Şimdi Ara

Raptor + 2 X sata2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni sistemimde işletim sistemi için raptor 74gb alıp depo içinde 2 tane sata2 alıp onları raid yapmak mantıklımı sizce. depo için olan disklerinde performansı arttırmak dosya işlemlerini hızlandırmak için sistemi yavaşlatmasn diye raid yapayım diyom.yoksa tek bir buyuk disk mi alsam iki sata yerine? aklıma bole bi fikir geldi ne dersiniz?

• ben depo için ki depo benim için dosya güvenliği birinci sırada bu yüzden depo için 2 adet 80 lik diski raid1 yaptım
  • bence x2 sataları windows için, raptor'u da depo için kullanın. bende bu şekilde yapmayı düşünüyorum aslında. sebebi ise basit. raid 2 diskten oluştuğu için disklerde fiziksel problem oluşma riski tek disk'e göre daha yüksektir. ayrıca raid'in göçmesi ve bu yüzden veri kaybı riski de var. ama windows'u raid sisteme kursanız bile sistem uçtuğunda yeniden kurabilirsiniz. zaten kurulum cd'si elinizde var. o yüzden birşey kaybetmiş olmazsınız . ayrıca düzgün disklerle yapılmış raid0 okuma hızında az da olsa raptor'u geçiyor.
    asıl güvenli olması ve korunması gereken verileriniz ise depo olarak kullanacağınız disk'te duracak. bu durumda disk bozulma riski daha az olan ve raid çökme endişesi bulunmayan ama aynı zamanda da çok hızlı olan raptor'u bu iş için kullanmak daha akıllıca olur diye düşünüyorum.

• Evet raptor a okadar para vermekten vazgeçtim. 2 tane 160 lık sata alıp sistemi kurcam bide 400 falan depo yaparım. raptor ların kapasiteside çok küçük değmez depoya falan.
  • Raptorlar performans için gerçekten iyiymiş kullanmadım ama kullananlar öyle diyor çok hızlıymış hakkaten ama ses sorunu da varmış ne yazık ki bide maddi sorunu var tabii
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.