Şimdi Ara

Python - Tkinter // Gmail ile mail gönderme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Tamamen hobi olarak uğraştığım python ile yeni bir kod yazdım(aşağıda görebilirsiniz) ve bu kod sayesinde masaüstünden gmail hesaplarına e-mail gönderebiliyorum. Fakat bir sorum olacak... "Konu" eklemeyi bulamadım, yardımcı olabilecek arkadaş var mıdır?
    Şimdiden teşekkürler.


    Python - Tkinter // Gmail ile mail gönderme



  • sendmail()'ın üçünçü parametresi mesajın kendisi. Konu eklemek için o parametrenin başına "Subject: deneme\n" eklemek yetiyordu diye hatırlıyorum. Mesajın ilk satırınca yazacak yani subject konu_basligi'nin içine başlık adını koyup şu şekilde modifiye ederseniz olması lazım.

    mesaj = "Subject:" + konu_basligi + "\n" + str(icerik.get())
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fulctrum

    sendmail()'ın üçünçü parametresi mesajın kendisi. Konu eklemek için o parametrenin başına "Subject: deneme\n" eklemek yetiyordu diye hatırlıyorum. Mesajın ilk satırınca yazacak yani subject konu_basligi'nin içine başlık adını koyup şu şekilde modifiye ederseniz olması lazım.

    mesaj = "Subject:" + konu_basligi + "\n" + str(icerik.get())

    Çok teşekkür ediyorum :)
    konu_basligi şekilde bir Entry ayarladım ve vermiş olduğunuz "Subject" koduyla denedim, başarılı sonuç aldım.

    Yukarıda belirttiğim gibi tamamen hobi olarak yapıyorum fakat sandığımdan daha zevkli hale geldi bu python :)
    Var mıdır önerdiğiniz devam etmem gereken bir şey ? Tam olarak ne üzerine yoğunlaşacağımı bilemedim. (Django-web framework pek içimi açmadı)




  • Zaten hobi olarak yaptığınız için özellikle "şunu da bilmek gerekiyor" diyemiyorum. Ne istiyorsanız ona odaklanabilirsiniz. Ben daha çok yapay zeka + veri manipülasyonu kısmına bakıyorum mesela ama öncesinde öğrenmek gereken biraz fazla şey var. İlginizi o açıdan çekmeyebilir. Sistemim şöyle işliyor:

    1. İlginç bir konu bul
    2. O konu hakkında bilgi topla: Hazır bir veritabanı olabilir (amerikan sağlık veri bankası, entrez'in genetik veri bankası), yazılmış bir makale olabilir, web scraping olabilir, kendim simüle ediyor olabilirim (oyunlar) vb.
    3. Toplanan bilgiye göz at
    4. Veriye uygun öğrenim algoritması geliştir ve eğit
    5. Karşısına geçip izle

    Bu basamakların hepsi pythonla yapılabiliyor.

    Biri yaklaşık 50.000 kişinin tweetlerine bakarak iPhone kullanan insanların Android telefon kullanan insanlardan daha mutlu olduklarıyla ilgili bir araştırma yapmıştı, ilgi çekiciydi.

    Biri hillary clinton ve donald trump'ı tweetlerine bakarak analiz etmişti

    Sentdex diye bir adam var, youtube'da video çekiyor. Kendisi bütün dünyadaki veriyi analiz edip piyasa tahmini yapmaya çalışıyor. CNN, BBC, Twitter, Ülke ülke kur değerleri, ölümler, doğumlar bir sürü şey.

    Oyunları makinenin kendisine oynatmak çok güzel oluyor açıkçası benim en çok keyif aldığım olay o. 2048 oynayan algoritmam vardı, yemek yerken açıp oynamasını izlerdim eğlenceli baya . Ondan başka; sudoku, pong ve bilumum eski ve basit oyunları oynatıyorum makineye. Üst seviye olarak da Hearthstone gibi bir şey oynatmak istiyorum ama zor gibi. Çok kart var, çok iş var vs. Yeterince o şekilde biriktirdikten sonra yazın bir youtube kanalı açacağım




  • Hocam siz işi fantezi boyutuna taşımışsınız
    Merakla kanalınızı bekliyorum.
  • Haha, süpersiniz..
    Zaman ayırıp detaylı bilgilendirme yaptığınız için çok teşekkür ederim :)
    O halde ilk adımdan yavaş yavaş başlayalım.
    Diğer arkadaşın da dediği gibi bir kanal var mıdır takip edelim bu kadar gri beyin hücresini bir arada çalıştıran başka bir insan görmedim
  • Şu sıra dersler bayağı yoğun. Sınavlardan, işten zaman kalmıyor pek. Ara sıra kod yazabiliyorum ancak. Videoları kaliteli biçimde yapabilmek daha da fazla zaman ister muhtemelen o yüzden şu sıralar yapsam da hakkını veremem. Yaz gelince güzel ekipman toplayıp (ekipman dediğim de bir tane mikrofon lazım o kadar ) biriken projeleri yapacağım. Foruma haber vermeyi unutmayacağım

    Geçenlerde biri java için orta seviye program önerisi istemişti. O yorumumda python ile yaptığım oyuncak projelerimi atmıştım. Size de atayım belki aralarından ilginizi çeken bir tane olur. Kendiniz baştan yaparsınız. Hepsi eğlenceli ve çok zor olmayan projeler. Siyahla işaretlediklerim diğerlerinden daha basit. Prensip olarak eğlenceli olmayan şeyler kodlamıyorum

    quote:

    * Tetris oyununu baştan yaz.
    * API olarak hizmet görecek bir web servisi yaz. Herhangi bir konuda olabilir. Maksat o çeşit web servisleri nasıl çalışıyor onu anlamak. Arada da JSON falan öğrenirsin.
    * Perlin veya simplex noise ile yapay yeryüzü üret (dağlar denizler olsun, çimenler ağaçlar olsun). Minecraft haritalarını böyle üretiyor.
    * Basit yapay zeka algoritmalarını anlayıp baştan implement etmeye çalış (feedforward neural networkler gibi). OOP mantığı gelişsin kafanda (her ne kadar bunlar genelde OOP ile yapılmasa da sen öyle yap)
    * Traveling salesman problemine göz at çözüm üretmeye çalış. 2 nokta arasındaki en kısa yolu bulma problemi gibi bir şey. Google maps'i düşün. Travelling salesman problemi özet olarak şu: İstanbul'dan yola çıkan bir satıcı, bütün Türkiye'deki şehirleri gezip satış yapmak istiyor ama bunu yaparken de benzin masrafından da kaçınmak istiyor. Dolayısıyla ona İstanbul'dan başlayıp Türkiye'deki tüm illeri gezebilecek en kısa rotayı çizmen lazım. En sonunda İstanbul'a geri gelecek.
    * Labirent üreten bir program yaz.
    * O labirenti çözen bir yapay zeka yaz. Yapay zeka derken; çözsün yeter. Öyle dünyayı ele geçirmesine gerek yok. Recursive kullanabilirsin. En kısa yolu bulması şart değil, bulsun yeter.
    * Game of life denen şeye bak, baştan yazmaya çalış.
    * Üsttekini yaparsan 3 boyutlusunu yapmaya çalış.
    * Verilen donanımhaber konu linkindeki bütün yorumları ve onları atan kullanıcıların isimlerini bir dosyaya kaydeden program yaz. Linki verince konu içeriğini indirsin yani. Web scraping öğrenirsin buradan.
    * Üsttekinin aynısını ekşi sözlük için yap.
    * Matrix izlediysen hatırlarsın ekranlarda yeşil yeşil kodlar akardı. Onlar gibi görünen bir ekran koruyucu yapmaya çalış.
    * 2048 oyununu baştan yaz. Grafiklerin aynı olmasına gerek yok aynı mekanizmaya sahip olsun yeterli

    Python - Tkinter // Gmail ile mail gönderme

    iyi eğlenceler


    @yigitaliano @-TheDifference-



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramazovX -- 27 Mart 2017; 21:0:58 >




  • Eyv hocam yazdım bir kenara
  • API - web olayıyla başlıyorum sonrasında Pygame olayına girerim(çünkü pygame daha hiç incelemedim).
    Tekrardan çok teşekkürler.
    İnanılmaz verimli bir yanıt oldu benim için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.