Öncelikle selamlar herkese. SUV bir araç almayı düşünüyorum Karadeniz bölgesinde yaşadığımdan dolayı. İki aydır yoğun bir araştırma içindeyim iyice yoruldum en son qasqaide karar kıldım. Araçtan da çok anlamam açıkçası. İki araç var qasqaide
1. Araç : 2012 model tekna paket 65 bin kilometrede ikinci sahibinden kaza boya değişen yok 137 bin lira dedi en son. Bu araç için 1000 lira da yol masrafım olur.
2. Araç : 2012 model 75 bin kilometrede visia paket ikinci sahibinden kaza boya değişen yok 126.500 TL dedi. Bu araç için 100 lira yol masrafım olur. (İki araçta manuel vites)
Şimdi paket ve km farkı var aralarında. Paket farkı olarak yağmur sensörü sis farı ESP deri direksiyon var tekna pakette. Bir de teknada digital kilima var visia da analog kilima var. Benim gördüğüm farklar bunlar. Sizce hangisini almalıyım?
Not: 7 yıldır Tofaş Kartal var bizde köy işlerinde kullandığımız. Memuriyetim çıkınca ikinci bir araç almayı düşündük altı yüksek. Kartalı da akrabadan almıştık o yüzden ilk defa bu işlere giriyorum diyebilirim. Fikir sahibi olan forumdaşlarım fikirlerini belirtirse mutlu olurum :)
hocam açık ara farkla tekna olanı alırdım..
10.000tl farka kesinlikle deger , bir kere plastik direksiyon igrenc sekilde asiniyor, sanayide kaplama isleri fabrikasyon kalitede olmuyor.. sirf deri direksiyon icin bile verilebilir o fark
Satarkende dolu araclar daha rahat satiliyor, ulkecek full + full u seviyoruz cunku
quote:
Orijinalden alıntı: khanstern
hocam açık ara farkla tekna olanı alırdım..
10.000tl farka kesinlikle deger , bir kere plastik direksiyon igrenc sekilde asiniyor, sanayide kaplama isleri fabrikasyon kalitede olmuyor.. sirf deri direksiyon icin bile verilebilir o fark
Satarkende dolu araclar daha rahat satiliyor, ulkecek full + full u seviyoruz cunku
Anladım hocam ben daha çok sis farı ve ESP konusunda takılmıştım. Ama deri direksiyonda bu kadar önemliymiş tecrübe işte iyi ki sormuşum bir bilgi daha öğrendim :)
GrMutuG
kullanıcısına yanıt
Esp de cok önemli Allah korusun yolun binbir turlü hali var :)
Sis fari da uzun yolda ozellikle bolu da cok ise yarıyor, ne zaman gecsem sisli ora
İlla bunlardan birisi dersen Tekna derim ama QQ alma. Build quality konusunda zayıf bir model.
3.5 yıl Black Edition qq kullandım sanırım aradığınız yanıt bende. Karadenizde iseniz kesinlikle benzinli qq almayın. rampa performansı çok kötü. illa alacaksanız visia almayın. ve mümkünse lpgli almayın.
quote:
Orijinalden alıntı: khanstern
Esp de cok önemli Allah korusun yolun binbir turlü hali var :)
Sis fari da uzun yolda ozellikle bolu da cok ise yarıyor, ne zaman gecsem sisli ora
Evet güvenlik anlamında tekna paketi daha iyi 7 yıldır kartal olduğu için donanım ne bilmiyorum :))
quote:
Orijinalden alıntı: entigin
İlla bunlardan birisi dersen Tekna derim ama QQ alma. Build quality konusunda zayıf bir model.
Build quality ne bilmiyorum netten baktım yapı kalitesi diyor. Malzeme kalitesi galiba. Ama baktığım fiyat bandında qq en mantıklısı geldi. Diğer baktığım modeller Duster ve 2008 di. Ama dizel ve az km yapmış istiyordum. Qq mantıklı geldi bana
Bende yokuşlarını iyi bilirim düz asfalt yokuşta bizim kartal 3 le zor çıkıyordu. 2. Viteste bağırıyor 3 de devirden düşüyordu. Tüplü arabadan canım yandı. O yüzden dizel araç olsun istedim. Bir de bilirsin çift şerit yollar karşıdan da araba geliyor sollamaya kalkınca dizel daha atık olur diye dizel almak istedim.
GrMutuG
kullanıcısına yanıt
afedersiniz ilk mesajda dizel olduğunu göremedim. öyleyse alın. visia almayın tabi o kesin.
quote:
Orijinalden alıntı: kamyonlarkavuntaşır
afedersiniz ilk mesajda dizel olduğunu göremedim. öyleyse alın. visia almayın tabi o kesin.
Hocam ben arada kalmıştım da paket konusunda burda tecrübeli insanlardan tavsiye alınca en azından kafa karışıklığım giderildi. Onun dışında araçla ilgili ne dersiniz kullanmış biri olarak tavsiye eder misiniz? Çekişi yol tutuşu nasıl oluyor? Benim en büyük beklentim sorun çıkarmaması. Çünkü kartalla yılda 4-5 kere sanayiye uğradığım için artık yoruldum. Satan adamda bakımı dışında sanayiye uğramadım dedi.
GrMutuG
kullanıcısına yanıt
ben benzinlisini kullandığım için motor ve kronik sorunları hakkında yorum yapamam. şanzıman da 6 ileri o da farklı. ancak sürüş dinamiği, yol tutuşu, Black Edition donanımı olarak çok memnundum. hatta içimden temiz dizelini bulup değiştirmeyi çok geçirdim rast gelmedi. özetle qq alınır mı? visia üstü dizel qq alınır hocam.
10.000 Lira verin. Üst paketini alın. O fiyatlara çıkılmış sonuçta
GrMutuG
kullanıcısına yanıt
Otomobillerin üretim kalitesi ve malzeme dayanıklık süresi diyebiliriz build quality için. QQ kullanışlı, fena yol tutmayan ve dizelleri ekonomik araçlar. Ancak, içeride kullanılan malzemeler hemen yıpranıyor ve aşırı yağmurlarda içeri su alma gibi sıkıntıları var. Haa, Duster’dan da katbekat iyidir 2008’den de.
Bütçenize uygun ise Kuga da bakın derim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme