Şimdi Ara

RAT ile Okul sistemi hack

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
8.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Bir üniversitede öğrenciyim bazı kişilerin haberleri çıkıyor itüde hack olayları olmus ve eokul bılgı yonetım sıstemı ıd şifreleri çalınarak ogrencıler ogretmenlerın hesabına gırıp kendı notlarını degıstırmısler.Bunu sizce ancak ve ancak Bir okulda nasıl basarabilirler? Yani bunu nasıl hackleyebılırler ancak RAT atarak dolayısıyla kelogger sayesındemı bunu basarmıslardır.Okuldakı bazı bılgısayarlar ellerinin altında bu bilgisayarlara girip usb flash bellekten yada daha onceden kendı vıruslerını yukledıklerı sıteye gırıp vıruslu dosyayı ındırerek o bılgısayarın klavyesınemı erısıyorlar? Dolayısıyla bazı ogretmenlerde okul bılgısayarından eokul sıstemıne gırıs yaptıgı ıcın bu bılgıler öğrencinin mailine geliyor ?

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Okullardaki güvenlik/güvenilirlik sistemleri nasıldır? kendi sstemlerinde firewall donanımı veyada yazılımı varmdırı yada deepfreeze uygulaması ? yada herhangı bır antıvırus olması bu keyloggerlı uygulama RAT'ı engelleyecekmidir? Okullardaki yazılım ve bilgi koruması nasıldır? Okullardaki bilgisayarlar guvenlımıdır?

• Bende uymustum bazi ogrenciler hackleyip yapiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversite ve eokul ??
    Okullarda güvenlik filan yok.En azından benim gittiğim okullarda yok.Bu işlerden anlayan ve biraz kafa patlatan bir birey hertürlü sisteme girer.Hatta anlamasa bile biraz kafa patlatsa yine şifreyi bulabilir.İlk eokul çıktığı zamanlar galiba ben 8.sınıftaydım hocaların şifrelerini 1,2 arkadaşa verip not girdiriyolardı artık kendileri çok meşgul olduğundan herhal :) şifrelerde tc kimlik nolarımıymış neymiş unuttum hepsinin şifreleri aynımış.Lisedede güvenlik namına bişey yoktu.Ünideyim hocanın pcsinde virüsler cirit atmış çocuklar virüs girmiş pdfler açılmıyordu diyordu.
    Diyeceğim şu ki bizamanlar kamu kurumun şifresinin 123456 olduğu ülkemizde okullardaki güvenlik hakkında pek bişey beklemem.Ciddi konumudur evet bence ciddi ama takan yok.

• Rat ile sadece keylogger ele geçirilmez bilgisayarın tamamı ele geçirilir kontrolü olsun dosyaları gizle alma ve değiştirme olsun aklınıza gelecek herşey yapılabilir.
    Xtrime Rat var merak edip arkadaşımın pc sine attım ve haberi olmadan istediğim herşeyi yapabiliyordum keylogger olsun kamerasını açmak olsun disketini açmak olsun ekranını izlemek olsun yani çok tehlikeli bir virüstür kesinlikle dikkat edilmesi gerekir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.