Şimdi Ara

Ramlerime overclock yapacağım, bilgisizim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıkta belirttiğim Corsair 8 GB (2x4) XMS3 1600 mhz cl9 marka ve model ramlerime overclock yapmak istiyorum fakat bilgisizim bu konuda. Forumda hatta diğer forumlarda da araştırma yaptım ama açıkçası pek yararlı bi yazı bulamadım.
    Öncelikle sizinle ramlerimin şuanki çalıştığı değerleri paylaşayım.

http://imageshack.us/photo/my-images/444/60727156.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/838/58543542.jpg/

Anakartım MSI z68-gd80(b3). Overclock yaparken nasıl bi yol izlemem gerekli?

Şimdiden yardımlarınız ve yorumlarınız için teşekkürler, iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi somek -- 17 Ocak 2012; 16:18:52 >

• yardımcı olan herkese teşekkürler(!)
  • benimde bu konuda yardıma ihtiyacım var sen birilerini buldun mu hocam
  • malesef yardımcı olan olmadı, insanlarımız çok yardımsever..
  • ramlare oc yapmak aslen eskide kaldı artık kontrolcüsüde cpuda bulunduğu için daha çok stabilite problemlerine yol açıyor. ramlere oc artık ancak cpu ya yapılan oc sonrası çarpan değiştiğinde değiştiği için mhz leri ayarlama şeklinde oluyor. kaldıki benchmark fln kasmıyosanız günlük hayatta bi farkını görebileceğinizi zannetmiyorum. tabi bunlar bnm fikrim diğer arkadaşlarda fikirlerini söyliceklerdir.
  • elinizdeki modüllerin hız aşırtma kabiliyeti olup olmadığını versiyon no'su üzerinden araştırın, 2 şekilde hız aşırtma yapabilirsiniz, ya gecikme sürelerini değiştirisiniz ya da frekansı arttırıssınız.
  •  Ramlerime overclock yapacağım, bilgisizim.

XMP profilini enable yapıp frekansı seçin (DRAM Frequency). RAM frekansını auto da bırakırsanız zaten otomatik 1600Mhz seçecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha önce, günlük kullanımda 1333 mhz ile 1866 mhz ramler arasında ve gecikme süreleri uzun ve kısa olanlar arasında yapılmış bir benchmark okumuştum. Hiçbir fark yoktu..
    Yalnız tekrar ediyorum, günlük, masasüstü programların/oyunların kullanımında.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.