Soyle bir sistemde sorun var. InternetWindows 2003 server Enterprise edition yuklu bir makinadan geciyor ve alt makinalara dagiliyor.Yapmak istedigim bu alt makinalara internet limiti vermekti.Proxy server kurmayi dusundum ve Usergate kullanmaya karar verdim.Server uzerine usergate kurdum ve alt makinalara ip/mac adresi ile limit verdim.1.makinada bir sorun yok internet geliyor limit olayi cok guzel calisiyor.Yalniz 1.makinadan sonraki makinalara internet cikisina izin vermiyor.Bu olaydan vazgectim cok ugrasmak istemedim.
Radmin kullanmaya karar verdik.Radmini vista yuklu bir makinada viewerini kurdum ve alt makinlarada server programini.Yine ayni sekilde 1.makiada cok guzel calisti digerlerinde calismadi.Sonra port cakismasi olabilecegini dusundum ve her makinayi farkli bir porttan baglamaya karar verdim.Bu sekilde 3 makinayi kontrol altina aldim.Ancak 3. makinadan sonra 4.yu baglamayi basaramadim.
Simdi buradaki windows 2003 serveri ben kurmadim ve calisma sistemi cok sacma cunku hicbir sunum yapmiyor.Sadece muhasebe programi ve bazi dosyalar paaylasima acik.Alt makinalar buradan kullaniyorlar program ve dosyalari.Serveri alt makina yapmak istiyorum ama sonucta kendime ait urun degil bunlar.Milletin cenesini dinlemek istemiyorum.Bana en azindan bu Radmindeki sorunumu gidermeye bir cozum ya da radmin tarzinda calisacak bir program lazim.Ama sorunsuz olsun