Şimdi Ara

Python'un IDLE(Beyaz Ekranlı olan) ile Siyah Ekrandaki Farklar? Hangisinde Çalışmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
7.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar. Pythonda ben siyah ekranda çalışıyordum; fakat idle diye bir dosya yardımıyla windowsta açtı bundan çalışmalısın dedi bir arkadaş. Ben anlamadım aralarındaki fark nedir acaba?

• Konsolda türkçe karakter görünmemesi sorunu olabilir fakat hızlıdır. Idle daha yavaş çalışır. Başka da bir farkı olmaz. Tabi onlar sadece interaktif ortam, yani birkaç satır kodu hemen deneyip çıktısını görmek ve öğrenmek için. Python ile program yazmak için onlar kullanılmaz.
  • Öğrenme aşamasındayım da o yüzden yani? Hangisini kullanmalıyım?
  • Okuduğun/izlediğin kaynak ne kullanıyorsa sende onu kullan fark etmez. Bana sorarsan konsol (siyah olan) daha iyidir çünkü hafif. Fakat program yazıp denemek istediğin zaman uygun bir editör kullan. Programmers Notepad var mesela oldukça iyidir. Bununla kodu yazar .py uzantılı olarak kaydedersin (Misal deneme.py). Sonra konsolda "python deneme.py" yazarak script i çalıştırırsın.

Linux ta .py uzantılı scripti çift tıklayarak exe gibi çalıştırma olayı var ama windowsta nasıl olur bilmiyorum.
  • Hmm. Teşekkür ederim.
  • Etkileşimli kabuk sanırım Türkçe'ye çevrilmiş hali. Bunlarda arkadaşında dediği gibi Türkçe karakter dışında bir problem yaşamazsın ki zaten dilde Türkçe karakter yok sadece konsola yazdırman gereken şeylerde biraz daha dikkatli olursun. Dosya bazlı şeyler yazmak istediğin zaman -*- coding=utf8-*- tarzı birşey ekleniyordu yanlış hatırlamıyosam.
  • IDLE, Tkinter ile yazılmış temel amaçlara hizmet eden Python ile birlikte gelen bir geliştirme ortamıdır. Bazı ileri seviye programlar düzgün çalışmayabilir IDLE'de. Ama yeni başlayanlar için uygundur.
    Referans olarak alman gereken konsoldur. (genelde siyah oluyor bu ekranlar ama Mac'lerde mesela beyazdır)

edit: Windows 'ta script.py dosyasına çift tıklayarak çalıştırmak ile konsoldan "python.exe script.py" yazarak programı çalıştırmak aynı etkiyi verir. ".pyw" olarak kaydedersen dosyayı çift tıkladığında konsol penceresi açılmaz. eğer py dosyasını notepad gibi python ile alakası olmayan bir editörle açarsan kodun başında belirttiğin kodlama ile ( -*- coding=utf8-*-) dosyayı kaydetmen gerekir, IDLE bu satırı algılayıp kodlama işini kendi yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DocZ -- 22 Kasım 2013; 2:45:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Baslangicsan veya Python'un bazi seylere nasil cevap verecegini bilmiyorsan IDLE bence cok iyi birsey. En ise yarar ozelligi su ana kadar bir fonksiyonu direk cagirabiliyorsun, ona deger atiyabiliyorsun veya dondugu degeri alabiliyorsun, cikartabiliyorsun ve hepsi interaktif olarak oluyor.
  • Sublime Text ya da PyCharm kullan.
  • İdlede komutların bütünlüğünü görmek zor ama pycharm gibi bir ide kullanırsan işin kolaylaşır. Ben pycharm kullanıyorum sana da tavsiye ederim.
    https://www.jetbrains.com/pycharm/download/
    Bu adresten sağda bulunan Community Editionu seç. İşini fazlasıyla görecektir. Diğer sürüm paralı şu an için gereksiz bence. Sadece türkçe karakter problemi yaşıyorum onu henüz çözemedim. Bilen varsa yardımcı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoganBenli

İdlede komutların bütünlüğünü görmek zor ama pycharm gibi bir ide kullanırsan işin kolaylaşır. Ben pycharm kullanıyorum sana da tavsiye ederim.
    https://www.jetbrains.com/pycharm/download/
    Bu adresten sağda bulunan Community Editionu seç. İşini fazlasıyla görecektir. Diğer sürüm paralı şu an için gereksiz bence. Sadece türkçe karakter problemi yaşıyorum onu henüz çözemedim. Bilen varsa yardımcı olsun.

script başına utf8 coding etiketi koyarsan sorunun çözülür sanırım.

Konu açan arkadaş için de ikisinin pek bir farkı yok. Interactive Shell tek satırda kodları "deneme" yapmanı sağlayan kısımdır. REPL gibi.

• bilm-i yorum kullanıcısına yanıt
    Tamam o kodu duydum ama tam olarak ne yazacağım program başına. bir çok şet denedim olmadı maalesef metinlerde türkçe karakter kullanamadım. Değişkenlerde zaten kullanamıyoruz bildiğim kadarıyla. Programın ayarlarından da değiştirdim ama sonuç vermedi maalesef.
  • # -*- coding: cp1254 -*-

yazacaksın script başına. Ya da aşağıda anlatılan gibi dosyayı modifiye edebilirsin. Daha etkili bir yöntem gibi görünüyor.
    Değişkenlerde zaten türkçe karakter kullanamazsın. Kullanmamalısın da.

https://www.jetbrains.com/pycharm/webhelp/configuring-output-encoding.html

Şurayı da okursan daha iyi anlarsın :www.istihza.com/forum/viewtopic.php?t=2166

maalesef bu da çalışmadı, ben windows altında kullanıyorum belki o yüzden bilmiyorum. sorun değil bu şekilde kullanacağız artık. sağol yine de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoganBenli

maalesef bu da çalışmadı, ben windows altında kullanıyorum belki o yüzden bilmiyorum. sorun değil bu şekilde kullanacağız artık. sağol yine de.

# -*- coding: utf-8 -*-

Bir de en başa bunu yazmayı dener misin ?
    maalesef olmadı bunları da denemiştim ben. program ayarlarından da yaptım ama olmadı. çözemedim açıkçası nedir sorun. debian kurup orada deneyeceğim artık. programın bir hatası olabilir. Ayarlarda IDE encoding ve Project encoding UTF-8 ama faydası yok.
  • ben sublime kullanıyorum sublime'a ufak bir script ekleyip control-b ile direk çalıştırıp sonucunu sublime'ın konsolunda görebiliyorsun. hem siyah temalar olduğundan göze iyi geliyor hemde .py uzantılı dosya oluşturup direk çalıştırmam 2 sn sürüyor tavsiye ederim
  • Video Tapes kullanıcısına yanıt
    Tamam kardeşim bir de onu deneyelim çok saol.
  • Selamün Aleyküm;

cmd ' de chcp 1254 yapınca ve font ' u lucida console yapınca gözüküyor.
    Ayrıca Win 8.1 Türkçe ' de hiç bunlara gerek kalmadan gözüküyor.
     Python'un IDLE(Beyaz Ekranlı olan) ile Siyah Ekrandaki Farklar? Hangisinde Çalışmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programmer_Kanguru -- 7 Ocak 2015; 23:47:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.