Şimdi Ara

Q6600 vs E8400 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ya kardeşim sen q6600 al bak keyfine sakın q8300 falan alırım deme alan çok kişi kafasını duvarlara vuruyor oc olmuyor diye

8300 3,4 olmazmı dersen olur belki. ama üst seviye bi anakartla falan anca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (((TeAcHeR))) -- 7 Mart 2009; 19:15:51 >
  • Tamam arkadaşlar yorumlarınız için saolun ben vazgeçtim.Babam 10000 tl yatırdı kartıma(limitsiz).4000 dolarlık güzel bi pc topladım i7 965 işlemci,3x2 1600 mhz ram(ocz),ekran kartı nvidia gtx295 sli,anakart ddr3(msi x58 eclipse),cpu soğutmam su soğutmalı,Logitech hoparlör,klavye,mouse,kulaklık,1200 watt high power psu,Thermaltake kasa,24" lcd monitör(asus mk241h),samsung 1tb harddisk ve logitech g25 direksiyon seti aldım(pc fiyatına dahil değil ayrıyetten aldım.).

@K.Kahriman Bilader bir soru sorduk "uzun açıklama yaptırtma" deme bana.Bu konuda bir bilgim yoktu yardım istedim.Zorla bana yorum yapcak değilsin elbet forumda bir sürü kişi var.

Bu arada crysis warhead testi yaptım.1920x1200 herşey ultra highda(motion bluru mouseyle higha getirdim.) 8xaa 16xaf(aa 16x olmuyor.Nedense artık anlamadım!!).Bilerek vsync off ta fps ye baktım.Fps sabit 200(199 ve 201 görmedim daha)Yanlız benim anlamadığım 200 biraz fazla gibi geldi gözüme hani mesela 130 falan olur ama baya güçlü sanırım sistemim.
    Bu arada kusura bakmayın resim ekleyemiyorum.Onu falan eklemeyi bilmiyorum.Eklemeyede gerek duymuyorum zaten açıkladım burda.

• Beyler cpu su soğutmanın adı aklıma geldi(thermaltake aklımdaydı ama modelini unutmuştum.)buyrun.Thermaltake big water 780iEsa.Ekran kartına gerek duymadım sadece işlemci için aldım daha sonra gidip ekran kartı için alcam.Ekran kartı soğutucusu olarak aklımda olan şu.Thermaltake duorb.Ram için şuan gerek yok diye düşünüyorum ama aklımdanda geçiyor almak.İlerde o/c yaparsam belki gerekir diye.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alperbo

Tamam arkadaşlar yorumlarınız için saolun ben vazgeçtim.Babam 10000 tl yatırdı kartıma(limitsiz).4000 dolarlık güzel bi pc topladım i7 965 işlemci,3x2 1600 mhz ram(ocz),ekran kartı nvidia gtx295 sli,anakart ddr3(msi x58 eclipse),cpu soğutmam su soğutmalı,Logitech hoparlör,klavye,mouse,kulaklık,1200 watt high power psu,Thermaltake kasa,24" lcd monitör(asus mk241h),samsung 1tb harddisk ve logitech g25 direksiyon seti aldım(pc fiyatına dahil değil ayrıyetten aldım.).

@K.Kahriman Bilader bir soru sorduk "uzun açıklama yaptırtma" deme bana.Bu konuda bir bilgim yoktu yardım istedim.Zorla bana yorum yapcak değilsin elbet forumda bir sürü kişi var.

Bu arada crysis warhead testi yaptım.1920x1200 herşey ultra highda(motion bluru mouseyle higha getirdim.) 8xaa 16xaf(aa 16x olmuyor.Nedense artık anlamadım!!).Bilerek vsync off ta fps ye baktım.Fps sabit 200(199 ve 201 görmedim daha)Yanlız benim anlamadığım 200 biraz fazla gibi geldi gözüme hani mesela 130 falan olur ama baya güçlü sanırım sistemim.
    Bu arada kusura bakmayın resim ekleyemiyorum.Onu falan eklemeyi bilmiyorum.Eklemeyede gerek duymuyorum zaten açıkladım burda.

dostum darılma ya benim acelem vardı yazamadım zaten benim yazdığım bazı mesajlarda var detaylı olarak açıklamalarım neyse yazayım buraya

bu q8200 veya q8300 işlemcileri o.c yapmayanlara birebirdir ve çarpanı düşüktür (o.c kapasitesi sınırlı yani)

normal bir 1600fsb anakart ile q8200 400x7=2800 yaparsınız q8300 ile 400x7.5=3 ghz yaparsın

işte teroik olarak böyle olsada gerçek hayatta öyle değil gir bak overclock konularına o.c olmuyor işlemci adam gibi

gelgelelim q6600 en kötü 3.4 olur sağlam overclockla eğer işlemci iyi çıkarsa 3.6 olur bu değer su soğutmaylada 3.8 ghz

eğer bilgisi olan arkadaşlar varsa q8xxx ile ilgili yardım etsinler

• Tmm önemli değil.Saol açıklaman için ama gerek kalmadı yeni pc topladım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alperbo

Tmm önemli değil.Saol açıklaman için ama gerek kalmadı yeni pc topladım.

hayırlı olsun dünyanın en hızlı pcsini kurmuşsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: mahmut_cinar

quote:

Orjinalden alıntı: DEATH71

ileriye dönük yap bence q6600 al çünkü 4 çekirdek destekleyen oyunlar arttığında q6600 E8400 ü geçer

zaten şimdide geçiyorki.aç gta4 veya lostplaneti resmen 8400 dökülüyor

8400 dökülüyor mu? 8400 ün döküldüğü sistemi pm atsana bana bir.

E8400 seni rahat 2 sene idare eder. Baktın zorlanmaya başladı o.c yaparak bi süre daha kullanırsın. Ayrıca ben de E8400 ün güncel oyunlarda daha iyi olduğunu gördüm.

• quote:

Orjinalden alıntı: ToySoldier

quote:

quote:

ileriye dönük yap bence q6600 al çünkü 4 çekirdek destekleyen oyunlar arttığında q6600 E8400 ü geçer

E8400 seni rahat 2 sene idare eder. Baktın zorlanmaya başladı o.c yaparak bi süre daha kullanırsın. Ayrıca ben de E8400 ün güncel oyunlarda daha iyi olduğunu gördüm.

yok ya kötü değil e8400

3 ghz q6600 ile 3 ghz e8400 karşılaştırmıştık 2 fps fark ediyor zaten iş ekran kartında bitiyor gta 4 te işlemci iyi olunca pek farketmiyor

ama bir gerçek var q6600 alıp ileride işlem kapasitesi bakımdan e8400 ün yetmeyeceği zaman gene q6600 yoluna devam edecektir (diyelim q6600 150000 bin işlem yapıyor e8400 100000 işlem yapıyor o bakımdan)

• quote:

Orjinalden alıntı: ToySoldier

quote:

quote:

asıl sana

ne yazdığımı okumuyon heralde.hangi oyunları yazmışım gözünü açta bi bak.3-5 tane daha 4 çekirdek destekli oyun çıksın görürüm o zaman

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.