Şimdi Ara

Qpı/Dram ( VTT ) Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Yakın Bi Akrabamın İ7 920 D0 Rev. İşlemcisine Overclock Yaptık Herşey Buraya Kadar Güzel OCCT den de 1 Saat Linpack Alıyoruz Ama Bi Sorun Var VTT nin Voltajını 1.6 ile 1.7 Arası Yaparsak Linpack Alabiliyoruz ? VTT nin Voltajını 1.4 Lere İndirdiğimizde OCCT de Çakılıyor. Ayrıca Merak Ettiğim Konu Bu VTT Yani Qpi/Dram Ne İle Alakalı Ram mi Yoksa Cpu mu ? Son Olarak Denememizde Ram Hızını 1600 e İndirdiğimizde VTT Voltajı 1.4 Yaptığımızda OCCT de 50. Dk da Çakılıyor Son 10 Dk Kala Mavi Ekran Veriyor. Ramlerde Xmp yi Açıncada VTT ye Otomatik Olarak 1.7 Voltaj Veriyor. Biz Ramlerden Şüpheleniyoruz Ama Birde OC Ustalarına Sormak İstedik. Bu Arada Şimdiden Teşekkür Ederiz.

Ram: Kingston hyperx 2000 mhz cl9 xmp
    İşlemci: i7 920 D0 Rev.

• Anakartın Biosunda QPI/DRAM Voltage ve Bellek Voltage Bulunuyor . Çalıştırmak İstediğiniz Ramler 2000 MHZ Olduğu İçin Yüksek QPI/DRAM Voltajı İster .

Ram Voltajını , Belleklerin Üzerindeki 2000 MHZ deki Çalışma Voltajı Ne Yazıyorsa Onu Yazın . QPI/DRAM Voltajı İse Bellekleriniz 2000 MHZ Olduğu İçin En Az 1.46-1.48V Gibi Bir Rakam Verin .

1.4V 2000 MHZ İçin Az , 1.7V İse 2000 MHZ İçin Çok Fazla . Yapanız Gereken QPI/DRAM Voltajı 1.48v , DRAM Voltajı : Bellek Üzerinde Yazan .

Eğer Buna Rağmen Stabil Olmuyorsa QPI/DRAM Voltajından Olmuyordur . Bunuda Mavi Ekrandaki Kod'a Bakarak Anlıyabilirsin . 0x00000124 Yazar . Kolay Gelsin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackCalamity -- 8 Mart 2010; 23:09:35 >
  • Hocam Cevap İçin Teşekkürler Fakat Anakart Akrabamın Asus Rampage II
  • Yukarıda Düzetme Yaptım .
  • Teşekkürler Hocam Deneyelim Verdiğin Voltajları
  • bende katılıyım konuya aynı konfigurasyona sahibim benim 1.72 vtt aşagı inmiyor anlamadım gitti yav bunun nedeni işlemciyse deistirelim ramse g.skill filan alalım..
    Hocam birde bende cıkan hata dusuk vtt de 0*00000124 bu ne anlama geliyor son olarak yuksek vtt nin ne gibi bir zararı olur işlemciyi serin tutarsak yinede zararı olur mu eger bunlara cevap verirseniz cok sevinirim
  • QPI Voltajı Fazla Olması İşlemci Sıcaklığınıda Etkiler . Ben G.Skill Kullanıyorum ve 1600 MHZ İle 1.35V İle Sorun Olmazken 2000 MHZ de 1.48V Altı Stabil Tutamıyorum .

Bu Yüzden Yüksek MHZ lerde Yüksek QPI Voltajları Lazım . 0x00000124 QPI Voltajının Yetersiz Olduğu Anlamına Geliyor . Yani Arttırman Gerekiyor . 1.72 Volt İse Fazla Bir Değer .

Sorunun Ramlerden Olup Olmadığını Bilemiyorum . 1.48v - 1.50v civarı QPI Voltajı Vererek Deneyin . Olmadı Yavaş Yavaş Arttırın Stabil Olduğu Ayarı Bulana Kadar ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu/Nb Frequency
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ok hocam yardımınız icin tesekkurler..
    Gercekten cok etkiliyor vtt ama sogutmamdan dolayı cpu 70 in ustune cıkmıyor eger yuksek vtt nin zararı yoksa boyle kullanacam yok eger varsa ya rami ya işlemciyi yada ram mhz sini dusurecem cunku naparsam yapayım 1.7 voltun altında stabil olmuyor cok ugrastım olmadı yani..
  • İşlemcinin Frekansı Sistem Panalinde 4.25v Gözüküyor . Bence O Kadarına Gerek Yok , 4.0 GHZ Ye Alman Daha Mantıklı . Ramlerini 2000 MHZ Den 1800 MHZ Yaparsın . Aradaki Performans Farkınıda Tam Olmasada Zamanlamaları Düşürerek Kapatırsın . Sen Yinede Biraz Kurcala Ayarlarını 1.7 İstememesi Lazım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackCalamity -- 10 Mart 2010; 0:16:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.