Şimdi Ara

Qualcomm 500 serisi yeni Adreno GPU'larını duyurdu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bir kısım kafayı üşütmüş.adreno 500 ile konsol oyunu oynamayı düşlüyor.

  • Qualcomm bu sefer dersine epey çalışmış umarım tüm bu özelliklerin yanında ısınmasıda olmaz.

  • cpu da ki fark dusuk nanometreden kaynakli , yoksa aynı nanometrede pek bir fark olusmaz samsungun islemcisi soyle boyle diyoruzda esasinda yapisal olarak ciddi bir fark yok , arm'dan tasarimi lisanslayip kullaniyorlar , bugun cortex a72 var cortex a57 cekirdeginden guclu ,qualcomm bunu orta seviye sd620 ye koyacak.son performans degerleri exynos 7420 ile benzer.mediatek bir yana muhtemelen 3-4 ay icinde note 5 ,s6 ile benzer islem gucune sahip orta seviye telefonlar gorucez hani cokda ilerde degil samsung zannetiginiz gibi.ha onlar cikarken 10 nm-7 nmye gecer o zaman yine bir farktan sozederiz ama su anlik oyle birsey gorunmuyor ,zaten tmsc elini cabuk tutmaya bakiyor 10 nm surecinde belki samsungdan once bile gecebilirler.esas performans farkini belirleyen ozellestirilmis cekirdekler olacak , samsungda bu konuda calisiyor qualcomm'da.

    gpu tarafında 530 la beraber bir x360 bir ps3 islem gucune ulastigi soyleyebiliriz , mobil oyundaki en buyuk sıkıntı cok fazla cihaz ve donanım olması , sadece ust seviye veya yeni teller icin oyun cikarmak cok mantikli degil , kaldı ki mobil tarafta bir oyunun oynanis rahatligi grafiklerinden belkide 10 kat fazla etkliyor kazandıgınız parayi , bu yuzden cok daha maliyetli olacak yuksek grafiklere sahip oyunlar uretmek cokda mantikli degil mobil platformlara.belki sony gibi bir firma oyun icin ozel telefonlar hazirplayip üreticileride ikna edebilirse bu işten çok para kazanacaklarına o zaman boyle oyunlari gorme ihtimalimiz olabilir fakat cok dusuk ihtimal ,tabi sunuda unutmamak lazım bu konsollara cikan oyunlar 720p genelde senin telde 4k ekran var olacak gerci küçük ekranda çok onemi yok ama native calismasi cok zor boyle oyunlar ciksa bile.




  • Yine olmayacak gibi.Yine "yakalayacağız" dedikleri ama ne hikmetse bir türlü yapamadıkları konsol kalitesine yine ulaşamayacaklar gibi.Hayırlısı Bakalım.

  • Benim anlamadığım olay her gpu tanıtımında bahsedilen az pil tüketimini neden ben göremiyorum? Aksine pil tüketimi daha artıyor ısınma artıyor ama ısrarla % bilmem kaç pil performansı arttı deniyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • '' GPU'lar bir önceki nesle göre performans artışı sağlarken hem de düşük güç tüketimi avantajına sahip.''
    Yıllardır aynı vaatler ama bir göremedik şu düşük güç tüketimini.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Midnightmrt
    Benim anlamadığım olay her gpu tanıtımında bahsedilen az pil tüketimini neden ben göremiyorum? Aksine pil tüketimi daha artıyor ısınma artıyor ama ısrarla % bilmem kaç pil performansı arttı deniyor


    Kopyala behçet..

  • şu an 64 bit destekli kaç uygulama var androidde?

  • LastShip L kullanıcısına yanıt
    S5'e S2'den geçtim. İkinci el aldım ve Spigen kılıfı ile 1200'e falan geldi bana. Kılıf zaten sağlam, beş sene kullanma umudu ile aldım.
    S5'te S2'den farklı yaptığım ne var? Şarjı daha iyi ve performansı da daha iyi. Onun haricinde kullandığım uygulamalar, yaptığım işler hep aynı. S6'da da aynı olacak, S7'de de, bu gidişle S8'de de...
    Daha önce de Omnia kullandım, telefonların hepsi hala çalışıyor ve iş görüyor. Kapitalizm sağolsun elimde hepsi. :D
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Dostum bende s4 var 2 yildir kullanıyorum. S5 i on siparisle 2.200 liraya almak gibi bi hata yaptim. 1 hafta sonra sattim telefonu. 1900 liradan. Neden diyeceksen s4 te ne yapiyosam aynisini yaptigimi farkettim. Sarj olayina girmiyorum 5200mah pilim var s4 te 10 saat kullanim veriyor. Kamera dersen iyi kotu bi dslr makinemde var. S4 un kamerasida vasat degil. Ha bi oyun farki vardir bende cok oyun oyniyan biri degilim. Mc4 oynarim bi. O oyunuda s4 40 fps de aciyor zaten. Ihtiyacimi karsiladigini farkettim. Yol yakinkende s5 i saatim. S4 daha yaşıyorken s5 e gecmek hele hele 2.200 lira gecmek bana aptallik geldi cikardim elimden. Bu telefonuda bir yil daha kullanip senin yaptigin gibi s2 den s5 e yani 3 jenerasyon bekleyip oyle gecmeyi dusunuyorum. Ama gececegim cihaz s7 olmayacak. Cikan pil şart.

    Seneye belkide gececegim cihaz s5 olacak ama bu, bu sefer dogru bi karar olacaktir. S4 ude birakma nedenim artik telefon dokuluyor oyle diyim sana. Hor kullandim biraz. Seneye s5 alirim belki yada baska bi cihaz ama islemcisi max s805 olur yani. Su siralar note 4 gozumde. 2. Eli yurt disi kayitsizlari 1200 lira civari. Elimde de hazir pasaport var kayit hakkida var. Seneye alicak olursam anca oyle 1100 1200 liraya kayitsiz bi note 4 alabilirim yada dedigim gibi s5 e gecerim yine. Note 4 te cikarilabilir pil oldugu icin yani. Yoksa s801 de benim isimi gorecek. Ben aldigimda artik minimum 3 yil kullanirim diyorum ki oylede zaten. Sende rahat rahat 5 yil kullanirsin s801i. Pili zaten degisiyo. Ha bi tavsiyem olur sana sakin ola guncelleme. Ben s4 u 4.2.2 de kullaniyorum hicbi sorunu yok. Lollipop verildi millet kan agliyor. Samsungu guncellemezsen bide iyi bakarsan iphone gibi 5 yil kullanirsin. Ben guncellemedim artik 2.5 sene oluyor garantisi falan mayista bitti bunun dusun. Bi kasa hor kullandigim icin dokuluyor yoksa degistirmezdim. Sende guncellemezsen kilifta kullanirsan 5 yil rahat goturur seni.

    Zamaninda hangi akilla s5 e 2.200 vermisiz hala hayret ediyorum kendime. 1 yil sonra sifiri 1400 lere dustu iyiki erkenden cikarmisiz elden diyorum. Sanada hayirli ugurlu olsun. S5 pili en iyi giden samsung s serisi cihazi onu soyliyim. S6 zaten s4 kadar ekran veriyor. 5 saati goren halay cekiyor onda. S4 te vasat bakma 5200 mah olmasa katlanilmaz. S5 en iyisi 3g falan acik ben 5 saat ekran aliyodum kit kattayken. Sende sakin guncelleme telefondan sogursun. 5 yil kullanmak istiyosan kulaginin ustune yatcan guncellemicen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • LastShip L kullanıcısına yanıt
    S5'im son sürüme güncel. Tek sıkıntı WiFi açılınca bir ağa bağlanmadan kapatılırsa pil tüketimi kısmında WiFi tüketimi görülüyor ve tükettiğini de anlayabiliyorum. Bu da güncelleme öncesinde de olan bir şeydi, bildirmedim de Samsung'a.
    Bir de ekranın eski siyah temadan beyaz temaya geçmiş olması var ki, Amoled ekranlar için iyi bir şey değil ama pil tüketiminden memnunum, ondan şikayet etmiyorum. S2'yi her gün şarj ederdim, kullanınca günde iki kez şarj ederdim. S5 iki günde bir, GPS, navigasyon falan kullansam bile en fazla günlük ediyorum işte.
    Ben kılıfla kullanıyorum telefonlarımı. İkinci el S5'imde Spigen kılıf ve kalın bir ekran koruyucu var, şu an telefon daha sıfır gibi, gıcır gıcır. :D S5'i 4G gelirse hazır olayım diye aldım, erken aldım. Gelecek telefonu da herhalde 5G gelince alırım. :D Ya da çok değişik bir özelliğinin çıkması gerekli.




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Lollide sikayetin yoksa sonraki guncellemelere bulasma. Bu yil s4 u bitirdiler seneye sira s5 te :) zaten s5 snapdragon kullaniyor. Android m falan cikarda hayran kalirsan custom olarak cakarsin olur biter. Snapdragonda exynos gibi custom rom sikintisi yok cok genis yelpazesi var ve bicogu stabil. Kaynak kodlarinin acik olmasi nedeniyle custom romlarin alayi stabil artik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.