Arkadaşlar overclockun sadece anlamını biliyorum :D ama 2.66 GHz den 3.0 GHz e çıkarmayı planlıyorum.kasamda sadece fan var.sanırım termal macun yok.3.0 GHz çıkarmayı videolu olarak açıklamalı şekilde bulamadım.oc yapsam cpu çok ısınır mı ? oc için resimli veya videolu kayıt var mı elinizde ?
İyi güzel de piyasada binlerce işlemci var, hepsi için ayrı video mu çekilecek? Q8400 ve Q8300 arasında mimari fark bile yok, birinde ne yapıyorsan diğerinde de aynı şeyi yapacaksın.
Ayrıca overclock işinde standart yoktur, senin q8400 işlemcin 4,5 ghz olur, bir başkası 3,5 ghz üzerine çıkamaz. İşlemcinin yapısının bu işe yatkınlığı ile alakalı. Yani demek istediğim videodaki örnekten yola çıkarak kendi değerlerini bulman gerek, aynısını yapamazsın zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: Serpico.
İyi güzel de piyasada binlerce işlemci var, hepsi için ayrı video mu çekilecek? Q8400 ve Q8300 arasında mimari fark bile yok, birinde ne yapıyorsan diğerinde de aynı şeyi yapacaksın.
Ayrıca overclock işinde standart yoktur, senin q8400 işlemcin 4,5 ghz olur, bir başkası 3,5 ghz üzerine çıkamaz. İşlemcinin yapısının bu işe yatkınlığı ile alakalı. Yani demek istediğim videodaki örnekten yola çıkarak kendi değerlerini bulman gerek, aynısını yapamazsın zaten.
benim anakartım asus değil ona uygun video bulabilir miyiz ?
Buradaki anakart Foxconn ancak Gigabyte ile aynı biosu(Award Bios) kullanıyor bu firma. Asus AMI bios kullanır. Aslında temel mantık aynı, bazı bölümlerin adları ve yerleri değişik.