Şimdi Ara

R9 390 VS GTX 970 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
1
Favori
6.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Söyledikleriniz tamamen yanlış kusura bakmayın. Hd6850 kartın karşısında gtx560 vardı aynı fiyata ve özelliklere sahip(1gb 256 bit). Hatta kartı direk Hd6870 ile mukayese ediyorlardı. Ve hala ikinci elde 6850 den çok para ediyor.

6850 nin yetip 560 in yetmeyeceği bir oyun bile soyleyemezsiniz yazamazsınız. Çünkü öyle bir dünya yok.

Nvidia önyargınız var. Tek sorununuz bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tersmantik

Söyledikleriniz tamamen yanlış kusura bakmayın. Hd6850 kartın karşısında gtx560 vardı aynı fiyata ve özelliklere sahip(1gb 256 bit). Hatta kartı direk Hd6870 ile mukayese ediyorlardı. Ve hala ikinci elde 6850 den çok para ediyor.

6850 nin yetip 560 in yetmeyeceği bir oyun bile soyleyemezsiniz yazamazsınız. Çünkü öyle bir dünya yok.

Nvidia önyargınız var. Tek sorununuz bu.

6870, gtx 470'ten hızlıydı. Bakarsanız 560Ti 448 modeline eşdüşüyor. Haliyle 560'la kıyaslamak çok somut bir karşılaşma olmaz.
     R9 390 VS GTX 970
     R9 390 VS GTX 970
     R9 390 VS GTX 970

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 9 Nisan 2016; 9:41:51 >

• quote:

Merhaba
    Rise of Tomb Raider 2016 aklıma ilk gelenlerden...
  • Full hd ultra ayarlarda 970 daha iyi benchmark sporlarına göre konuşursak.

Ama bellek dolayısıyla eğer ki elinizde 2k yada 4k monitör var ise ve 2k ultra ayarlarda oynarım diyorsanız o zaman 970 bellek dolayısıyla sıkıntı yaratıyor.

Diğer taraftan amd nin yazılım sorunu olduğu biliniyor anaoo konuda atılım yaptılar.

Ayrıca Vulkan, ve birçok teknoloji de amd öncü olmuş durumda ve gelecek dönemde oyunlarda amd nin öne çıkması bekleniyor.

Kısacası 970 güç tüketimi, gpu hızı performansı vs hertürlü daha iyi ama bellek darboğaz yaratıyor. Fiyat olarak aynı seviyede

Sonuç olarak eğer ki dediğim gibi elinizde full hd monitör var ise 2k oynamam diyorsanız 970 hertürlü. Tabi birde gelecekteki oyunların istediği bellek miktarı da önemli

Şuan Aaa oyunlarda 4gb bellek sinir olmaya başladı

• Eğer Ndvia 970 i aynı fiyata 6gb olarak yenilirse satış rekoru kırar. Ama artık geç oldu herkes yeni ekran kartlarını bekliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: BatuhanXxX

Eğer Ndvia 970 i aynı fiyata 6gb olarak yenilirse satış rekoru kırar. Ama artık geç oldu herkes yeni ekran kartlarını bekliyor.

Bu gibi kaygan zemin tartışmalar sizi yanlış yola sürükler. Ben size diyim, Nvidia su koyuverdi Directx 12'de. VR çözümleri için 17 milisaniye(60 Hz) gecikmeden bahsediliyor. Bu çok komik, bu teknolojinin gereksinimlerini karşılama düzeyinde, hele hele AMD 240 Hz'ten bahsederken.
     R9 390 VS GTX 970

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 9 Nisan 2016; 10:00:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

quote:

Merhaba

Merhaba.

www.youtube.com adresine girip

Rise of the tomb raider on gtx 560 yazıp izleyebilirsiniz.

İyi günler.

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Ben 6870 den iyi demedim. Ama birçok oyunda 6870 ı bile geçebilen bir kart. Ki 6870 o zamanlar çok iyi ve pahalı bir karttı.

http://www.anandtech.com/bench/product/540?vs=543

İki tane oyun bench i ile olmaz karşılaştırma. Yukarıda verdiğim linke girin demek istediğimi anlarsınız.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

quote:

Merhaba

Merhaba.

www.youtube.com adresine girip

Rise of the tomb raider on gtx 560 yazıp izleyebilirsiniz.

İyi günler.

Çok tşk ederim sayenizde youtube gibi bir siteyi öğrenmiş oldum.

• quote:

Ben 6870 den iyi demedim. Ama birçok oyunda 6870 ı bile geçebilen bir kart. Ki 6870 o zamanlar çok iyi ve pahalı bir karttı.

http://www.anandtech.com/bench/product/540?vs=543

İki tane oyun bench i ile olmaz karşılaştırma. Yukarıda verdiğim linke girin demek istediğimi anlarsınız.

Siz hangi dünyada yaşıyorsunuz acaba? 5870'ler 800 tlye satılıyordu, 6870'ler 600. Ben 550 tlye aldım kendiminkini.
    Mangalda hiç kül bırakmıyorsunuz, sizinle tartışmak boşuna.

• StreamRolleR kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Güzel sitedir. Yer imlerine eklemeyi ihmal etmeyin lütfen. İyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

Orijinalden alıntı: GamerYigit17

quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Asisvénia

Meşe'den DX12 ve Asynchronous Compute zirvaliklari gelmeden Tomb Raider'in DX12 sonuclarinida paylasalim bakalim kim galip gelmis?

R9 390 VS GTX 970

R9 390 VS GTX 970

Tomb Raider'in Directx 11 sonuçları demek istedin sanırım.

Mete konuyla alakasız olacak ama birşey sormak istiyorum. Daha öncede sormuştum cevap vermemiştin. Kullandığın sistem nedir ?

Ben sanki vermiştim diye hatırlıyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=110539958

Yok vermemişsin. Vermişsen de bir daha söyleyebilir misin?

Bak: "de" bağlacı ayrı yazılıyor.
    Cevabımı dikkatli kullan.

Mete cevap vermeyeceksen bilgisayarım sizi ilgilendirmez falan de veya hiçbirşey yazma. Yok şu ayrı yazılıyor yok bunu birleştir falan deme.

Ben yazayım amd 6850 kart, i5 işlemci 8gb ram 500w PSU 2tb HDD 120ssd kullanıyor.

Benim tanıdığım mete intel işlemci kullanmaz.

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Vulkan, Dx12,, Vr bunlar zaten amd nin öncülüğünü yaptığı teknolojiler. O konuda atılım bekleniyor. Ama 970 de iyi bir kart. Sonuçta testleri ortada

Ben yeni ekran kartı almak için yeni AMD kartları bekliyorum illaki yeni bir fiyat performans kartı cikarticaktir amd.

Ben kendimi bildim bileli amd sistemler kurdum nadir Ndvia kullandım ama fani değilim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Asisvénia

Meşe'den DX12 ve Asynchronous Compute zirvaliklari gelmeden Tomb Raider'in DX12 sonuclarinida paylasalim bakalim kim galip gelmis?

R9 390 VS GTX 970

R9 390 VS GTX 970

Tomb Raider'in Directx 11 sonuçları demek istedin sanırım.

Mete konuyla alakasız olacak ama birşey sormak istiyorum. Daha öncede sormuştum cevap vermemiştin. Kullandığın sistem nedir ?

Ben sanki vermiştim diye hatırlıyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=110539958

Yok vermemişsin. Vermişsen de bir daha söyleyebilir misin?

Bak: "de" bağlacı ayrı yazılıyor.
    Cevabımı dikkatli kullan.

Mete cevap vermeyeceksen bilgisayarım sizi ilgilendirmez falan de veya hiçbirşey yazma. Yok şu ayrı yazılıyor yok bunu birleştir falan deme.

Ben yazayım amd 6850 kart, i5 işlemci 8gb ram 500w PSU 2tb HDD 120ssd kullanıyor.

Benim tanıdığım mete intel işlemci kullanmaz.

Senin tanıdığın mete kim yav 2016da üye olmuşsun.Adam 2009 kartı hd5770den beri böyle.

Ayrıca her gün titanx mi 980 ti mi, 20bin lira sistem tavsiyesi diye konu açan sen değil miydin?Bölümün komple bir sayfası senin hayali sistem toplama konularınla doluydu.

• tired of waiting T kullanıcısına yanıt
    kardeşim benim eski kartım HD6770 idi 3 ay öncesine kadarda q9300 ile kullanıyordum. benim baktığım fiyat bandında bu 2 kart var cesaret edipte 2. el 980 alamadım millette zaten 1500 e vereceği kartı 1800 e kakalamaya çalışıyor.

970'in ram sıkıntısı çıktıktan sonra amd den güzel bir hamle bekliyordum onlarda gitti 200 serisini revize etti geri çıkardı piyasaya, benim ekranın 1080P e 1080p olunca zaten 970'in gpu su canavar gibi çalışıyor vramide yetiyor.
    onu geçtim adamlar 8 gb ram koydu diye millet sanıyorki 390 8 gb vram kullanan bir oyunu canavar gibi çalıştırıcak bir kart? e ben amd nin mühendislerinden birisi olsam 12 gb ram koysam ozamanda 12 gb vram kullanan oyunlarıda gayet güzel 60 fps ultrada oynatabileceğini zannedecek millet. e güzel abim zaten gpu su 2k da stabil 60 fps verebilecek kapasitede değil ne yapacaksın vrami?
    bak 970'in raminda sıkıntı olmasına 2k da rağmen gayet güzel performans sergiliyor attım videosunu. e zaten 2k monitor kullanan adamın 970 alması baştan hata, 1080p de 970 gayet tokatlıyor 390'ı

senin söylediğin döneme gelirsek taaa 2012 den bahsediyorsun. her fiyat bandında nvidia önde olacak edecek diye bir kavram yasa yok ortada. zaten bunu söyleyende yok. sen hala vram var yeter derdindesin kim bilir 6850 lerin olduğu dönemde o kartın rakibi neydi? 560 mi 560ti mi?
    http://www.anandtech.com/bench/product/539?vs=543

al bunlarda 1 gb sen muhtemelen seçim yaparken birbirine denk olmayan kartlara bakıyordun, yazdıklarındaki bilgi seviyesine bakarsakta pek şaşırmadım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC3FB83DB -- 9 Nisan 2016; 11:59:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bullx

onun 4gb versiyonuda var hocam

http://www.nanokatalog.com/MSI-GeForce-GTX-960-Gaming-4GB-128Bit-PCI-EDVIHDMIDP-Ekran-Karti-V320-034R,PR-2087.html?gclid=CNOC3dOYgcwCFcO4GwodffsK_w

en basitinden örnekle

Yok demedim zaten ama arada fiyat farkı var.

Zamanında da gtx 770 için 2 gb yeterli diye geziniyorlardı sonra watch dogs bile oynayamamışlardı doğru düzgün.

Gtx960 gibi kartlar için 4 gb yeterlidir fakat 980 için şuan bence yeterli değil.Ha çıktığı tarihte yeterliydi ama o kadar para verdikten sonra daha uzun süre yeterli olarak kalmasını bekliyor insan.

• İlle tek kendi tercihinizi düzlüğe çıkarmak için uğraşmayın, genel yararınızı da gözetin. 14/16 nm zar maliyetleri ikiye katlıyor ekran kartı fiyatlarını, eğer AMD'nin az zar alanı rop birimi gerektiren verimlilik öngörüleri tutmazsa, ekran kartı üreticileri kanınızı emer. 4 santimetre kare zar alanı olan AMD 390 çipi, 6 santimetre karelik 980Ti'ye kafa tutuyorsa, yaygara koparmayı bırakın cebinizi düşünmeden önce.
  • quote:

quote:

Amd nin paralı askeri olduğun bütün forum ahalisi tarafından tescilli. Amd yi çok seven arkadaşlar bile senin amdnin maaşlı çalışanı olduğunu düşünüyor. Gelmiş bana amigo diyorsun.

Lafın sonunu konuşacaksak orada önceki jenerasyon 470 yerine 560 olmalı bence. Zaten biz 560 ı konuşuyorduk. Neden 470 é getirdin konuyu? 470 f/p ürünü değildi ki.

Farkında değilsin ama ben senin gibi markaya sahip çıkmıyorum. 470 benim umrumda değil. Konu zaten 470 değil. Biz burada 560 ve 68x0 tartışması yapıyoruz.

Belki senden daha çok amd kart kullanmışımdır. X1300 den R9 380x é.

Biz burada marka konuşmuyoruz f/p ürünleri konuşuyoruz.

Kağıt üzerindeki özellikleri bir kenara bırak ve gerçek dünyaya dön. Aynı fiyatlarda aşağı yukarı aynı performansı veriyor iki marka da. Amd azıcık daha ucuz ama onu da psu+tüketimle fazlasıyla kapatıyor.

Benden sana naçizane tavsiye. Personeli bile olsan bir marka için kendini bu kadar yorma.

Nasıl aynı fiyata oluyorlarmış? Hani pahalıydı, ne zaman aynı fiyata döndüler? Sizin söylediklerinizden bir anlam çıkarmak güç. Bana laf söyleyecek cesareti nereden bulduğunuzu da merak ediyorum. Hiç olmadı ben lafımın arkasında dururum, sizin aksinize. Bin dereden su getirmeye gerek yok. Attığınız ithâmı temizleyin: gtx 560 ile HD 6870 nasıl aynı performansta, nasıl aynı fiyatta oluyorlarmış? Karvanadan konuşmak çok kolaydı sizin gibi çukur zihniyete.
    Not: Güç tüketimini de koyuyorum ne kadar yanıldığınızı görün diye.
     R9 390 VS GTX 970

Cesaret? Senden korkmam mı gerekiyor?

2012 mart ayında vatanda haftasonu indiriminde Gtx560 320 lira iken 6870 410 liraydi. Yani arada %21 civarı fiyat farkı var. Performans olarak aralarında %21 den daha az fark vardı. Bu durumda amd daha pahalı oluyor.

Bir başka konu

2016 mart ayında gtx 970 1287 lira iken r9 390 1200 lira idi. Şuan bile gtx 970 1450 lira iken r9 390 1350 lira.

%6-7 daha ucuz görünmesine rağmen ikisinin ihtiyaç duyduğu psu lar arasındaki fiyat farkını ekleyince yine r9 390 daha pahalıya gelmiş oluyor.

Aldığın kartı ortalama 2 yıl kullandığında faturana eklenen ekstra bedelin toplamını katmıyorum bile.

Default ayarlarda r9 390 gtx 970 ten azıcık daha iyi. Sonuçta fiyatıda azıcık daha fazla.

Bak mesela ben gtx 980 demedim. Neden? Çünkü kendisi f/p bir kart değil.

Hitman oyununa bakıp 970 380x le aynı kart diyemezsin. O zaman "başka bir kendini bilmez" çıkar, oda Tomb Raider é bakar. Gtx 970 furyx le aynı der. Ortalık çamurà döner.

Amd iyi para veriyorsa referansım ol bende katılıyım. Bu kadar koruduğunu göre en az 6 bin veriyordur heralde.

• quote:

quote:

quote:

Amd nin paralı askeri olduğun bütün forum ahalisi tarafından tescilli. Amd yi çok seven arkadaşlar bile senin amdnin maaşlı çalışanı olduğunu düşünüyor. Gelmiş bana amigo diyorsun.

Lafın sonunu konuşacaksak orada önceki jenerasyon 470 yerine 560 olmalı bence. Zaten biz 560 ı konuşuyorduk. Neden 470 é getirdin konuyu? 470 f/p ürünü değildi ki.

Farkında değilsin ama ben senin gibi markaya sahip çıkmıyorum. 470 benim umrumda değil. Konu zaten 470 değil. Biz burada 560 ve 68x0 tartışması yapıyoruz.

Belki senden daha çok amd kart kullanmışımdır. X1300 den R9 380x é.

Biz burada marka konuşmuyoruz f/p ürünleri konuşuyoruz.

Kağıt üzerindeki özellikleri bir kenara bırak ve gerçek dünyaya dön. Aynı fiyatlarda aşağı yukarı aynı performansı veriyor iki marka da. Amd azıcık daha ucuz ama onu da psu+tüketimle fazlasıyla kapatıyor.

Benden sana naçizane tavsiye. Personeli bile olsan bir marka için kendini bu kadar yorma.

Nasıl aynı fiyata oluyorlarmış? Hani pahalıydı, ne zaman aynı fiyata döndüler? Sizin söylediklerinizden bir anlam çıkarmak güç. Bana laf söyleyecek cesareti nereden bulduğunuzu da merak ediyorum. Hiç olmadı ben lafımın arkasında dururum, sizin aksinize. Bin dereden su getirmeye gerek yok. Attığınız ithâmı temizleyin: gtx 560 ile HD 6870 nasıl aynı performansta, nasıl aynı fiyatta oluyorlarmış? Karvanadan konuşmak çok kolaydı sizin gibi çukur zihniyete.
    Not: Güç tüketimini de koyuyorum ne kadar yanıldığınızı görün diye.
     R9 390 VS GTX 970

Cesaret? Senden korkmam mı gerekiyor?

2012 mart ayında vatanda haftasonu indiriminde Gtx560 320 lira iken 6870 410 liraydi. Yani arada %21 civarı fiyat farkı var. Performans olarak aralarında %21 den daha az fark vardı. Bu durumda amd daha pahalı oluyor.

Bir başka konu

2016 mart ayında gtx 970 1287 lira iken r9 390 1200 lira idi. Şuan bile gtx 970 1450 lira iken r9 390 1350 lira.

%6-7 daha ucuz görünmesine rağmen ikisinin ihtiyaç duyduğu psu lar arasındaki fiyat farkını ekleyince yine r9 390 daha pahalıya gelmiş oluyor.

Aldığın kartı ortalama 2 yıl kullandığında faturana eklenen ekstra bedelin toplamını katmıyorum bile.

Default ayarlarda r9 390 gtx 970 ten azıcık daha iyi. Sonuçta fiyatıda azıcık daha fazla.

Bak mesela ben gtx 980 demedim. Neden? Çünkü kendisi f/p bir kart değil.

Hitman oyununa bakıp 970 380x le aynı kart diyemezsin. O zaman "başka bir kendini bilmez" çıkar, oda Tomb Raider é bakar. Gtx 970 furyx le aynı der. Ortalık çamurà döner.

Amd iyi para veriyorsa referansım ol bende katılıyım. Bu kadar koruduğunu göre en az 6 bin veriyordur heralde.

Seni küçük hesaplarınla başbaşa bırakıyorum.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.