Şimdi Ara

### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ### (313. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.263
Cevap
309
Favori
1.853.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 311312313314315
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Alpi_Turk

qashqaiden bence pek bişe beklemeyin, sonuçta araç 4x4 değil, araca haksızlık olur, sadece yerden daha yüksek o kadar, bi de kış lastiği olmadan hiç bişe beklemeyin, diğer önden çekişli araçlardan hiç bir farkı yoktur

4X4 olsa da buzda kayar
  • 1- Üstad Qasghai kullanıcıları eğer buzlu bir yolda örneğin 20 yada 30 km hızla gidiyorsunuz arbayı kontrol altına almak ya da durdurmak için ne yapardınız.
    2- kar lastiği ve zincir kullanımı haricinde buzlu yolda arabanın kaymasını engellemenin başka bir yolu var mı?
  • selam,

aranıza yeni katılan bir kullanıcıyım. Aracım 1,5 dci tekna cam tavan+nav.. yıllardır honda civic otomatik kullanıyordum.. 2 aylık deyeyimim ve sorularım aşağıdadır.

1. dizel arabanın düşük devirlerdeki torku gerçekten etkileyici.
    2. yüksek araba kullanmak normal binek arabalara göre daha güven hissi veriyor ama virajlarda ona göre biraz dikkat gerekiyor.
    3. 1 aylık ort yakıt tüketimim 6,0 lt/100 km.. genelde sakin kullanıyorum. sanırım ileride biraz daha düşer..
    4. aracın iç döşemeleri daha iyi olabilimiş.
    5. aracın anahtarı tam bir hayal kırıklığı. malzemesi adi plastik ve metalden. vede katlanır değil..
    6. orj multimedya sistemlisini bulamadığım için bayi navitech gps takarak verdi. üründen memnunum. sadece biraz tuşları/yazıları küçük..
    7. 4 cam tam otamatik olmaması kötü. sadece şoföre vermişler..
    8. cam tavan güzel bir ürün. bide sun roof gibi açılabilir olabilseymiş çok daha iyi olacakmış.
    9. bagaj hacmi yeterli. iç mekan yeterli.
    10. düşük devirlerdeki tork gayet yeterli fakat nedense araç düşük hızlarda (5-10km)hareket halindeyken 2nci vitese takınca 1000 devirin altında oluyor ve araç 1200 devire gelene kadar hiç ama hiç gaz yemiyor. sanırım turbo sonradan devreye giriyor.. bu durum canımı sıkıyor açıkcası.. tecrübesi/bilgisi olan varmı acaba?
    11. benim gibi orj cd çaları çıkarıp navitech nav taktıran başka arkadaş varmı acaba? memnuniyet seviyesini merak ediyorum.
    12. bazı qashqai lerin arkasında mavi bir amblem oluyor ve dci yazıyor.. benimkinde mavi amblem yok.. sebebini merak ediyorum açıkcası.. bilen varmı?
    13. kar lastiği almadım ama şuana kadar istanbul kışında ve karında sorun yaşamadım. sanırım ağır bir araç olması etkili..
    14. aldığım bayi gerek alırken gerek alım sonrasında gayet ilgili bir tavır sergiledi..

bilgisi olanlar varsa makbule geçecek..

• O mavi yapışkanın olması lazım pure drive yani Co2 salınımı 140'ın altında olanlar için söyleniyor ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pashiba

selam,

aranıza yeni katılan bir kullanıcıyım. Aracım 1,5 dci tekna cam tavan+nav.. yıllardır honda civic otomatik kullanıyordum.. 2 aylık deyeyimim ve sorularım aşağıdadır.
    ........

Hayırlı olsun arkadaşım, elimden geldiğince yazayım.
    1- Cam Tavan almamamdaki tek neden tüm renaultlar veya kialardaki gibi açılır olmaması. ah bir açılanı yapsalar hemen verir değiştirirdim.
    2- Tork konusunda ve 1. ile 2. vites arasındaki gaz yememe daha doğrusu devir düşmesi bende de var, normal olarak alıştım diyebilirim.
    3- Navigasyon konusunda WITSON D769-N bu araç için biçilmiş kaftan diyebilirim ve ekranı, dokunmatiği, özellikleri ve görünümü ile OEM olabilecek en iyisi diyorum.
    4- Sustalı anahtar için ya yurtdışından shapeaways.com sitesinden önce kabını 38-39 dolara alacaksın, sonra da mekanizması için ebaydan 14-15 dolara bir çin işi anahtar alıp hepsini toplayacaksın, ya da tarafımdan tedarik edilerek, şu ana kadar tek alternatif olan aşağıdaki linkleri inceleyip karar verip alacaksınız.

urun.gittigidiyor.com
    Sayfa Bulunamadı - Gittigidiyor
    http://urun.gittigidiyor.com/garaj/nissan-qashqai-sustali-anahtar-seti-50859198

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-nissan-qashqai-sustali-anahtar-seti-71200232/detay/

• quote:

Orijinalden alıntı: sinnan

quote:

Orijinalden alıntı: Alpi_Turk

qashqaiden bence pek bişe beklemeyin, sonuçta araç 4x4 değil, araca haksızlık olur, sadece yerden daha yüksek o kadar, bi de kış lastiği olmadan hiç bişe beklemeyin, diğer önden çekişli araçlardan hiç bir farkı yoktur

4X4 olsa da buzda kayar

aynen katılıyorum. arkadaslar yol ile arac arasında bağlantıyı lastik kurar. 4x2 , 4x4 buzlu zeminde eğer doğru lastik yoksa kayar. karlı yolda elbette gidilir bi sıkıntı olmaz karlı yolda gitmekte lastiğinde özelliğini pek hissettirmez(erime,çamurlanma, buzlanma vs yoksa sadece kar varsa zeminde). ama erimis kar-su karısımı bulamaç gibi bisey var ya asıl o tehlikeli işte. arkadaslar can tasıyorsunuz eğer kullandığınız güzergahta kar-su çamurumsu zemin veya buzlanma olan bir zemin varsa burada iki tip arac vardır 1-doğru lastik takan araçlar 2-yanlış lastik takan,tehlike arz eden, her an süpriz yapacak olan araçlar.

kış lastiğini extra masraf olarak görmeyin, aldığınız lastikleri bi kaç yıl kullanacağınızı ve kaza riskinizi min. düzeye indireceğinizi unutmayın.

kaza yapan arkadasa da tekrar gecmis olsun. tamir bedeli ve aracın değer kaybı ile (güncel lastik fiyatlarını bilmiyorum ama) çok çok rahat kış lastiğinin en kralı alınacağını düşünüyorum.

• sonunda arayayışımıza son verdik ve 2012 model platinum qashqai aracı 75000'e aldık ek olarak birde park sensörü taktılar
  • Türkiye değil erük erük
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biruni.TR

sonunda arayayışımıza son verdik ve 2012 model platinum qashqai aracı 75000'e aldık ek olarak birde park sensörü taktılar

Hayırlı olsun , aracınız 1.5 dci Platinum her halde , gerçekten fiyatına göre en donanımlısı , diğer markalar bu donanımı 2.0 litre motorlu araçlarına kouyor ve fiyatları +100-110.000 aralığında
  • quote:

Orijinalden alıntı: zacman

quote:

Orijinalden alıntı: pashiba

selam,

........

Hayırlı olsun arkadaşım, elimden geldiğince yazayım.
    1- Cam Tavan almamamdaki tek neden tüm renaultlar veya kialardaki gibi açılır olmaması. ah bir açılanı yapsalar hemen verir değiştirirdim.
    2- Tork konusunda ve 1. ile 2. vites arasındaki gaz yememe daha doğrusu devir düşmesi bende de var, normal olarak alıştım diyebilirim.
    3- Navigasyon konusunda WITSON D769-N bu araç için biçilmiş kaftan diyebilirim ve ekranı, dokunmatiği, özellikleri ve görünümü ile OEM olabilecek en iyisi diyorum.
    4- Sustalı anahtar için ya yurtdışından shapeaways.com sitesinden önce kabını 38-39 dolara alacaksın, sonra da mekanizması için ebaydan 14-15 dolara bir çin işi anahtar alıp hepsini toplayacaksın, ya da tarafımdan tedarik edilerek, şu ana kadar tek alternatif olan aşağıdaki linkleri inceleyip karar verip alacaksınız.

http://www.qashqaitr.com/portal/forum/forum_posts.asp?TID=663&PN=1&TPN=23

http://urun.gittigidiyor.com/garaj/nissan-qashqai-sustali-anahtar-seti-50859198
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-nissan-qashqai-sustali-anahtar-seti-71200232/detay/

öncelikle cevaplar için teşekkür ederim.

mavi etiket konusunu hemen servise soracağım. merak ettim.
    Witson navigasyonu internetten baktım. navitech den daha şık duruyor ama artık yapacak bişey yok maalesef. aldık bikere..
    sustalı anahtar konusunda ise biraz düşüneceğim.

selamlar,

• Esp'nin amblemi ekranda göründüğü zaman mı açık olmuş oluyor yoksa görünmüyorkenmi. zira altında yazan off yazısı biraz kafamı karıştırdıda çözemedim. Birde elfreninin orda iki düğme var cam ve kilit şeklinde sanırım, o tuşların görevi tam olarak neydi? Teşekkürler...
  • bugün bide yakıt değerine bakim dedim araç 2012 1.5 dci tekna pack beyaz 100 km de 13 lt gösteriyordu. araç şu an 120 km de.
  • Bu Değer ilerde daha düşermi siz ilk aldığınızdada bu değerlerdemiydi ? Normalmidir bu ?
  • mavi etiketi aldığım bayii ye sordum.
    2012 modeller euro 5 motor ve 110 beygir.. bu yüzden Co2 salınımı 140 ın üzerinde
    2011 ler euro 4 motor ve 106 beygir.. bu yüzden Co2 salınımı 140 ın altında.
    bu yüzden sizinkinde yok, eskilerde var dedi..

teyid ve kontrol için nissan com tr ye girdim.
    teknik dokümana göre 2012 dizel araçların Co2 salınımı 137.. bayinin dediği gibi 140 ın üzerinde değil..
    ama mavi amblem için 130 un altında olması gerekiyor diye yazıyor..
    peki 130 un altında qaşhqai varmı? cevap çok komik.. yok.. hepsi 137 ve üzeri..

nasıl iş bu anlayana aşk olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinanQQİ08

Bu Değer ilerde daha düşermi siz ilk aldığınızdada bu değerlerdemiydi ? Normalmidir bu ?

mutlaka düşer.. biraz sabır.. benim araç dizel ve daha 500km de.. ort tüketim 6 lt..
    sakin kullanın ve doğru vites seçimine dikkat edin ltf..
  • quote:

Esp'nin amblemi ekranda göründüğü zaman mı açık olmuş oluyor yoksa görünmüyorkenmi. zira altında yazan off yazısı biraz kafamı karıştırdıda çözemedim. Birde elfreninin orda iki düğme var cam ve kilit şeklinde sanırım, o tuşların görevi tam olarak neydi? Teşekkürler...

TEŞEKKÜRLER. bu sorularım hakkındada bir cevap alabilirsem çok sevinirim. çok teşekkürler.
  • quote:

Esp'nin amblemi ekranda göründüğü zaman mı açık olmuş oluyor yoksa görünmüyorkenmi. zira altında yazan off yazısı biraz kafamı karıştırdıda çözemedim. Birde elfreninin orda iki düğme var cam ve kilit şeklinde sanırım, o tuşların görevi tam olarak neydi? Teşekkürler...

"ESP sürekli devrede" olarak tasarlanmış aracın göstergeleri ...

Ekranda yanıyorsa (ikaz veriyorsa) kapalı demek ...

Bence hiç devreden çıkarmayın yani ekranınızda görmeyin ...

Diğer düğme elektrikli camların kilididir, kilitlediğinizde kontrolü şoför konsolunda olur kapı anahtarları devre dışı kalır ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İrfan 3448 -- 20 Ocak 2012; 11:11:29 >
  • teşekkürler yani esp ışığı ekranda yanıyosa kapalı yanmıyorsa esp açık demek. ok.
  • quote:

bugün bide yakıt değerine bakim dedim araç 2012 1.5 dci tekna pack beyaz 100 km de 13 lt gösteriyordu. araç şu an 120 km de.

Göstergeyi sıfırlamanızı tavsiye ediyorum. Yoksa ilk veriler insanın yüregine iniyor. Sehir ici girdigim trafige bagli olarak 6 - 6.5 arası bir şey yakalayabiliyorum.
  • Anladım teşekkürler. Bu sıfırlama olayı göstergelerin altındaki iki çubuk şeklinde tuş var, sağdakinden oluyor sanırım? aracı işlerim dolayısıyla fazla kullanma şansım olmadığı için pek tanıyamadım. çok soru soruyorum farkındayım Cevaplara çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 311312313314315
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.