@pohuman 3 disk ile raid 0 yapılabilir. Daha önce forumda yapan arkadaşlar vardı.
@wisecolt Size tavsiyem son mesajınızdaki gibi iki ayrı raid oluşturabilirsiniz.
İki ayrı Raid den kasıt nedir?
Yani boyutları aynı olan disklerle raid yapmanız; Bunun için de toplam 5 tane diskiniz var ve 1'er TB ve 2'şer TB diskler ile 2 ayrı raid yapabilirsiniz. Ama yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla 7TB bir alan istiyorsunuz. Benim fikrimi sorarsanız, bu kadar fazla disk ile depolama alanında raid 0 kullanmayınız.
Bende bir soru sormak istiyorum fakat konu sahibi ile aynı soru mu yoksa benim soru farklı mı tam anlayamadım. Şöyle ki
2 adet 120 gb ssd + 1 adet 1 tb HDD var elimde. 2 adet SSD'yi raid 0 yapsam 1 tb hdd de sadece depo olarak kalsa olur mu? Eğer olursa raid 0 yaparken mi 1 tb hdd yi göstermeliyiz? yoksa ssd leri raid0 yapıp işletim sistemini kurduktan sonra mı 1 tb hdd'yi bağlayıp DİSK yönetiminden göstermeliyim?
selamlar
konuyu bastan asga okudum fakat benim kafam karisti
ben 4 hdd ile raid yapmak istiyorum böyle bir imkan varmi 4 adet 500mb lik raid 0 düsünüyorum tabi olacaksa
ve ayrica büyük kapasiteli bir hdd yide backup olarak kullanmak istiyorum yani 4 hdd ile raid 0 yapip + 1 hdd de backup kullanmak istiyorum amacim tamamen hiz icin olmuyorsa backup olani external olarak baglarim artik