Şimdi Ara

R9 Spring motor modifiyesi yaptım ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
6.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Olabilir ya motor bakıyorum bakalım, ama hızdan ziyade daha seri oldu araba eskisine göre, daha çabuk hızlanıyor yani.
  • Yanlış anlama ama okadar parayı bu araca bağlamaktansa r9'u satıp rover 220 turbo al stok halde 200hp ve 0-100km 6.2 saniye extra olarak ABS hava yastığı daha iyi yol tutuşu daha sportif. İlla Rover 220 turbo olacak demiyorum başka araçlar da olabilir ama yapmışken uğraşına değsin yani tabi tercih senin.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-rover-kesinlikle-en-iyi-fiyat-performans-araci-rover-t220-coupe-133839861/detay

Bu arada şanzıman ne kadar sabit kalsada motor güçlendirmesi ile daha yüksek devir çevirebilirsen hız az da olsa artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B173D8BE7 -- 30 Eylül 2013; 13:33:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet__01

Yanlış anlama ama okadar parayı bu araca bağlamaktansa r9'u satıp rover 220 turbo al stok halde 200hp ve 0-100km 6.2 saniye extra olarak ABS hava yastığı daha iyi yol tutuşu daha sportif. İlla Rover 220 turbo olacak demiyorum başka araçlar da olabilir ama yapmışken uğraşına değsin yani tabi tercih senin.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-rover-kesinlikle-en-iyi-fiyat-performans-araci-rover-t220-coupe-133839861/detay

Bu arada şanzıman ne kadar sabit kalsada motor güçlendirmesi ile daha yüksek devir çevirebilirsen hız az da olsa artar.

M3 katili,rolling kralı

Clio Rs''2000 cc''172 hp

• Bu kadar uğraşmak yerine R9 Fairway alsanız daha uygun olurdu.
    Ayrıca Turbo beslemesi yapılacak ise aracın lastiklerini büyütmeniz gerekir, büyük lastik için büyük diskler gerekecektir.
    Arka fren torsiyon ile bağlantılı olduğu için de aracı alçaltmayı düşünürseniz orjinal helezon kullanın.
    @alphabetagama
  • Yaklaşık 3000 tl gibi bir bütçe ayıracam, duruma göre üstünede çıkabilir. Lastiklerla başlayacam işe önce. R9 kasasına sığabilecek en büyük ve geniş lastiği takıcam ve arabayı yere basıcam. (Lastik sığmazsa şasede oynamalar yapılabilir) Motor olarak r21 concorde motoru ve şanzımanıyla beraber swaplıyacam. Ateşleme sistemi 4 tırnaklı bujiyi kaldıracak. Karbüratör olarak 4 boğaz düşünüyorum. Bu motoru turboya uygun hale getirecem (çelik piston gömlek vs) ve turbolayacam. (belki ufak bir nos tüpüde takılabilir. :D) Arka lastikleride disk yapacam ve biraz daha frenleri güçlendirecem. Arkayada orta boy bir spoiler attıkmı tamam olur heralde :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alphabetagama -- 30 Eylül 2013; 23:41:43 >

Clio Rs''2000 cc''172 hp
  • Önce fren.

Ufak bir resim, motoruda çekicem bakalım :)

Orijinalden alıntı: 3SRN

Tofaş avcısı turbolu spring

Ne tofaşı yaa, m3 katili olacak araba :D
  • fren disklerini büyütebilirsin şanzumana da el atman lazım vites oranlarıyla biraz oynarsan 70 i değil 100 ü de görebilirsin br dyno sok aracı bakalıım nolmuş...
  • Arkadaşlar r9 a yeni nesil 1.4-1.6 arası başka bir motor takılabilirmi acaba ..yani uğraşmadan eskiyi çıkar yeniyi tak tarzında .şaseye müdahale etmeden ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: murat8361

Arkadaşlar r9 a yeni nesil 1.4-1.6 arası başka bir motor takılabilirmi acaba ..yani uğraşmadan eskiyi çıkar yeniyi tak tarzında .şaseye müdahale etmeden ..

Yani eskiyi çıkar yeniyi tak olmaz illa ki, sonuçta kulakların yerleri farklı, şanzıman bağlantı yerleri farklı, motorun biçimi farklı ve benzeri.

Ancak fabrikasyon turbolu R9'lar ve R11'ler var. Onlar edinilebilir, onların döneminden kaynaklı eksiklikleri giderilip canavar haline getirilebilir.
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Saolun .. 2 sene önce sattıkta çok pişmanım ..şimdi olsa neler neler yaparım diye hayal kuruyordumda bir sorayım dedim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: murat8361

Saolun .. 2 sene önce sattıkta çok pişmanım ..şimdi olsa neler neler yaparım diye hayal kuruyordumda bir sorayım dedim :)

Bir aralar 1.4 Polo kullanırken kafayı kırıp 1.4 TSI motor hayallerine girmiştim. Şu motor rektefiye isteyecek olunca 1.4 TSI sandık motor sipariş edeyim, o meyanda da arabanın diğer masraflarını hallederim diye düşündüm (Kaporta, ön takım ne bileyim döşeme falan, sonra onlar bitince 1.4 TSI parası biriktirmeye başlarım diyordum) Sonra baktım arabanın motoru beni mezara gömecek kadar sağlam, ayrıca motora hiç girmesem sadece arabayı düzeltmeye 4-5 bin lira yiyecek ben de gittim 140 beygirlik 2.0 bir otomobil aldım. Tabii şaka makinesi olmadı ama keyifle biniyorum.
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)

• quote:

Orijinalden alıntı: alphabetagama

Herkese selam,

Elimde 93 Model R9 Spring vardı, şasesi ve motoru sağlam olanlardan. Orjinal 160 binde. Biraz motoru güçlendirmek istedim. Aracın ateşleme sistemini değiştirim öncelikle. Güçlü bir ateşleme bobini ve distribütör koydum ve bunlara bağlı olarak 4 tırnaklı buji taktım. Ayrıca 4 çıkışlı egsoz manifoldu ve 2 boğazlı weber karbüratör takıldı. Birde açık hava filtresi var. Karbüratör benzin memesi r21' inkiyle değiştirildi. Hararet sorunu için büyük ve hızlı çalışan radyatör fanı takıldı. Şu an araba 1. vites kalkışta gazı köklediğinde baya bir ön kaldırıyor ve koltuğa yapıştırıyor adamı :) 2. viteste 70' i görebiliyor. Rölanti devri önceden 800 lerde sürünüyordu, şuan 1700 devirde dolanıyor. Baya seri bir araç oldu, ancak dahada hızlandırmak istiyorum. Usta, motorun torku yükseldiğinden ufak bir turboyu kaldırabilir motor elden geçirilirse dedi. Bende şöyle yapmayı düşnüyorum. 1.7 flash motoru alıp, gömlek ve pistonlarını güçlendirecem(turboyu karşılayabilecek şekilde) ve bu sisteme takıp, üstüne turbo uygulaması yapacam. Sizce nasıl olur? Başka araba alın demeyin, bu arabanın parçaları çok ucuz ve her yerde bulunabiliyor. Başka arabalarının modifikasyon maliyetinin altından kalkamam diye düşünüyorum. Ayrıca R21 alsam ağır araba olduğundan bu araba kadar performans alamam diye düşünüyorum.

Abi benim flash s bile bitik motorlu stok halde 2.vites 100dedi ki 7000devirde daha bassam giderdi de güvenemedim motora 3.piston da sıkıntı vardı

• Sat o arabayı. Git 2.0 renault 21 yada 1.8 rti r19 al . Hem kaliteli arabalara binersin hemde güçlü motora. 2.viteste 70 nedir ? Hız demiyoruz biz ona.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.