Şimdi Ara

RAM in FPS etkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
1
Favori
2.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Intel i3 3.20ghz 550
    RAM 4GB DDR3
    ATI RADEON HD 4600

Oyunlarda fps artirmak icin rami 8+4 mu yapsam daha iyi olur yoksa ekran karti alsammi?

8GB RAMler 250 tl civari ve butcem icin oldukca uygun.(para biriktiriyorum 170 tl var simdi)

Orta seviye ekran kartlari ise minimum 350 tl oluyor(2.el alamam)

1,5 yil kullanicam pc yi.Ram 12 yaparsam fps artar mi?Mesela rustda.Battlefield de?

Islemciyi soylemiyom bile iyi bitane almak cep yakiyor lise ogrencisiyim sonucta :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ram in çok bi faydası olmaz ancak günümüz oyunlarında 8 gb den aşşağı ram yetmiyor artık önceliğin ekran kartı olsun ekran kartın kötü
  • Bir zincirin gucu, en zayif halkasi kadardir. RAM i 64gb yap istersen, o islemci ve ekran karti ile yine performans alamazsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emiroz231

ram in çok bi faydası olmaz ancak günümüz oyunlarında 8 gb den aşşağı ram yetmiyor artık önceliğin ekran kartı olsun ekran kartın kötü

Oyle ama dedigim gibi babamin 350 liralik bi ekran kartina izin vericegi supheli(r7 250 gibi).Ki zaten bi bucuk sene sonra uniye gidicem.Sifir pc alicam.Rami 12 yapmam idare edermi beni 1,5 sene.

• neden sifir almaya o kadar odaklandiniz ki forumda isinizi gorecek 150 tl civari cok temiz hatta garantili kartlar bulabilirsiniz. 100 tlye alacaginiz kartlar bile elinizdekinden daha fazla fps artisi saglayacaktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: musta35

neden sifir almaya o kadar odaklandiniz ki forumda isinizi gorecek 150 tl civari cok temiz hatta garantili kartlar bulabilirsiniz. 100 tlye alacaginiz kartlar bile elinizdekinden daha fazla fps artisi saglayacaktir.

Ikinci eli tabiki bende daha cok isterim ama kargo oldugu icin baba izni lazim ki babam ekran kartinin sadece oyun icin oldugunu,pc hizina etkisi olmadigini biliyor :D

Hala reşit değilim malesef :D

Ikna edebilsem ekran karti almaya kargo sıkınti biraz.

• Ram'i boşver.

Ekran kartına darboğaz yapmayacak en iyi ekran kartını almaya çalış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yani ram isi sana bisi saglamaz illa alayim dersen 4 gb al totalde8 olsun sana yeterde artar bile. profilde yer görünmüyor ama bir cok sehirden kart satanlar var elden de alabilirsiniz ama babam pc yi kurcalar ektan karti takviyesini anlar essegin sudan gelme surecini hayat gecirir dersen orasini bilemem

• Peki bu sisteme en uygun hangi kart olur.Ikinci el almak sıkıntı.165 tl mevcut ve gunde 5 tl biriktirebilirim.

Hangi ekran kartini almaliyim?Rust,battlefield 4 vb icin?

Ve babami ikna etme taktigi verin :D

Daha gecenlerde pc yavas diye tum oyunlarimi silmis(4 oyun 30gbfalan).Ram ve islemciyle alakali oldugunu soylemem ragmen :D
    :D

• quote:

yani ram isi sana bisi saglamaz illa alayim dersen 4 gb al totalde8 olsun sana yeterde artar bile. profilde yer görünmüyor ama bir cok sehirden kart satanlar var elden de alabilirsiniz ama babam pc yi kurcalar ektan karti takviyesini anlar essegin sudan gelme surecini hayat gecirir dersen orasini bilemem

Yok anlamaz ama yinede gizlice alip takmak biraz garip:D

Bilecikte oturuyorum.ikinci el ekran kartini bulabilirmiyim ki elden :D

• gizli gizli oyun oynuyorsun bence ekran karti değiştirip daha kaliteli oyun oynamanin absurt bi tarafı yok bence. ekran karti bolumune girin sehir secimi yapabiliyorsunuz. bilecik buyuk bir yer degil ama belli olmaz belki satan vardır. ayrica almak istedikten sonra yasca buyuk bir kuzen bir arkadas arkadas abisi bulup kargo isini onunla da yapabilirsiniz.

ulan bende sana uckagitcilik icin cesaret veriryorum. bence sen birak ekrankarti ni oyunu asil derslere ilerde oyuna cok vaktin olacak. bak benim yas kirk hala oynuyorum oyun valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musta35 -- 9 Aralık 2016; 0:28:49 >
  • quote:

gizli gizli oyun oynuyorsun bence ekran karti değiştirip daha kaliteli oyun oynamanin absurt bi tarafı yok bence. ekran karti bolumune girin sehir secimi yapabiliyorsunuz. bilecik buyuk bir yer degil ama belli olmaz belki satan vardır. ayrica almak istedikten sonra yasca buyuk bir kuzen bir arkadas arkadas abisi bulup kargo isini onunla da yapabilirsiniz.

ulan bende sana uckagitcilik icin cesaret veriryorum. bence sen birak ekrankarti ni oyunu asil derslere ilerde oyuna cok vaktin olacak. bak benim yas kirk hala oynuyorum oyun valla

Yok oyunlari gizli yuklemiyom :D.Hepside orjinal oyunlar ama sildi iste pc yavas diye sinirlenip.

Bende zaten ygs lys calisicam.Sadece arada girip rust bf4 falan lowdada olsa 50 fps falan oynamak istiyorum.

Arkadasim r7 200 series ve 8gb ram ile bunlari akici oynayabiliyor.

Yani bu ekran kartina rami 8 yapmam oyunlara etki etmezmi?

Bu arada bilecikte hd6570 buldum 1gb.Benimkinden iyi midir?

• Windows ağır çalışıyorsa hızlı bir SSD almanı ve sistemi ona kurmanı tavsiye ederim.

Belleklerin oyunlara etkisi bir noktadan sonra kalmıyor. Ben şu an ki durumda en az 8 en çok 16 GB almanı öneririm.

En çok etkiyi tabi ki grafik kartı sağlıyor. Bunlar dışında da oyunların iyi optimizasyon edilmiş ve sürücüyle uyumlu olması kare hızını etkiler. Sonra işlemcinin yetersiz kalıp kalmadığını öğrenmen gerekiyor.

Son olarak da iyi bir bağlantıya sahip olman şart çünkü anlık düşüşler bağlantıdan dolayı da yaşanabilir. İlk başta hatalar olabiliyor bunu çözmek için de oyunun güncellenmiş olması gerekir. Sistemde oyunlar da dahil her şeyi güncel tutmalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mad -- 9 Aralık 2016; 1:36:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.el ;

50 Lira civarına 4 GB , ddr3 bellek ve 200-250 liraya "bulabilirsen" Sapphire R7 250x 2 GB Ekran kartı alabilirsin aynı ekran kartını geçtiğimiz hafta forumdan bir arkadaşa 240₺ ya sattım i3 550 nin GTX 750ti ile Bf-4 videosuna şimdi baktım online da 1080p de korkunç droplar yaşatmıyor 250x i her türlü besler diye düşünüyorum , max 300₺ ya mükemmel bir upgrade olur senin için.

Bu arada güç kaynağının da +12v dan ne kadar güç verdiğine dikkat et , +12v / 25A veya üzeri ortalama bir psu R7 250x + i3 550 ve diğer sistem bileşenlerin için yeterli gücü sağlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omeryucel11

quote:

gizli gizli oyun oynuyorsun bence ekran karti değiştirip daha kaliteli oyun oynamanin absurt bi tarafı yok bence. ekran karti bolumune girin sehir secimi yapabiliyorsunuz. bilecik buyuk bir yer degil ama belli olmaz belki satan vardır. ayrica almak istedikten sonra yasca buyuk bir kuzen bir arkadas arkadas abisi bulup kargo isini onunla da yapabilirsiniz.

Yok oyunlari gizli yuklemiyom :D.Hepside orjinal oyunlar ama sildi iste pc yavas diye sinirlenip.

Bende zaten ygs lys calisicam.Sadece arada girip rust bf4 falan lowdada olsa 50 fps falan oynamak istiyorum.

Arkadasim r7 200 series ve 8gb ram ile bunlari akici oynayabiliyor.

Yani bu ekran kartina rami 8 yapmam oyunlara etki etmezmi?

Bu arada bilecikte hd6570 buldum 1gb.Benimkinden iyi midir?

arkadssimiz butcem yom diyor siz yazilanlari okumadan abuk sabuk oneriler veriyirsunuz. garip bu forum insani ya.

dostum 6570 hersekil senin karttan iyidir. sizin kart 4650 sanirim? ona bi aciklik getirin ona göre akil verelim. birde kac para istiyor o karta. 6570 e yani.

8 gb ram 4 gb tan daha iyidir muhakkak. ama 12 yapmanin size bir esprisi yok. ayrica sunu unutmayin tek basina bir parca pc yi asla ucurmaz. sisteminiz en dusuk parcanin performansi uzerinden calisir.

• musta35 kullanıcısına yanıt
    Ekran kartim ATI RADEON HD4600

Satilan ise HD6670 1GB 210TL

Not:Rust aldim.Yukleme ekraninin sonunda donuyodu ve tiklayinca ekrana crash veriyodu takas ettim h1z1 almayi dusunuyom.Bunu acarmi pc?

• quote:

Orijinalden alıntı: omeryucel11

Ekran kartim ATI RADEON HD4600

Satilan ise HD6670 1GB 210TL

Not:Rust aldim.Yukleme ekraninin sonunda donuyodu ve tiklayinca ekrana crash veriyodu takas ettim h1z1 almayi dusunuyom.Bunu acarmi pc?

hd4600 düz kart yok 4650 4670 olabilir mesela . 6670 hd 4600 serisinden fazlası ile iyidir. ancak 210 tl çok fazla forumda 100 tl ye ancak satılıyor. bu fiyatı kim çekti size forumdan mı sahibinden. comda mı gördünüz. sakın ha o parayı verme o karta. 150 tl ye 7770 satılıyor forumda 6670 ten kat kat iyi bir kart.

hangi oyunu acar açmaz onu bilemem. ama internette oyunların oynanabilmesi için gerekli minimum sistemlerle ilgili bilgi bulabilirsin.
  • musta35 kullanıcısına yanıt
    O karti bosverdim.Forumdan r7 250 buldum 2gb.Sahibine yazdim.250 tl.

Bide 4gb ram takviyesi yaparsam guzel olur heralde?

Bi sorum daha var.Ben bu siteden kargo ile alsam.Kargo direk ptt subesine gonderilebiliyo mu?Eve gelmesi uygun degilde.

• omeryucel11 O kullanıcısına yanıt
    2.el R7 250 ye 250₺ verilmez dostum , aynı fiyata hatta daha altına 250X,260 satılıyor ki bu kartlarla düz R7 250 arasında ciddi farklar var daha bilinçli yatırım yapmak için biraz daha bekle bence.

4 GB ram takviyesi kesinlikle yapmalısın , Windows 10 kendi kendine 2,5-3,0 GB bellek kullanıyor zaten 8 GB günümüz W-10 sistemleri için olmazsa olmaz.

Bir yakınının veya arkadaşının adresini de gösterebilirsin evle ilgili bir durum varsa , alıcı olarak ekstradan onu da gösterirsin , PTT şubesi falan bence biraz çetrefilli bir iş olur ama imkansız değil , gidip göndermek istediğin PTT şubesine danış durumu anlat yardımcı olabileceklerse gönderiyi oraya yaptırırsın , tabi oluru olmazı prosedürü falan tüm ayrıntılarıyla bilen birilerinin cevaplaması daha sağlıklı olur ben kabaca böyle bir tavsiye verebilirim.

• Provisioner kullanıcısına yanıt
    R7 250 yi 190 tl ye satiyormuş.Uygunmudur?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.