Şimdi Ara

'Dedelerim Osmanlı' Deyip Sevgilileri Kameraya Çekti (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
0
Favori
12.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: poyraz_371


    quote:

    Orijinalden alıntı: Persom

    Türküm diyenler % kaçı Türk ki?





    Atatürk' ünTürklük anlayışı; bir ırk bildirmekten ziyade , bir topluluk bildirir.

    Önemli olan genlerinde hangi ırka mensup olduğun değil, doğduğun, büyüdüğün, karnının doyduğu memlekete verdiğin değerdir, ait olma duygusudur...



    Kaldiki; dünyada üç beş yerli kabile dışında da saf ırk bulamazsın.



    Ataturk'un bazi konusmalarinda irk demisligi vardir. Bunun sebebleri cok fazla. Turklerin o zamanlar ugradiklari haksizliklar, barbar ve ikinci sinif millet yakistirmalari ve hatta bunlarin yabanci tarih kitaplarinda yazmasi, halkin tarihini bilmemesi, sahip oldugumuz veya olmadigimiz topraklarda hak iddia etmek gibi bircok sebep Ataturk'u Turk Tarih Tezini yazdirmaya itmistir. Cikip eyy avrupa sen kimsin yaa demek yerine tarihcileri toplamis bunun icin senelerini vermistir ama bosa. Halkin %80'i tarihini tam anlamiyla bilmiyor. Cunku boyle bir cabalari yok. Ama her konuda fikirlerini soylemekten de geri kalmiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    Mesajlarımda önyargı yok ikinci mesajımı size itaf etmediğimi söyledim içerisinde.

    İlk mesajım Rus yardımına ilişkin olayı açmak içindi o sizeydi.

    Böyle düşünüyorsanız tabiki güzel bir bakış açısına sahipsiniz.

    Ancak burası bir forum ve birçok küçük kardeşimizde bu forumlarda geziyor ve ister tarihi ister başka bir bilime dair konunun içeriğine ilişkin bir bilgi olmaksızın yazılması söylenmesi düşündüğünüzden çok daha fazla kişiyi etkileyebilir.

    Sizi tenzih ederek abartarak söylüyorum , M.Kemal Atatürk Rus ajanıymışa kadar gidebilir bu olay inanın.



    Bundan sonraki yazdıklarım yine şahsınıza dönük değildir.



    Bu adamın davranışını tutup Osmanlı gibi bir 600 senelik cihan devletine sığınarak yapması özrü kabahatinden büyüğe girer. İlk hareketinde ki kendini bilmezliği ikinci söylemiyle beraber arşa taşımış. Burada olayın ne Osmanlı , ne Cummhuriyet olmadığı unutulmamalı bu adam gibi kendini bilmez bir herifi koskoca devletlerle kendisini aklamaya çalışması ayrıca tepki görmelidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Experto Crede -- 18 Mart 2017; 12:43:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tarja Turunen


    quote:

    Orijinalden alıntı: Krone


    quote:

    Orijinalden alıntı: Shepherd.

    Bu osmanlı torunları da hep kanuni'nin yavuz'un torunları haa deli ibrahim'in esrarcı selim'in torunu yok hiç

    Hayır sanki hatunları götürmüyordu padişahlar.

    Cuss ayagini denk al hadsiz. Ataturke laf ediyor muyuz biz ?

    Kötü bir şey mi söyledik. Haremin ne işe yaradığını bilmiyorsun sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Osmanlı zamanında yaşasaydı amele bile olamayacak adam osmanlı torunuyum diye dolaşıyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya herif ağır yoklukta, çekiyor kameraya, evde asılacak. Yakalanıcada ahlaksızlığa, osmanlıya bağladı bence Osmanlıyı bir görse demekki, bütün padişahlar ahlaksız diyecek. Haremi, cariyeyi, köleyi geçtim, oğlancılık ne olacak? Ki bu oğlancılık içinde hem eşcinselliği hem pedofiliyi barındırıyor.
  • yobaz konyalı senii

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boş ve yanlış işler bunlar.ama biz başörtülü ve sakallı diye saldırıya uğrayanlarıda gördük.kim nasıl yaşarsa yaşasın.önemli olan herkesin birbirine lafta değil ama gerçekten saygı duyması.
  • Olaya taniklik etseydim muhtemelen kendime hakim olamaz ve bu dallamayi komalik hale getirene kadar evire cevire doverdim. Belki ustune bile iserdim, bilemedim simdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hist pust kudurmayin Devlet-i Aliyye biz Türklerindir sonsuza kadarda oyle kalacaktir ismide degisse cismide degisse farketmez.

    Anlamadim konu ise osmanliyiz diyen eleman saniyoki bi kendi osmanli bakiyesi xD osmanliysan osmanli diyen ise ne bokum oldugu belli degil iki tarafada karsiyim bu herifin kilik kiyafetine laf yapiolarsa onada karsiyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs09gs09 -- 18 Mart 2017; 13:53:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar hep gelenek görenek islamcılığı. sorgulamadan babadan oğla geçen cinsten. Bunlar kuranı baş göz edicem derken kuranı dolabının en üstüne bırakıp yüzüne bakmayan tipler işte. Eline telefonu alıp teşhircilik yapmanın nesi islam ile alakalı. Provoke etmek insanları ayar etmekten öteye giden birşey yok. Ecdanını bilmez, haddini bilmez densiz.



    Allahtan etraftakiler olaya düzgün bir şekilde yaklaşmışlar. Anlatmaya çalışmışlar. Biri dayanayıp olay çıkarsa sosyal medyada osmanlı torunuyum dediği için dayak yedi diye paylaşımlar dolanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timur da atlarla girdi değil mi camilere?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alican88


    quote:

    Orijinalden alıntı: oktayakgoz

    Bu arada kesinlikle haklı görmemekle birlikte dönemin şartlarını da düşünmek gerek. Yine de hata mı hata vahşet mı vahşet.



    Onların yerinde olsam ne yapardım bilmiyorum.

    donemin sartlari diyorsunuz ama ondan 5000 yil oncesine gidersek Gokturklerde bilge kaganin kardesi kultigini "yanina" alarak devleti yonettiklerini savaslara katilip toprak buyuttuklerini bikiyorsunuz degilmi??



    kardes katlinin donemi devletin bekasi iviri ziviri olmaz heleki kundaktaki bebegin katlinin sarti hic olmaz..osmanli devletini yok sayamiz onlarda Turk devletidir ama Turk tarihinin yonetim sekli ile en kotu ailesidir..

    İslamiyet öncesi Türk devletlerinde genel olarak ikili teşkilat anlayışı hakimdi ancak bu durum da ne yazıkki taht kavgalarının önüne geçemiyordu, hakan öldükten sonra yine aynı duruma düşülüyordu. Bunun da etkisiyle çok uzun süre devamlı olunamadı. Osmanlı'da özellikle Fetret Devri'nde taht kavgaları yüzünden çok ciddi bir tehdit yaşadı, yıkılma eşiğine geldi. Bunun üzerine kardeş katlini bir çözüm olarak gördüler. İnsanidir veya değildir gerçi bunun insani olduğunu iddia eden olamaz özellikle kendini savunma şansı dahi olmayan bebeklerin katledilişlerini. Ama öyle ya da böyle yönetim anlayışıyla en uzun süre ayakta kalan Türk devleti Osmanlı. Ne zamanki Ekber Erşad sistemi geldi, taht kavgaları son buldu ancak bu sefer de genel olarak pek de başarılı olamayan padişahlar yönetime geçti. Sonuç olarak tek bir kişinin yönetime geçtiği sistemlerde bu tarz sıkıntıların yaşanması çok olası. Demokrasilerde yönetim kadrosunu halk seçiyor ve yönetici yönetme yetkisini doğrudan halktan alıyor, dolayıyla başkaları bu yönetimde hak iddia edemiyor ancak hanedanlık sistemlerinde yönetme yetkisi (kut) babadan tüm oğullara geçtiği için belki belirli dönemler ikili teşkilatı uyum içinde götürseniz de illa ki dış güçler kardeşlerden birinin aklını çeliyor ve taht kavgaları devleti yıkılma eşiğine getiriyor.




  • Eyvallah kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış anlamış kusura bakma kardesim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hotel california


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mis Kokulu Yalanlar


    quote:

    Orijinalden alıntı: hotel california

    Çakalın biri ülke de ki kutuplaşmayı ateşlemek için provakasyon tiyatrosu çekiyor İzmir metrosunda, kendini zeki sanan forum donanım haber üyelerinde tut da bütün ülke kanıyor bu senaryoya. Sizi anlayamıyorum artık. Her algı operasyonuna balıklama atlıyorsunuz. 8 yaşında şeker ile kandırılan çocuk gibisiniz

    Cumhurbaşkanına hakaretten EGM'ye bildirdim. Savcılıkta görüşürüz

    Yazdıklarımdan ne anladın?

    Halkı ayrıştıran Sayın Cumhurbaşkanımız olduğuna göre sen ona çakal demişsin. Savcılıkta görüşürüz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nasıl fetö gittiyse,bu iktidar yakında kendi çıkarları için dine yalan 1500 yıllık iftira gibi söylemlerde bulunacak ve bu seferde bu mağara adamları ortalıktan kaybolacak elbet ki gün gelecek devran dönecektir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu tipleri sorgusuz sualsiz infaz edeceksin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herif o kadar rahat ki yaptığının suç olduğunu bile bile gidin, güvenliği, polisi çağırın diyebiliyor.
  • Orda birtane babayiğit çıkıpta sen kimi taciz ediyorsun diyip yumruğa çakamamış.



    Görürdük sonrasını zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

    Osmanlı'yı karalamak için yapılmış bir provokasyon. Osmanlı'yı sevmeyen defolsun gitsin bu ülkeden. Bu ülke Osmanlı'nın emaneti. Bir gün Allah'ın huzurunda, yalan yanlış Yahudi delilleri ile Osmanlı'ya attığınız iftiraların ve hakaretlerin hesabını acı acı vermenizi bütün kalbimle diliyorum. Allah'ın azabını bekleyin...

    Doğru bu ülke osmanlı'nın ingiliz, fransız ve yunanlara emaneti. halifeniz de yurtdışına kaçtı. bi düşün bakalım papa türkiye'ye kaçsa nasıl olur. işte sizin dini lideriniz olan halifenizin ve padişahınızın gavur diyerek hakaret ettikleri hristiyanlara ve yahudilere emanetidir bu ülke. keşke Atatürk doğmamış olsaydı. o zaman ingilizler, fransizlar, yunanlar senin gibilerin dogmasina bile izin vermezdi. Zulm edip ettikleri zulme Allah'ın azabı diyenler Allah'a iftira atma cüretini gösterenlerdir. Biz osmanlıya iftira atmışız çok mu? sen Allah'a iftira atıyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.