Şimdi Ara

Raid 0 dan veri kurtarma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar MSI Gt780 dxr laptop var. Cihazda raid 0 yapılandırmalı 2 adet disk bulunuyor. disklerden birinde arıza oluştu ve windows açılmıyor. Kurtarılması gereken veriler var. Belki windows açılmaz ama başka windows üzerinden bozuk olmayan verilere erişilebilir diye harici diske windows 7 kurmayı denedim windows bu bölüme kurulamaz uyarsı alıyorum. Başka bilgisayarda raid 0 disk içeriği de görüntülenmez doğal olarak. e-sata çıkışı da var ancak e-sata kablom yok.

http://forum.shiftdelete.net/windows-7/234674-harici-diske-windows-7-kurulumu-resimli.html
    şurda anlatmış ama verdiği linkteki dosya silinmiş.

Var mı önerisi olan? Her türlü fikre açığım. Çok acil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 8 Mayıs 2012; 15:54:44 >

• Yanlış hatırlamıyorsam raid 0'da hdd'lerden birinde arıza problem vs.. olduğunda veriler uçuyor
  • raid 0 da kurtarılması gereken veriler tutmak? çok büyük risk almışsın hız uğruna.

bozuk hdd çalıştıralamadığı sürece verilerine elveda diyebilirsin.

işte bu yüzden sisteme üçüncü bir hdd ekleyip mirroring (raid 0+1) de yapmalıydın.
  • Dostum darbe sonucu bad sectör oluştu. Diskin tamamının sectorleri ölmüş olamaz. Başka bir diske kurulu işletim sisteminden ulaşılabilir bence. Daha önce usb diske mac os kurmuştum Onu deneyeceğim şimdi ama o da raidi görecek mi orası var. Sürücüler olmayabilir
  • laptop olduğunu kaçırmışım :) neyse. raid array'i okutabilmen için geçici bir işletim sistemi kurman şart. ext. hdd'ye windows kurulabilmesi lazım aslında ama, hiç denemedim bu güne kadar. yinede windows kurabilsen bile raid array'de ki bozuk disk çalışmadan yapabileceğin pek bişey yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RAID 0 Veri Kurtarma Yapabilen?
    17 yıl önce açıldı
    Bozuk HDD'den Veri Kurtarma
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.