Şimdi Ara

Pure Acoustics SLW-10 subwoofer hakkında yorumlarınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pure Acoustics,ülkemizde büyük markaların altında ezilip giden bir marka.Rakip ürünlere göre oldukça makul fiyatlar ile ülkemize gelmekte.Ancak ülkemiz insanının 5 kuruş daha fazla vereyim tanınmış marka alayım zihniyeti Pure Acoustics markasının piyasada fazla rağbet görmemesine yol açtı.
    Ürünü yaklaşık 1 hafta dinleme ve deneme fırsatım bulundu.
    Olumlu ve olumsuz yönlerini kısaca açıklamaya çalışayım.

Eğer profesyonel anlamda değilde kısıtlı bütçeler ile zevklerinizi tatmin etmek isteyen kullanıcılardan iseniz SLW-10 size beklentilerinizin neredeyse tamamını verecektir.Daha profesyonel ve tanınmış markalara yönelmek istiyorsanız SLW-10'un yaklaşık 3-7 katı arasında miktarları gözünüzden çıkarmanız gerekecek.

Film konusunda oldukça başarılı bir sub.Yanma zamanı denilen 10-20 saatlik kullanımdan sonra basslar açılmaya ve yumuşamaya başlıyor.Bu da film izlerken oldukça farkediliyor.Bir patlama sahnesinde gerçekçilikten uzak,kısa ve yüzeysel basslar yerine(markaya göre değişmekte)SLW-10'da uzun süreli,derinden gelen basslar hakim.Tabi bir Wharfedale Powercube 8 gibi performans beklemeyin.Ürün fiyatına göre oldukça tatminkar bir performansa sahip.

Üründe Auto On/Off sistemi kullanılmış.Bu da sessiz geçen film sürelerinden sonra aksiyona girilirken subwooferın geç tepkimesine yol açıyor.Örneğin 5 dakika sessiz geçen bir süreçten sonra sub kendisini off moduna alıyor ve herhangi bir bass gerektiren efektte subwoofer devreye biraz geç giriyor.(1,5 saniye kadar.)Filmlerde Auto On/Off'un kullanılmaması,sadece On'da kalması daha iyi.

Düşük frekanstaki sesleri başarı ile sağlayabiliyor.Elimde bir kaç adet subwoofer bass track vardı.20 Hz'deki frekansları verebilmekte.Ancak JBL yada Wharfedale gibi değil. JBL 25 Hz frekanslarında insanın içini titretirken,SLW-10 insanın içini JBL kadar titretemesede memnun edebiliyor ve subwoofer doğru konumlandırıldığında basslar odayı dolduruyor.(yaklaşık 25m2'lik bir oda)

Yüksek seslerde bassta çatlama ve boğulma olmuyor.Ancak bazı frekanslar ve parçalarda zorlanıyor.(Kastettiğim parçalar daha kuvvetli oto subwooferları için yapılmış olan test trackları)Bu da gayet normal.

Ürün sahip olduğu fiyata oranla gayet başarılı.İlk başta dediğim gibi eğer profesyonel anlamda değilde,evinizde imkanlarınız dahilinde film izlemek ve müzik dinlemek için alacaksanız üründen gayet memnun kalırsınız.

• Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
    Daha çok müzik dinlemek için kullanıcam sizce sorun olurmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tatlıcak

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
    Daha çok müzik dinlemek için kullanıcam sizce sorun olurmu?

Ürünün müziklerdeki performansı gayet başarılı.
    Biraz uğraşıp gain ayarları ile oynarsanız ve doğru ayarı bulabilirseniz ürünün müzik performansından da gayet memnun kalırsınız.

Ben film izlerken gain ayarını yarıdan biraz fazla tutuyordum.Müzik dinlerken ise gain ayarını yarıdan biraz daha aza çekiyordum.Gerçi bu değerler dinlediğiniz müzik türüne ve alışmış olduğunuz ses kalitesine,kulağınıza göre farklılık gösterebilmekte.
    Ancak ürün fiyatına göre oldukça iyi performans vermekte.Müzik dinlerken rahatsız olacağınızı sanmam.Memnun kalırsınız.

• Çok teşekkür ederim..
  • Bende bugün teslim alıp denedim bu ürünü.
    Flac Dts ve analog muzik dinledim birkaç saat.Ayrıca birkaç aksiyon filminden hareketli sahnelere baktım.Tiestonun 720p DTS konserini izledim biraz.
    Açıkçası alırken olmazsa Pc ye bağlarım diye bir düşünce vardı içimde.30m ye yakın salonumu doldurdu.Ayrıca dış görünüş olarak eşimin de çok beyendi.Pianoblack tasarımı ile de benim yamahalara takım oldu.
    Çok detaylı test edemesemde üzerindeki frekans aralığını karşılıyor alt bassları gayet başarılı verebiliyor.Hem stereo hem sinema performansını beyendim fakat:Sinema da performansı daha iyi gibi geldi bana.
    Netice itibarı ile fiyatının karşılığını fazlası ile veriyor bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAZICIOĞLU -- 7 Mayıs 2010; 0:02:01 >
  • benzer bir modeli 3 yıldır kullanıyorum. pc ve dvd playerla analog sub çıkışına bağlı olarak kullandığımda oldukça başarılı , high level girişlerini kullanarak stereo sisteme bağlanınca fazla yüklenilmediği sürece sorun yok (iyi bir gain ayarlaması yapılmalı) yani bir anlamda film performansı müziğe oranla daha iyi.
    O fiyata daha iyi bir sub olacağını sanmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • konu hort olacak ama bir tane slw 10 buldum 200 lira .. acaba edermi? cıhaz temiz cizik falan yok ama deneyemedim fikirleriniz varmıdır?
  • @yavuzazgin

Merhaba,

Diğer markaların subwooferlarının aksine SLW 10'un ikinci el fiyatı hep o civarlarda dolaştı senelerce.
    Eğer teknik açıdan bir sıkıntısı yoksa ve kozmetik olarak da iyiyse fiyatı gayet hesaplı.

Ancak bir süre sonra tekrar elden çıkartmayı düşünüyorsanız alıcı bulmada biraz zorluk yaşayabilirsiniz.
  • Biraz konuyla alakasız olacak ama pure aquistics jr hoparlör setimin orta hoparlörünün kablo takılan kısmı çıktı takmaya ugraştım ama beceremedim. İzmirde hoparlör tamiri yapacak yerler varmı googleda arattım ama bulamadım bilen varsa çok makbul geçer..
  • quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

@yavuzazgin

Merhaba,

Diğer markaların subwooferlarının aksine SLW 10'un ikinci el fiyatı hep o civarlarda dolaştı senelerce.
    Eğer teknik açıdan bir sıkıntısı yoksa ve kozmetik olarak da iyiyse fiyatı gayet hesaplı.

Ancak bir süre sonra tekrar elden çıkartmayı düşünüyorsanız alıcı bulmada biraz zorluk yaşayabilirsiniz.

cevap için tesekkürler bakalım kısmet
  • PURE ACOUSTICS SLW-12 AKTİF SUBWOOFER

Bu ürün hakkında görüşleriniz kullanan arkadaşlar var mı ? Görüntü olarak benide oldukça cezbediyor ama ne dinleme şansım nede bire bir gerçek olarak görmedim ürünü...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.