Şimdi Ara

Q klavyeli telefon tavsiyesi!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
23.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok pahalı olmayan 2 . el olabilir 200 ile 300 tl arası q klavyeli telefon almak istyorum. wif-lan olması pekte onemli değil ama olursa iyi olur ;) pil ömrü önemli oyle 1 gunde biten telefon modelleri ile uğraşmak istemiyorum. aklımda moto q ve lg ks360 modelleri var ama iyi bir araştırma yapmak istiyorum ...
    şimdiden teşekkürler..

• Daha önce Windows Mobile Smartphone (dokunmatik olmayan) işletim sistemi kullandınız mı bilmiyorum ama, aşinalığınız var ise Moto Q gayet tatmin edici olacaktır. Klavye gerçekten büyük bir rahatlık, mesaj yazarken olsun, ya da msn de yazışırken çok rahat oluyor. Ancak en büyük rahatlık oyunlarda kendini gösteriyor. Numerik klavyede yön tuşlarının altında kalan ve basması güç olan aksiyon tuşlarını kullanmak bu tarz telefonlarda çok pratik oluyor. NES emülatörü kurup saatlerce Super Mario oynamak için bile alınabilir. Zira 150 lira gibi bir fiyata birkaç aylık sıfır kondüsyonda telefon bulunabiliyor.

Moto Q'da donanım olarak gayet hızlı ve kullanışlı bir telefon. Boyut olarak enine büyük olmasına rağmen ince bir telefon olduğu için kot cebime rahatlıkla koyabiliyordum. Moto Q'nun artıları; üzerinde Windows Mobile 6.0 ile geliyor ancak Windows Mobile 6.1 kurularak, şeffaf geçiş animasyonları ile Sliding Panelin inanılmaz güzel görselliğine kavuşabiliyorsunuz. Ayrıca Sliding Panel in kullanışlılığı sayesinde menüye hiç gitmeden, gelen mesajlar, çağrılar, cevapsız çağrılar, randevular vs. tek bir ana ekranda görebiliyor ve bunlara ulaşabiliyorsunuz, ayrıca bir çok ayarı da yine menülere gitmeden ana ekrandan yapabiliyorsunuz. Windows Mobile uyumlu programlarla da telefonunuzu zenginleştirebiliyorsunuz.

LG hakkında hiçbir fikrim olmasa da, yandan açılan klavyeli modelleri pek tavsiye etmiyorum, bence kullanışlı değiller. Ayrıca telefonu düz ve klavyesi kapalı bir şekilde tel elle kullanırken ve uç noktadaki tuşlara ya da ekrana (ekran dokunmatik mi bilmiyorum) dokunmaya çalışırken kapak oynayabiliyor ve bu da oldukça rahatsız edici. Bahsettiğim oynama açılır mekanizmanın kalitesizliği ile alakalı bir durum değil, kaliteli de olsa açılma yönünde bir oynama yapabiliyor. Umarım anlaşılır olmuştur.

Eğer Wifi düşünüyorsanız, sahibinden.com da 350 liraya 1-2 aylık, garantili Nokia E63 bulabilirsiniz. Yine boyut olarak Moto Q'dan çok daha küçüktür ve performans olarak tavsiye ederim. Bütçenizi bir miktar aşıyor ama bence değer.

Eğer daha kısıtlı bir bütçe düşünüyorsanız, 300 lira gibi bir fiyata temiz hatta garantili Nokia E61i bulabilirsiniz, bu modelde de Wifi bulunmakta.

Daha da kısıtlı bir bütçeye yönelikse araştırmanız, o zaman da 200 lira gibi bir fiyata yine Wifi li, ancak kamerası olmayan Nokia E61 mevcuttur. Nokia E61 ve E61i modelleri de hız ve performans olarak çok iyi cihazlardır. Ancak E61 ve E61i'de boyut olarak ciddi problem olabilirler. Aslında Moto Q'dan fazla büyük değiller ancak özellikle üst kısımda (ekran bölümü) oldukça kalınlaşıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedeparted -- 22 Eylül 2009; 13:27:25 >

• cevabınız için çok teşekkür ederim çok açıklayıcı olmuş.kaç gündür araştırıyorum bu kadar detaylı sonuçlar elde edememiştim.e61 ve e61i hakkında bir fiyat araştırması daha yapacağım ve kararımı vereceğim.moto q ya da e61.
    teşekkürler bir kez daha
  • O zaman Sizin seçiminiz biraz da Symbian ile Windows Mobile arasında olacak.

Bu ikisi arasında E61 çok ağır basıyor. Daha öncesinde bahsetmeyi unutmuşum, E61'de 16 Milyon renkli ekran var. Moto Q'nun da ekranı aslında çok güzel ancak onda 65000 renk ekran var, Windows desteklemediğinden dolayı.

E61 ayrıca hız olarak ta MotoQ dan oldukça üstün ve Wifi performansı da çok iyi, Opera kurduğunuzda ise gerçekten çok başarılı oluyor. Ayrıca bir de N-gage kurarsanız o zaman cihaz PSP gibi birşey oluyor.

Ayrıca Şarj süresi olarak E61 çok çok üstün, çok fazla wifi vs. kurcalamazsanız 1 haftayı bile buluyor şarj süresi. Kısacası E61 hem fiyatı, hem Wifi ve mükemmel hızı ile kamerasız oluşunu ve boyutunu telafi ediyor bence.
  • e61 kullanıyorum cok program yüklenirse 220 mhz lik işlemci kaldırmıyor cok kasıyor şimdiye kadar sanırım ilk aldığımda acemiliğimden en fazla 2 kere hard format attım büyük bi sorunu yok rami düşük 2. el p990larada bakabilirsin onlarda seni götürür p1i de olabilir bulabilirsen se leride araştır.

@thedeparted sanırım aklına gelmedi p1i m600 de önerebilirdin onuda ben tavsiye edeyim bari
  • quote:

Orijinalden alıntı: jet0n

e61 kullanıyorum cok program yüklenirse 220 mhz lik işlemci kaldırmıyor cok kasıyor şimdiye kadar sanırım ilk aldığımda acemiliğimden en fazla 2 kere hard format attım büyük bi sorunu yok rami düşük 2. el p990larada bakabilirsin onlarda seni götürür p1i de olabilir bulabilirsen se leride araştır.

@thedeparted sanırım aklına gelmedi p1i m600 de önerebilirdin onuda ben tavsiye edeyim bari

P1i performanslı cihaz, yapışık tuşlar yüzünden QWERTY olarak düşünmedim galiba.

P990i'de güzel ancak ram'i düşük olduğundan (E61 ile aynı ancak işletim sistemleri farklı olduğundan E61 daha hızlı çalışıyor) internet gezintilerinde sıkıntı çıkarabiliyor. Ama alternatif olarak düşünülebilir, dokunmatik ekranı + olarak göze çarpıyor.

M600i'de bir alternatif fakat P1i veya P990 yanında sönük kalıyor bence. Ben ayrıca dokunmatik ekranlı telefonları pratik bulmuyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedeparted -- 24 Eylül 2009; 15:28:48 >

• 2.el e71 olabilir hem çok kibar duruyor hemde q klawyesi var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iPad Klavyeli Kılıf Tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmedKaymakcı

2.el e71 olabilir hem çok kibar duruyor hemde q klawyesi var.

Ama işte arkadaşın düşündüğü fiyat aralığının oldukça üzerinde...
  • Tek kelime ile e61i , şarj durumu ve klavye kullanımı açısından süper ...
  • ilginiz için çok saolun e61 veya e61i üzerine yoğunlaştım diyebilirim ama lg ks 360 da aklıma gelmiyor değil??? e61 veya e61i 2. el temiz bulmak lazım . p990 veya p1i de kullanımda q klavyede pratik mi acaba klavye takımı bana ufak geldi msj yazmada zorluk çıkabilir kullanan arkadaşların görüşü nedir acaba??
    q klavyeyi msj yazmada zorluk çekmemek için istiyorum maddi açıdanda beni pek zorlamayan bi tel bakıyorum...
    e71 beni maddi açıdan zorlar. bir dier şeyde aklıma gelen e61 de veya p990 veya dieri 2.elde sorun yaşarmıyım acaba çünkü garantisi olmayacak büyük bi ihtimal bu telefonlar kaliteli telefonlara mı??
  • quote:

Orijinalden alıntı: [uA]Gokhius

ilginiz için çok saolun e61 veya e61i üzerine yoğunlaştım diyebilirim ama lg ks 360 da aklıma gelmiyor değil??? e61 veya e61i 2. el temiz bulmak lazım . p990 veya p1i de kullanımda q klavyede pratik mi acaba klavye takımı bana ufak geldi msj yazmada zorluk çıkabilir kullanan arkadaşların görüşü nedir acaba??
    q klavyeyi msj yazmada zorluk çekmemek için istiyorum maddi açıdanda beni pek zorlamayan bi tel bakıyorum...
    e71 beni maddi açıdan zorlar. bir dier şeyde aklıma gelen e61 de veya p990 veya dieri 2.elde sorun yaşarmıyım acaba çünkü garantisi olmayacak büyük bi ihtimal bu telefonlar kaliteli telefonlara mı??

300 liraya E61i garantili bulabilirsin. Ben kendi adıma bu seçeneklerden E61i'yi öncelikli, daha uygun bir bütçe içinse E61'i tercih ederim.

Ayrıca by_ncd'nin ve de benim daha önce söylediğim gibi şarj süresi de çok iyidir.

İkinci eline gelecek olursak; bu tarz büyük ve Q klavyeli telefonlar çok dar kesime hitap ettikleri için satarken sıkıntı çekmen tabiki olası. Ancak yine de içlerinden sanıyorum Nokia olanlar bir miktar avantajlı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedeparted -- 24 Eylül 2009; 21:51:04 >

• çok teşekkürler konuyla ilgilendiğiniz ve cevap yazdıgınız için. ben 3 yıldır nokia 3660 kullanıyorum bıyut olarak buyuk bir telefon nokia e 61 veya 61i ile kıyasladıgımızda bıyut olarak hangisi uyuktur?? yani pantolonumun cebinde kolaylıkla bu cep telefonunu taşıyabilir miyim???
    e61 veya e61i ilgimi çekmeye başladı ;)
  • quote:

çok teşekkürler konuyla ilgilendiğiniz ve cevap yazdıgınız için. ben 3 yıldır nokia 3660 kullanıyorum bıyut olarak buyuk bir telefon nokia e 61 veya 61i ile kıyasladıgımızda bıyut olarak hangisi uyuktur?? yani pantolonumun cebinde kolaylıkla bu cep telefonunu taşıyabilir miyim???
    e61 veya e61i ilgimi çekmeye başladı ;)

NOKIA 3660
    Boyutlar 130 x 57 x 26 mm, 139 cc
    Ağırlık 130 g.

NOKIA E61i
    Boyutlar 117 x 70 x 13.9 mm, 97 cc
    Ağırlık 150 g.
  • Ben Blackberry 8820 aldım bu fiyat aralığında.
    wi-fi GPS gibi artıları var.İlginizi çeker mi bilmiyorum.Bir bakın derim.
    yada blackberry 8320 de olabilir GPS düşünmüyorsanız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: PyRRhiC

Ben Blackberry 8820 aldım bu fiyat aralığında.

Peki uygun bir harita programı var mı? Wifi performansı, internette sörf hızı, sayfa açılma performansı nasıl? 3. parti uygulama bulabilme durumu nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: thedeparted

quote:

Orijinalden alıntı: PyRRhiC

Ben Blackberry 8820 aldım bu fiyat aralığında.

Peki uygun bir harita programı var mı? Wifi performansı, internette sörf hızı, sayfa açılma performansı nasıl? 3. parti uygulama bulabilme durumu nasıl?

Ürün yarın elime geçicek inşallah.
    Ürünü alınca tüm bu sorularınızı ayrıntılı olarak seve seve yanıtlarım
    duyumlarımı söyliyim şimdilik;
    içindeki GPS programı stabil diyorlar fakat farklı bir program da yüklenebiliyormuş tabiki..
    Hızlı ve sorunsuz bir interneti olduğunu söylediler ki tercihimde bu çok etkili oldu.
    cihazı kullanan sayısı diğer markalara göre az tabiki bu yüzden uygulama bulmada sıkıntı çekermiyim bilmiyorum ama yabancı sitelerde fazlasıyla kaynak gördüm biraz ingilizcemizi kullanıp oralardan da bakarız gerekirse

Dediğim gibi daha ayrıntılı ve daha sağlıklı bilgileri yarın verebilirim

• blacberry ye söyle bi baktım istefdiğim fiyat aralıgında şeklide nokia e61 den daha estetik duruyor sanki ve şarj durumu nsl acaba?? verilerine baktım şarj suresi uzun gibi duruyor?? bide e61 serisi ile blacberry yi karşılaştırdıgımızda hangisi daha agır basar acaba ??
    kafam çok karıstı lg ks360 derken e61 şimdi blacberry :)
    PyRRhiC incelemeni merakla beklliyorum ...
  • buarada htc p4350 fiyatı uygun var 2. el sanırım bu teli kullanan oldumu??? performansı nsl acaba???
  • bence e61i al keyfine bak 3g de var wlan da
  • quote:

buarada htc p4350 fiyatı uygun var 2. el sanırım bu teli kullanan oldumu??? performansı nsl acaba???

p4350 tavsiye etmiyorum, işlemcisi düşük. Ayrıca dokunmatik, yandan kayar klavye hiç pratik olmuyor. Kesinlikle işkence, sadece dokunmatik olsa daha iyi inanın. Bir elinizde telefon bir elinizde kalem, klavyede birkaç tuş, ardından ekrana kalemle dokun, sonra tekrar klavyeye dön, o sırada zaten bir el cihazı tutarken kalem olan elle dokunmaya çalışırsın klavyeye ve derken kalem elinden düşer, offf Tytn dönemlerim aklıma geldi.

quote:

Orijinalden alıntı: shamanmuratcan

bence e61i al keyfine bak 3g de var wlan da

Benim de görüşüm aynı yönde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedeparted -- 27 Eylül 2009; 0:34:13 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.