Şimdi Ara

Python ile Windows Ortamına Geliştirdiğim Projelerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
2
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Kendimi tanıtayım öncelikle. Ege Üniversitesi İngilizce İktisat öğrencisiyim. Şu an hazırlık okuyorum. İngilizcem olmasına rağmen hazırlık okuyorum sebebi ise programlama alanında kendimi geliştirmeye zaman bulabilmek. Hoş onu da zor buluyorum da neyse. Python'da PyQt5 ve sqlite3 gibi kütüphaneler kullanarak interaktif kullanıcı arayüzüne sahip uygulamalar geliştiriyorum. Linux varken sen Windows'da ne yapıyorsun bro diyebilirsiniz ama çok önemsiyorum o konuları. Benim için önemli olan ortaya bir ürün koymak. Bunu yaparken bir şeyler öğrenmek. Zaten asıl hedefim Machine Learning öğrenmek. Şu anda tahmin ve sınıflandırma modelleri üzerine hakimim, hala çalışıyorum. Ek olarak web alanında JavaScript'de kendimi geliştirmeye başladım son günlerde. Bir kurs takip ediyorum. Programlama alanında asıl hedefim profesyonel bir Veri Bilimci olmak. Bu süreçte aynı zamanda GUI işlerine de sardım Python'da.

    Projelerim:

    PERSONAL DICTIONARY

    Python ile Windows Ortamına Geliştirdiğim Projelerim
    Python ile Windows Ortamına Geliştirdiğim Projelerim

    Sözcük ekleyebilir, silebilirsiniz. Anlamı görüntlemek için tıklamak yeterli kelimenin üzerine. Kelime türü ve ekstra açıklaması eklenebilir. Bir .db dosyasıyla çalışır. Bunu bugün bitirdim ve birçok şey keşfettim, öğrendim GUI hakkında. Bunun kodunu paylaşmayacağım, isteyen olursa programı çok cuzi bir miktara programı tarafınıza ulaştırabilirim. Öğrencilik zor, hele İzmir'de hatta Ege Üni'de... giden bilir.

    EXC-X Borsa Görüntüleme Alım/Satım

    Python ile Windows Ortamına Geliştirdiğim Projelerim

    Geliştrdiğim en kompleks uygulama bu. Bir TradingView chart, datascraping ile (bloogmberg'den) borsa değerleri, gerçek olmayan bir bankanın alım satım borsa değerleri, gerçek olmayan bir doviz hesabı ve işlem bilgilerini kaydeden bir uygulama.

    Github kod:https://github.com/ethemguner/exc_x

    PRODUCT MANAGER

    Python ile Windows Ortamına Geliştirdiğim Projelerim

    Bir veritabanı üzerinde yapabileceğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Ürün ekleme, silme, düzenleme...

    Github kod:https://github.com/ethemguner/basicProductManager

    DATA MANAGER W/ PREDICTIONS

    Python ile Windows Ortamına Geliştirdiğim Projelerim

    En sevdiğim uygulamam. Machine Learning'deki predictions modellerini arayüze taşıdım. Excel dosyasını okuyabiliyor bunu tabloya dökebiliyorsunuz. Y değerini ve X değerlerini kolon numarasını yazıp seçebiliyor ve ortada modelleri seçebiliyorsunuz. Sağ tarafta ise sonuçlar gösteriliyor. Çok zevk aldım bunu yaparken.

    Github kod:https://github.com/ethemguner/dataManager_wPredictionModels


    Daha birçok projem mevcut ama bunlar benim en kompleks projelerim. Diğerleri için github hesabım:https://github.com/ethemguner
    Blogum:https://pythonarsivim.blogspot.com (daha ayrıntılı anlatıyorum)

    Ekibine takım arkadaşını arayan veya yukarıdakilerine benzer veya daha farklı bir uygulama geliştirtmek isteyen vs. olursa buradan veya ethemguener@gmail.com 'a mail atabilirler. Şu an halihazırda kurumsal bir şirkete mühendis arkadaşım ile birlikte mühendislik hesaplamaları yapan kompleks bir uygulama geliştiriyorum. Maddi durumumu düzeltmek için ek projelerde yer alabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cplusgazoz -- 18 Mart 2019; 14:0:34 >







  • Ben şu an dgsye hazırlanıyorum. Yaptıkların ile para kazanabilirsin ya da en azından harçlığını çıkartabilirsin. Ben bitcoin gibi piyasaları takip eden bir uygulama üzerinden çalışıyorum java ile. Sen bunu yaptıysan bitcoinde yaparsın sana tavsiyem o tarz bi uygulama yap en azından harçlığını çıkar bu arada çok beğendim. Pythona javadan sonra geçicem. Tavsiyelerin varsa dinlerim ya da kaynaklarını. İlk öğrendiğim dil v.b ve pythona benziyo fakat piyasa iş için ilk javayı öğreneceğim. Cevabını bekliyorum. Bu ara eline sağlık çok güzel olmuş.
  • 11sa11 1 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim güzel yorumun için.

    Bahsettiğin kripto para takip etme ile ilgili bir projem var:

    Python ile Windows Ortamına Geliştirdiğim Projelerim

    İlk 100 coinin tüm bilgilerini çekiyor uygulama. Combobox'dan coini seçip confirm demek yeterli. Her 30 saniyede bir ilgili coinin bilgileri güncelleniyor.

    Kodları:https://github.com/ethemguner/cryptocurrency_browser

    Bunu daha da geliştirebilirim ancak şu an değil. Forecasting (öngörü), time series chart gibi konuları tamamen öğrenmeden borsa işine girmeyi planlamıyorum. Bir kurs satın aldım onu bitirmem gerekli o konuları anlamak için. Ancak o türlü orijinal bir şeyler çıkartılabilir ve satabilirim.

    Sana tavsiyem Python'a geçiş yapma. Java'da kal ve bir alan belirleyip o alanda her şeyi öğrenmeye bak. İkinci bir dil düşünüyorsan JavaScript önerebilirim. Ha illa Python'a geçeceksen yapay zeka alanına yönel. Türkiye'de bu alan üzerinde çalışan az şirket ve insan var. Bu olumsuz bir şey gibi görünsede rekabetin az olduğu ve gelecekte çok değerli olabilecek bir alan şu an mevcut ve bu bir fırsat.

    Kaynak olarak Python için Şadi Evren Şeker araştırabilirsin. Çok başarılı, çok tatlı bir insan. Programlamanın temelini kendisinden öğrendim. C ile başlamıştım programlama macerama. Kendisinin önerisi de bu yöndeydi ve çok ekmeğini yiyorum şu an (en azından gelecekte yiyeceğim :) ). C, Java, Knime, Python ve Veri ile ilgili ne varsa her şeyi bulabilirsin YouTube kanalında.

    Öte yandan, tekrar teşekkür ederim güzel yorumun için.




  • cplusgazoz C kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı kişiden öğrendim çoğu şeyi. Cevabın için çok teşekkürler. Başarılarının devamını dilerim.
  • 11sa11 1 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, başarılar. Herhangi bir sorun olduğunda Python ile ilgili, buradan ulaşabilirsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ya ben C# ve python da ilerliyorum şu an orta düzeydeyim.Çok merak ediyorum benim python kodlarım sadece satır sen nasıl interaktif kullanıcı arayüzü hazırlıyorsun bir kaynak önerebilirmisin ?
  • Barko-C# kullanıcısına yanıt
    Python’da GUI için PyQt5 var. Arayüz tasarlamak için bir araç. Ancak Python ile birlikte ekstradan başka bir dil öğreniyormuşsun gibi oluyor başta. GUI işi biraz sıkıntılı Python’da. Çok fazla araştırmak, çok fazla pratik yapmak gerekli. Ancak belli bir düzeyden sonra Python’ın diğer güçleriyle GUI birleşince ortaya başarılı projeler koymak çok muhtemel.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.