Şimdi Ara

question about c#

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • şimdi arkadaşlar şunu yapabiliyoruz :
    Convert.ToInt32(Console.ReadLine());

    burada şunu yaptık Convert sınıfının ToInt32 metoduna ulaştık ve içine parametre olarak Console.ReadLine() koyduk

    ___________________
    (böyle yapamıyoruz neden : )
    Console.ReadLine(Convert.ToInt32());

    burada ise Console sınıfının ReadLine() metoduna parametre olarak Convert.ToInt32 koyamadık neden ?

    bir de burada geçen sınıfların kodlarına nasıl ulaşabilirim ?



  • Console.ReadLine() parametre alan bir metod değil çünkü.
    C# kodları paylaşmıyordu en son, şu an da aynı durumdaysa kodları göremezsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=SXmVym6L8dw&list=PLAC325451207E3105 şu listedeki videoları izleyip öyle çalışın, bu hızla giderseniz 50 yıla öğreneceksiniz sadece c#'ı
  • f(x) = 2x + 1
    g(x) = x^2

    f(g(x)) ile g(f(x)) eşit olur mu?
  • sağ ol çok moral verdin :D :D bende öyle ya biraz öğrenmekten zorlanıyorum ama öğrendikten sonra tozu dumana katıyorum mesela okuma yazmayı 1.5 sende öğrenmişim ama okuduğum kitap sayısı şuan 350'lelerde demek istediğim biraz zor öğreniyorum saçma sorular soruyorum ama öğrendiğim zaman bilgimi iyi kullanıyorum :D :D

    ayrıca buldum kaynak kodlarına gitmeyi f12 ye basınca direkt gidiyor :D
  • f(g(x))= 2(x^2) +1
    g(f(x)) = (2x+1)^2

    yani eşit olmaz bro :D
  • anladım demek istediğini sorduğum soru bu yüzden çok saçma bir soru :) sen böyle matematikle ifade ettikten sonra çözmem gereken bir soruyu daha çözdüm yani şöyle oldu gerçek boyutlar bir önceki boyutların birleşimden olur aynı şeyi programlamayada mı uygulamışlar dedim ve çözdüm sorunum şuydu 4 boyutlu bir diziyi nasıl tanımlarım ? cevabıda bizim gördüğümüz üç boyutumuz vaar her boyut bir önceki boyutların toplamı aynısını programlada yerleştirilmiş bir boyutlu dizi:
    {5,0,6,4}
    bu iki boyutlu dizi :
    {{5,0,6,4},{3,4,5,7}}
    bu üç boyutlu:

    {{{5,0,6,4},{3,4,5,7},{5,0,6,4},{3,4,5,7}}}
    bu da dört boyutlu :

    {{{{5,0,6,4},{3,4,5,7},{5,0,6,4},{3,4,5,7}}},{{{5,0,6,4},{3,4,5,7},{5,0,6,4},{3,4,5,7}}}}

    umaarım doğru mantık yürütmüşümdür doğru muyum ?

    edit: doğruysam sicim teorisinin programlamadaki hali oluyor bu ama sicim teorisnde en faza 10 boyut var ama burada sınırsız tana boyutlu dizi tanımmlayabiliyoruz bir de sorum şu bu tasarladığımız boyutları bilgisayarda animasyonlu bir şekilde gerçekletirebilir miyiz (kod ile) ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz caliskan -- 6 Nisan 2017; 21:25:28 >




  • deniz caliskan kullanıcısına yanıt
    Bunu ben cevaplamasam daha iyi olur büyük ihtimalle, terminoloji tam olarak uyuşmuyor benimle. Sicim teorisiyle programlamanın bir alakası yok. Programalamadaki boyutlarla, fiziksel/matematiksel boyutlar aynı kavramı karşılamıyor. Programlamada boyuttan kasıt, dizinin derinliğidir. Geri kalanlarda ise "o veriyi tek bir nokta ile ifade etmek için gereken eksen sayısı" olarak tanımlanabilir. Geri kalan alanlarda böyle değil, yani en azından terminolojisi öyle değil. Ben liste = [1, 2, 3, 4, 5] görünce 5 boyutlu veri diyorum, aslında tek boyutlu dizi olarak ifade ediliyor. 5 boyutlu uzayın içinden çekilmiş bir nokta da denebilir :p

    Animasyonlarını yapamazsın. Yapsan da anlaşılır olmaz. O yüzden veri bilimi ve yapay zeka denen şeyler var zaten . İnsanın anlam çıkaramayacağı 200-300 boyutlu verilerden anlam çıkarabiliyorlar. Sonra sen korelasyon yakaladıklarını alıp alakasızları atıyorsun. Ancak öyle insan gözüne hitap eder hale geliyor. Yiyebileceğin 10.000 ayrı molekülün içinden obeziteyle alakalı olanı aramak gibi. Hepsine aynı anda bakamazsın, bilgisayar bakıyor. "Bak şekerle alakası var sanırım" diyor. Sen de doğrulayıp yayınlıyorsun.

    Yine de numpy ile 3 boyutlu bir dizi yaratmayı denedim sonuç nasıl olacak diye. 3x3x3 boyutlarında bir uzay böyle oluyor:

    question about c#


    TL;DR: İçindeki bir veriye erişmek için 4 defa index belirtiyorsan o liste 4 boyutludur. liste[1][0][2][7], 4 defa index belirttim. 4 boyut yani.5 olsa 5 boyut olacaktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramazovX -- 6 Nisan 2017; 23:44:3 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.