Şimdi Ara

RAW formatına dönüşen HDD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık bir haftadır 2tb harici bir hdd var onunla uğraşıyorum. İlk başta birkaç dosya attım fakat attığım klasörlerin içi boş güzüktü kopyalama işlemi bittikten sonra. Fakat hdd'de yer kaplıyodu o boş klasörler. Daha sonra pc'yi açıp kapattım tekrar denemek için buseferde hdd tamamen gitti uzun süre uğraştım usb bağlantı sesi geliyo fakat hdd görünmüyo. Uzun süre forumlarda çözüm aradım bir çok proğramla sonuç aramaya çalıştım.
    En son dosya sisteminin RAW olduğunu ögrendim. Bunun içinde birçok araştırma yaptım birçok yöntem denedim fakat bir sonuç alamadım. Raw'a bir çözüm olarak biçimlendirmek daha sonra ise dosya kurtarma proğramlarıyla dosyaları geri getirmek şeklinde çözüm sunmuşlar fakat ben hdd'yi biçimlendiremiyorum. Yıllardır çekilen tüm aile resimlerimiz , kendi resimlerim o hdd'de sadece resimleri kurtarabilirsek yeter hdd çöpe gidebilir.
    Kullandığım proğramlar.

DiskInternals Partition Recovery 4.2 - bu proğramı raw sisteminden ntfs sistemine dönüştürmek için kullandım fakat uzun süre tarama yapmasına rağmen bir sonuç çıkmadı.

Acronis Disk Director 12 - bu proğramı bu forumdaki bir çözüm için indirdim çoğu kişi teşekkür etmiş fakat bende işe yaramadı taratmaya başladığımda hata alıyorum
    Aldığım Hatalar
    http://imgur.com/E93smiK
    http://imgur.com/EdTsslp

RAW formatına dönüşen HDD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali1993ali13 -- 8 Temmuz 2017; 17:16:55 >

• recovery my files ile tarama yaptır.

birde raw formatının windows görmez.
    bir usb flas diske linux çalışan sistemi at bilgisayarı bu usb den başlat linux dosyalarını görebilir.
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam 8 saat süren tarama sonucu hiçbir dosya bulunamadı , linux sistemi denedem ondada gözükmüyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali1993ali13

Yok hocam 8 saat süren tarama sonucu hiçbir dosya bulunamadı , linux sistemi denedem ondada gözükmüyo.

o halde şöyle yap harici hdd nin kutusunu söküp dahili olarak bağlamayı dene.
    buna benzer sorunlar kutudan çıkarınca düzelebiliyor.

ama şöyle bi sorun var bazı harici disk üreticileri kutu ve hdd nin boardlarını standart sata yapmayabiliyorlar.
    sen kutuyu sökersen karşına sata arayüz çıkmayabilir.
    doğal olarak diski dahili olarak bağlayamayabilirsin.

bu riski alırsan kutudan çıkarıp dahili olarak bağlamayı dene
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi kutuyu açtım daha sonra usb dönüştürücü bir aparat var onu söktüm hdd sata girişli hale geldi, fakat sonuç aynı hocam.
    Dosya kurtarma şirketleri gözüme takıldı acaba bir bilginiz varmı nekadar güvenilir , ücretleri nekadar.
    2 tb hdd içinde 2-3gb'lık resim var sadece resimleri kurtarmak yeterli olur, son çare onlarla iletişime geçcem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali1993ali13

Dediğiniz gibi kutuyu açtım daha sonra usb dönüştürücü bir aparat var onu söktüm hdd sata girişli hale geldi, fakat sonuç aynı hocam.
    Dosya kurtarma şirketleri gözüme takıldı acaba bir bilginiz varmı nekadar güvenilir , ücretleri nekadar.
    2 tb hdd içinde 2-3gb'lık resim var sadece resimleri kurtarmak yeterli olur, son çare onlarla iletişime geçcem.

onlar mb başına çalışırlar ve çok fahiş fiyata iş yaparlar.
    3 gb bi datayı 2000 2500 tl gibi bi fiyata kurtarırlar.
    %100 garantiside yoktur.
  • Benim harddisk de arada bir RAW formatına dönüyordu, cmd'den chkdsk yapınca düzeliyordu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlk defa bugün tekrar denemek için HDD taktım 1-2dk sonra hdd bir sorun yokmuş gibi açıldı arayüzdeki dosyaları bile gördüm fakat 1-2 saniye sonra erişilemiyo hatası geldi. Sanırım bir teknik temassızlık tarzı birşey var umudumu kesmiştim tekrar uğraşmaya başladım D:
  • HDD'yi açmayı başardım fakat dosyalar okadar zor açılıyoki birtane klasöre girmek 1-2 dk alıyo ne yapabilirim arkadaşlar ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.