012; 19:18:28 >

• Hocam eline sağlık çok güzel bir inceleme olmuş güle güle kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: delicevat77

Hocam eline sağlık çok güzel bir inceleme olmuş güle güle kullan

Sağolasın dostum:)2 hafta sonunda en iyi performansını yakaladık.Hakkını veriyor razer...
  • Kesinlikle
  • inceleme için teşekkürler.
  • arkadaş en önemli yeri atlamışsın :) türk cs serverlında oynarken ulan ne kabiliyetsiz adammışım ben diye hayıflanıyordum. sonra ucuzluk varken steam den cs paketini aldım ordaki oyuncuları görünce aslında kazma olmadığımı anladım. işin aslı türk cs serverlarında hile-cfg almış başını gitmiş. tabi yetenekli adamlarda var inkar etmiyorum. Bizim serverlarda duvar kavramı yok :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbrainx

arkadaş en önemli yeri atlamışsın :) türk cs serverlında oynarken ulan ne kabiliyetsiz adammışım ben diye hayıflanıyordum. sonra ucuzluk varken steam den cs paketini aldım ordaki oyuncuları görünce aslında kazma olmadığımı anladım. işin aslı türk cs serverlarında hile-cfg almış başını gitmiş. tabi yetenekli adamlarda var inkar etmiyorum. Bizim serverlarda duvar kavramı yok :D

Dostum ben zaten online olarak oynamam :) Lan ekibim vardır ve turnuvalarımız olur.Arada bir ban yemek istersem giriyorum online serverlara ^^ seviyesiz ortam türk serverları.Ama sxe li serverlarda bu gibi durumlara rastlamazsın.Bu arada cfg önemli birşey değildir.Sen sağlamsan karşındakinden etkilenmessin.Cfg nin ne kadar oyuna büyük etki ediyormuş gibi bilinsede bu yanlıştır.Yok aim cfg vs vs bunlara pek inanamayın.Oyun komutlarıyla oyun stilinizi karşınızdakine bariz üstünlük sağlıyabilecek bir seviyede olamaz.Sadece bazı şeyler kolaylaşabilir o kadar.Bununda bu konuyla pek alakası yok aslında ama açıklamış olayım:)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Faydalı inceleme çok sağolun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: themagnificent

Faydalı inceleme çok sağolun.

ne demek bunlar gerekli şeyler kapsamlı bir inceleme yazısı görmediğim için yapmam gerektiğini düşündüm.Umarım yardımcı olurum yeni almışlara
  • Yazida bizede bir tesekkur etseydin bari, pm den o kadar bilgilendirdim seni :) tixo ayarlari olsun prolarin neden bu ayarlarda oynadigi konusu olsun baya isin felsefesini anlattik sana
  • gerçekten güzel mouse counter için ideal
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepEnergy

Yazida bizede bir tesekkur etseydin bari, pm den o kadar bilgilendirdim seni :) tixo ayarlari olsun prolarin neden bu ayarlarda oynadigi konusu olsun baya isin felsefesini anlattik sana

eyvallah kardeşim unutmuşum çok kişiye sorduğum için :)
  • Sens ayarları kişiden kişiye çok farketmekte ben bu ayarlar ile imkansız oynayamam. benim css ayarlarım;

win pointer speed : 3,5-4 arası
    dpi : 3500dpi
    sens: 10
    css oyun içi sens: 5.2

Win pointer'ı yüksek tutmanın anlamı yok çünkü 5'i geçirdiğimiz zaman çok ufak hareketlerle mouseun piksel atladığını görebilirsiniz 5600dpi civarı bir mouse'um olsa win pointer'ı 1-2 arasına kadar çekeceğim fakat 3500dpi ile bu kadar oluyor. Dediğim gibi tavsiyem yazılımsal olarak mouse hızlandırmayın, mouse'un kendi teknolojisine daha çok ağırlık verip yazılımsal sensi düşürüp mouse optiğinin okuma gücünü arttırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: losthell

Sens ayarları kişiden kişiye çok farketmekte ben bu ayarlar ile imkansız oynayamam. benim css ayarlarım;

win pointer speed : 3,5-4 arası
    dpi : 3500dpi
    sens: 10
    css oyun içi sens: 5.2

Win pointer'ı yüksek tutmanın anlamı yok çünkü 5'i geçirdiğimiz zaman çok ufak hareketlerle mouseun piksel atladığını görebilirsiniz 5600dpi civarı bir mouse'um olsa win pointer'ı 1-2 arasına kadar çekeceğim fakat 3500dpi ile bu kadar oluyor. Dediğim gibi tavsiyem yazılımsal olarak mouse hızlandırmayın, mouse'un kendi teknolojisine daha çok ağırlık verip yazılımsal sensi düşürüp mouse optiğinin okuma gücünü arttırın.

dostum ben cs icin yazdım bunları ve dogruda.Yanlıs birseyi bilmeden yazmam buraya bu arada windows sens ne düşürceksin ne de yükselticeksin bu heryerde soylenen birsey dpi meselesini cope atıyorsun resmen.Ben 1800 dpi da cs de hakımıyetslızlık oldugunu cok anladım cok deneyip.Tabi sensi de ona göre azaltıyordum ama yok...

win poniterla ilgili Ş,: mouse in DPI(inch başına sayılan çözünürlük) özelliğine etki etmez. İmleç hızınızı bir kademe arttırmak bile sizin imlecinizin pikselleri atlamasına neden olur.Piksel yükselmesiyse kesinlikle oyun için hassasiyetinizi zorlaştırır. Buradaki imleç hızını azaltmak, mouse inizin DPI 'yını yok etmektir.Dpi yok edincede sıkıntı cıkar sen sanıyorsunki dpi azaltıldıgında cok hassasiyetim artıcak tamam ama bu seferde dpi a etki eder sen anlamassın reflex lere pek cevap veremezsin.Aynı oranda ozaman sens biraz arttırayım dersen bu seferde azcık hassasiyetlik olacaktır ben bunların hepsini denedim.Tum dunyada soylendıgı gıbı saglam clan oyuncularıda degıstırmemek tarafatarı win sens i ama tabı degıstırenlerde var kısıden kısıye gore degısırı bu sadcece benım önerimdir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.