SONY 2400ES AVR alıcıma qnap nmp 1000 medıa player HDMI dan bağlı. medıa player yenı nesıl ses codeclerını (dolby, dts vs) desteklıyor zaten bu cıhaza benım yukledıgım fılmlerde hep 720P HDRIP ve dolby veya DTS lı fılmler.
Sorunum şuydu AVR yı AFD AUTO moduna aldıgımda fılm ızlerken ıster DTS lı olsun ıster DOLBY lı avr sureklı 2 kanal gosterıyordu ve multı channel decodıng ısıgı yanmıyordu. Dün arkadaşlarımızın degerlı yorumları sayesınde QNAP medıa playerın HDMI uzerınden 5.1 kanal ses gondermedıgını tespıt etmıs bulundum. Medıa playerını bıraz arastırarak vıdeo ve ses cıkısı bolumunu buldum (ben boyle bır ayar yok dıye bılıyorum) medıa playerde ses cıkısı bolumundekı ayarlar şunlar ANALOG, SP/DIF, HDMI buradakı ayarı hdmi degılde SP/DIF yaptıgımda ıse secenekler şunlardı;
AAC / alt menusu = PCM ÇEVİR (2.0) ve PASS TROUGH DOLBY / alt menusu = PCM ÇEVİR (2.0) ve PASS TROUGH DTS / alt menusu = PCM ÇEVİR (2.0) ve PASS TROUGH WMA PRO / alt menusu = PCM ÇEVİR (2.0) ve PASS TROUGH
bunların hepsını PASS TROUGH ısaretledım ve işte ilk guzel haber AVR nın multıchannel decodıng ısıgı yandı ve 5.1 hoparlorler AVR ekranında belırdı.
Bu guzel haberler beraber medıa playerdakı 720P fılmlerı denedım dolby ve dts lı fılmler oynatılırken multı channel decodıng lambası yanıyor fakat AVR ekranında sureklı LINEAR PCM 48 yazısı cıkıyor. En az 20 fılm denedım hepsınde LINEAR PCM 48 yazısı cıkıyor ve ekranda ne DTS nede dolby yazmıyor. Standart 2.0 fılmlerıde denedım AFD AUTO modunda onları 2 kanal gosterıyor. Fakat 5.1 kanallı fılmlerde decod ısıgı yanıyor ama PCM 48 yazısı bır turlu gıtmıyor. sanırım gene cozmuyor.
Ayrı bır durumda SPDIF bolumunu sectım ama hala HDMI dan bağlı medıa player. normalde ses cıkmaması gerekmezmı? Ama cıkıyor ıste bununda mantıgını anlayamadım. Sonrasında gercekten bır DIJITAL KOAKSIYEL kablo ıle denedım gene sonuc yukarıda yazdıklarımla aynı. Hıc degısmedı.
bu konuda ne yapabılırım gercekten sız degerlı arkadaslarımdan doyurucu bır bılgı beklıyorum.
Ayrıca bu arada AVR ye HDMI ile bağlı DVD playerımdan dolby ve dts seslerı alabılıyorum ve AVR ekranında da dolby veya DTS yazıyor. DVD de hıc bır sorun yok ama qnap medıa player da var.