Şimdi Ara

Q6600 Overclock ve OCZ Reaper Ram Overclock Yorumlarınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistemimde biraz overclocking üzerine kasıyorumda bazı sorularım olacak ve fikirlerinize ihtiyacım var,

Sistemim;

Asus P5KC Mainboard
    Q6600 2.40Ghz B3 Revision CPU
    OCZ Reaper HPC PC6400 2x1GB 800Mhz Ram

CPU'ya voltaj vermiyorum hiç bir şekilde o kadar deneyimim henüz yok Auto'da bırakıyorum. Ramler için önerilen 2.1V ama 2.2V'de garanti dahilinde. Dolayısıyla ramlerim 2.2V olarak ve özellikle Timingi CL4 yani 4-4-4-15 Hızlarında çalıştırıyorum.

Şimdi ramlere yüklenerek gidiyorum onları test ediyorum ve ramlerle 3.12Ghz'de 1050Mhz olarak sistem açılıyor. Ancak Dram:FSB Ratiosunu deiştirerek yani 3.22Ghz de CPUya sadece 100Mhz yüklenip Ramleri 950Mhz'de açınca Everest Benchmark'ta daha iyi sonuç veriyor.

Bunun nedeni nedir sadece CPU'daki 100Mhzlik değişiklik bu kadar etkilermi, ve B3 rev.de sizce daha ne kadar gidebilirim :)

Yani sizce;

cpu:2.40@3.12, memory:800@1050mhz
    cpu:2.40@3.22, memory:800@949mhz

Bunlardan hangisi iyidir everestte 950mhz olan daha iyi sonuç veriyor. ama Kafama yatmadı yani Ram dedigimiz şeye dünya para döküyoruz 100mhz için ama 1050 olmasına rağmen daha kötü sonuç vermesi. Sizce everest bu konuda ne kadar güvenilir. Ayrıca 3.12 Kullanmak işime gelir ısı sorunuda bir nebze azalmış olur.

Ayrıca sizce bu ramleri CL4'ten daha aşağı düşürebilirmiyim veya 2.3V vermelimiyim.

[Not: Henüz stabilizasyon testlerini yapmadım 3-4 dakikalık orthos testleri yapıyorum o kadar, stabilizasyon en son bakıcam]
    Yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: datox

Arkadaşlar Merhaba,

Sistemimde biraz overclocking üzerine kasıyorumda bazı sorularım olacak ve fikirlerinize ihtiyacım var,

Sistemim;

Asus P5KC Mainboard
    Q6600 2.40Ghz B3 Revision CPU
    OCZ Reaper HPC PC6400 2x1GB 800Mhz Ram

CPU'ya voltaj vermiyorum hiç bir şekilde o kadar deneyimim henüz yok Auto'da bırakıyorum. Ramler için önerilen 2.1V ama 2.2V'de garanti dahilinde. Dolayısıyla ramlerim 2.2V olarak ve özellikle Timingi CL4 yani 4-4-4-15 Hızlarında çalıştırıyorum.

Şimdi ramlere yüklenerek gidiyorum onları test ediyorum ve ramlerle 3.12Ghz'de 1050Mhz olarak sistem açılıyor. Ancak Dram:FSB Ratiosunu deiştirerek yani 3.22Ghz de CPUya sadece 100Mhz yüklenip Ramleri 950Mhz'de açınca Everest Benchmark'ta daha iyi sonuç veriyor.

Bunun nedeni nedir sadece CPU'daki 100Mhzlik değişiklik bu kadar etkilermi, ve B3 rev.de sizce daha ne kadar gidebilirim :)

Yani sizce;

cpu:2.40@3.12, memory:800@1050mhz
    cpu:2.40@3.22, memory:800@949mhz

Bunlardan hangisi iyidir everestte 950mhz olan daha iyi sonuç veriyor. ama Kafama yatmadı yani Ram dedigimiz şeye dünya para döküyoruz 100mhz için ama 1050 olmasına rağmen daha kötü sonuç vermesi. Sizce everest bu konuda ne kadar güvenilir. Ayrıca 3.12 Kullanmak işime gelir ısı sorunuda bir nebze azalmış olur.

Ayrıca sizce bu ramleri CL4'ten daha aşağı düşürebilirmiyim veya 2.3V vermelimiyim.

[Not: Henüz stabilizasyon testlerini yapmadım 3-4 dakikalık orthos testleri yapıyorum o kadar, stabilizasyon en son bakıcam]
    Yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Ramlerin daha yüksek hızda daha düşük sonuç vermesi şu nedenle oluyor benim şahsen de yaptığım testlere bakarak konuşursam;

İşlemcin diyelim 400*9 3.6Ghz de çalışırken ramlerin de 400*2.4 = 960mhz de çalışıyor. ve cl5 5 5 15 şeklinde. sen ramleri 400*3 yani 1200mhz yaparsan gecikmeleri de 5 5 5 15 bile yapabilsen nerdeyse aynı skoru alır ama 949 ve 1050 yapmışsın misal sen çarpanı değiştirerek ama gecikme süresi de arttığı için puanlar düşmüş. ram:fsb oranı ne kadar küçük, o kadar iyi. 5/6 en ideal orandır bu da işlemci fsbsi x 2.4 e denk geliyor.

3.12 kullan tabi ki, stok fan ile kullanacaksan zaten 100-200mhz için riske girmeye değmez. işlemci 500fsb yapmadıkça da 800mhz oem ramler herkesin işini görebilecek seviyededir, tavsiyem her zaman oem

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram Overclock Hakkında
    3 yıl önce açıldı
    Q6600 vs e8400
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.