Şimdi Ara

Rasyonel sayilar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yine bunu bilmiyorsan sanayiye git diyenler olcak dkajwkw ama artık eskisi gibi insnalari takmıyorum kdjdjd. Belki düzgün cevaplar almak için bu hesaptan çıkmam gerek.Fakat fake hesap açacak telefon no yok

Arkadaşlar benim temelim yok .Ya aslında var ortaokulda çok çalıştım. Ama 9da saldim ben.daha sonra sadece 11de çalıştım. Trigonometri tek biliyorum 0im belki yetistiremem ama umrumda değil. Uslu köklü mutlak eşitsizlik carpanalra ayırma oran orantı ondan sonra ayt baslicam . Bu konular matematiğin temeli diye önem veriyorum. Problemlere gelince her gün yarım saat problemler caliscam ama ayt grcicem. Hah bi de sinavda bile olasılık konusu çalışmıyorum çünkü 10da ne güzel eğlenceli konu diyip çalıştım. Olasılık kümeler mantık konuları var benim. Ama bu mutlak mesela çok korktum hep uzak durdum . Sayılar konusu uzak durdm. 11 yine başında çalıştım sonra saldim.12 de oyle. Ama temel olmayınca hepsi havada kaldı. Temel olsa hepsini daha hızlı bitiririm.o yüzden temeli sağlam oturtcam. Konulari cok yaymadan fakat soru işareti kalmadan.lti 3 ay verdim .ocak şubat kaldı. Trigo diziler log fonksiyon. Aralık 10.sinid konuları. Denklem eşitsizlik. Kasım da problemler dedim .problemlere geçtiğim an aytye de gecicem .

Ve her şeyi tam öğrenmek istediğimden detaylara takılıyorum. Sizin için beyinsizlikse olabilir.misal o sayı basamakları sorusu.kimse demiyor mu ya ÖSYM böyle bi soruda hinlik yaparsa.aptal oldugumdan değil bir tane hoca dedi ki abc 3 basamaklı diye belirtmiyirsa çarpma durumundadir.

Ama işte siz ezbere gidiyorsunuz.hurra sayı basamakları sorusu hahahaha soru vok kolay go bir bunu mu yapamadin diye xd . Oysa soruyu yaptım;d . Sadece ya sinavda gelirse napariz diye o mevzuyu soruyorum.

Neyse şimdi de beyinsiz olcam git sanayiye diyecekler ama yine de sorcam bu mevzuyu.

Rasyonel sayilar

Şimdi hoca - nin paydanin üstünde ya da altında olması onemsiz biz onu ortada dusunces paydanin kesriymjs gibi dusuncez yazmış.

Ama başka bir yerde - bölü - li eksir yazmış. Bunda niye kesir ortada değil xd. Demek istediğim tamam biliyorum iki - bulunduğu zaman + olur.

O zaman hoca niye en başta üstteki yani pay bölümünde olan ya sa payda bölümünde olan eksi oraya ait değil ortaya keşke ait eksidir diyor. Yani mesela -3 bölü 8 bu eksi -3e değil kesre ait eksiymis. Üstte olması onemsizmis ortaya yaziliyo gibi düşünülcekmjs. Veya 3 bolu -8 bu da yine onemsiz paydada yazılması.

Ben şunu soruyorum . O zaman -16/-24 pay ve paydada yazması onemsiz - ortada olmalı bu mantıkla?

Rasyonel sayilar

Olmaz değil mi -16 ile -24 bölündü eksi ve eksi bölünurse + olur.

Ee bu olmazsa bunu bölme olarak aliyorsak neden biz mesela -3/ 5 rasyonel sayisnda o eksi ortada olcak diyoruz. Belki o da -3ün 5e bölümü. Ya da eksi payda değil paydada olduğu zaman 3 bölü-5e neden hoca bu durumda da eksi 5e ait değil keşke ait demiş. Ya 3 ün -5e bölümü ise bu ifade.

Yani benim anlamadığım mevzu hoca diyor ki eksi altta ya da üstte Yani pay veya paydada olması onemsiz siz onu yanindaki sayının değil kesrin eksisi olarak alcaksiniz diyor. Ama belki onlar eksi ustteyse diyelim 8se -8in 9 bolumu .ya da eksi alttaysa 8in eksi 9a bölümü belki o ifade.

En son hep eksi cikar o ayri sanırım hoca bunu demek istemiş. Ama benim anlamadığım eksi altta ya da yukarıda onemsiz keşke ait eksidir artık o diyor.

O zaman mesela -2/-2 ifadesinde de eksiler ortada kesre ait olmalı. Alt üst dusunmemeliyiz. Ama bunu-2 nin -2ye bölümü olarak düşünüyoruz.

O zaman neden -6/4 olunca o eksiyi ortaya alıyoruz hemen . Hocanın dediğine göre o eksisi niye ortada dusunuyoruz keşke ait dusunuyoruz? Ya da 6/-4 olunca?

Neden 6nin -4e bölümü ya da -6nin 4e bölümü demiyoruz.

Keske bıyıklı izleyip gecseydim. Biyiklinij yorumlarında bıyıklı aytde iyidir ama sonsuza tasimaz mert hoca taşır dediler dedim bi bakim. Bıyıklı kral ama sahi .tyt yeni videoları eskisi gibi detaylı defil sanki . Yine de şu ana kadar gördüğüm en detaylısi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prensesela -- 6 Kasım 2022; 8:50:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunu okuyan net aşıktır

• Bunu özelden daha rahat tartışabiliriz Ela Hanım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu malın yazdığı hiçbir şeyi okumadım daha

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rakip eliyo arkadaşlar kanmayın bu paragrafı okuyacak vakitte bir tyt denemesi atarsınız

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • karamba iyice kafayı sıyırdı

• rakamlardan başlasaydınız hocam bi apotemi doğal sayılar çözebilirsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asal polinom?
    14 yıl önce açıldı
    Rasyonel Sayılar sorularım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.