Şimdi Ara

R9 380 Mavi Ekran Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oyun oynarken aşağıdaki hatayı alıyorum arka plandaki sesler donuyor ve mavi ekran veriyor, neden kaynaklanıyor acaba? DDU ile sürücüyü kaldırıp en güncel olanını kurdum düzelmedi.

    Sistem özelliklerim: I5 6402P İşlemci
    Sapphıre R9 380 4 GB Ekran kartı
    MSI H110M PRO-VD Anakart
    Zalman ZM 600LE PSU

    R9 380 Mavi Ekran Hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycatak -- 7 Mart 2017; 4:18:26 >



  • Mavi ekranlar genelde bellek çıkar bu bellek sistem belleğidir kartla alakası olmaz yada HDD sıkıntısıdır fakat genelinde sistem belleği çıktığından önce bellekleri denemelisin, misal 2 adet bellek modülün varsa tek tek dener arızalı olanı bulursun ama tek modülün varsa mecburen eşinden dostundan filan alıp denemen gerekicek veya önce memtest gibi bellek test yazılımılarıyla kontrol edebilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

    Mavi ekranlar genelde bellek çıkar bu bellek sistem belleğidir kartla alakası olmaz yada HDD sıkıntısıdır fakat genelinde sistem belleği çıktığından önce bellekleri denemelisin, misal 2 adet bellek modülün varsa tek tek dener arızalı olanı bulursun ama tek modülün varsa mecburen eşinden dostundan filan alıp denemen gerekicek veya önce memtest gibi bellek test yazılımılarıyla kontrol edebilirsin.

    Hocam yazmayı unutmuşum daha bu sabah memtest ile kontrol ettim hiçbir sıkıntı gözükmüyor.HDD'de bir tane bad sector var ama o bad sector oluşmadan önce de böyle hatalar alıyordum.
  • eraycatak E kullanıcısına yanıt
    1 den fazla modülün varsa dediğim gibi tek tek denemen daha yerinde olur yoksada yapacak çokta bişey yok ama psu dan çıkan ve anakart üzerindekigüç konnektörlerini HDD VGA gibi artık nerelere güç soketleri gidiyorsa hepsini elinle yoklarsın, hatta önce psu nun gücünü kesip bellek yada belleklerini slotlarında düzgün oturmuşmu şeklindede kontrol edrsin ama ben baştada söylediğim gibi en şüpeli bileşeni bellek görüyorum, sistemde en ufak 1 güç sıkıntısındada mavi ekran alınabiliyo mesela aşırı ısı durumunda işlemcin korumaya geçerse işlem yarım kalır belleklere yazma yada okuma yarıda kalır ve mavi ekrana düşülüp ardından sistem kapanır şeklinde durumlarda oluyo, bu durmda işlemci ısınıda yük altında kontrol edebilirsin.
  • Sorun çözülmediyse yardımcı olmaya çalışırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözülmedi hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun yazılım kaynaklı gibi görünüyor. Bunu test etmenin en iyi yolu: Format:C, temiz bir Windows ve driver kurulumu. Eğer sorun devem ediyorsa bellek ve HDD değişimi.
  • Toleranta12 kullanıcısına yanıt
    Ram'leri memtest ile test ettim sorun yok gözüküyor. HDD bad sectör taramasında bir tane bozuk sectör gözüküyor. Oda büyük ihtimalle yeni oluştu. Bad sectör yokken de bu hataları alıyordum, varken de alıyorum. Ekran kartsız oynarken bir sorun olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycatak -- 23 Mart 2017; 3:16:20 >
  • Ekran kartı driver'ını kaldırın yeniden başlatmayın. Sonra sırası ile driver fusion ve driver sweeper ile kaldırın yine yeniden başlatmayın. Regedit ayarlarına girin ATI ile ilgili olan ne varsa silin. En son aygıt yöneticisine gidin gizli aygıtları gösterine tıklayın. Ekran kartı bölümüne girin, orada artık dosyalar var ise silin en son yeniden başlatın. Ve bir kere driver'ı Sapphire sitesinden indirin kurun. Bakalım çözülecek mi sorun
  • Oyun açıkken (vsync kapalı) oyunu durdurmadan pencere moduna alıp aida64 ile bilgisayara gelen 12v+ voltaj değerini gözlemleyebilir misiniz? Sistem tam güç çekerken 11.3 altına düşüyorsa sorun buradan kaynaklanıyor olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • myalperen kullanıcısına yanıt
    Hocam csgo yüksek ayarlarda oynarken bile yapmaya başlamıştı, ekran kartı yokmuşcasına en düşük ayarlarda oynuyordum kapanmasın diye. Format bir çözüm olmadı sürücülerden kaynaklandığını sanmıyorum 4-5 kere format attım zaten. Daha önce açtığım bir konuda voltaj en az 11.8 olmuş.600 Watt psu var. Biraz araştırdım ekran kartı vram'dan kaynaklanır yazmışlar. Şuan şehir dışındayım eve dönünce dediklerinizi deneyeceğim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.