Şimdi Ara

punto karşılaştırması yardım lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1.3 90 hp derim. tjet tsi ve benzerlerine lpg her nekadar olsada çoook anlamsız olduğunu belirtmeliyim. çünkü ilk çalışma benzinle oluyor. lpg sistemi soğutma suyu 50derecede ısındıktan sonra devreye giriyor. ve en önemlisi de sırf lpg ile çalışmıyor. en az %25 benzin karışımlı olarak çalışıyor. sonuç olarak bu iş, iş değil. alacaksın 1.3 GP keyfine bakacaksın. temizi de bulunur parasına göre tabii.
  • Sahibinden.com 'a bakıyorum 1,3 dizel puntoların fiyatları çok artmış daha önce 18e 19a bulabilirken nisan ayında açılan ilanlarda bulamıyorum 1,3 dizel punto :S
  • 1.3 Mjet,GP Dynamic 90hp var;değişen-boya yok ağır bakımları yeni.Düşünürsen öm at...
  • 1.3 Multijet vergi ve sağlamlık olarak avantaj (sağlamlığı 3. sınıf dizel arabalara göre tabi [Örneğin Dacia & renault 1.5 dci)

1.3 Motorlu araçların motor üst kapak sürekli çatlıyormuş diye okudum bu siteden kullanıcısı yazdı ve bir diğer kullanıcı aynı sorunu kendisininde yaşadığını aksetti orjinali 1600 yan sanayi ise 600 tl imiş

Yüzüyen aksam bildiğin asfalt aracı bozuk yolda üzülür ve sahibinide üzer Bkz.. Tr Punto fun clup sitesi

Bunun dışında benzinli 1.4 vergi avantajı yok ancak motor lpg ile uyumlu

Ben olsam lpg taktırmadan benzin ile binerdim lpg de çok cuzi bir kar var ama oda bakım ve sıkıntısını çekmeye değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Optech -- 19 Nisan 2012; 15:53:00 >
  • Arkadaşlara katılıyorum 1.3 mjet versiyonundan şaşmayın.

Düzenleme: Yazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sah!n -- 19 Nisan 2012; 16:42:13 >
  • Performans değil ekonomi arıyorsan 1.4 77 HP + LPG ile sorunsuz kullanabilirsin. Şehirler arası tüketimim 5 litre şehiriçi 6.5-7 litre değişiyor.
  • g.punto 2006 emotion 1.3 mjet 90 hp 6 vites sahibiyim. Kendi çapında çok güzel araç yakıtı vergisi donanımı ile süper bir araç fiesta, pola falan bu araç varken bakılmaz. Araçlarda donanım yok arka camalrı bile manuel bırakın dijital klimayı bazılarında ABS bile yok 20 bin liranın üstünde para istiyorlar bu yüzden bence bu segmente alınacak tek araç puntodur kesinlikle tavsiye ederim. yakıt olarak şehir içi. performanslı kullanırsan 6 litre civarı yakılyor çok per formanslı kullanırsan 8 bile bulur. Uzun yolda çok yüksek süratlerde bile 6 litreyi geçmiyor. sakin kullanımda 6. vittes 90 km sabit hızda 3,6 civarı yakıyor. 45 litrelik depoyla 1100 km yapıyor. 120-130 hızlarda 950- 1000 km yapıyor. Yalnız araç çok performanlı bir araç önce ki aracım 2.0 motor 140 biygirdi punto ondan çok daha iyi hele yokuşlarda bana mısın demiyor. konfor olarak ta fena değil örneğin iki önceki aracım 2001 focus vardı ondan daha konforlu diyebilirim. hele şehir içinde kullanması çok keyifli elektirikli direksiyom harika birşey. oturma alanı olarak hemen hemen c sınıfı bir araç kadar geniş fakat bagaj bana çok küçük geliyor bir çocuk koltuğunu bile evire çevire zor yerleştirdim. Bundan önceki aracım scenicti ona alışınca buna sığamaz oldum hele bagajı görünce iyice moralim bozuluyor scenic e koca koca 3 tane tekerlekli valiz bit büyük normal valiz 4 yetişkin 3 çocuk sıkışmadan yoculuk yapıyorduk ondan buna geçince pek alışamadım. Bu sebeblerden dolayı aracımı dizel olmak şartıyla Scenic, vitara, tiguan. QQ türü temiz geniş bir araçala yaza doğru değiştirmeyi düşünüyorum. Küçük araç bana göre değilmiş. Eger düşünürseniz özelden pm atabilirsiniz. Puntoyu ekim ayında ilk sahibinden aldım 75 bindeydi ful servis bakımlı hatasız bir araç. yedek anahtarı kitapçıkları ilk günden bu güne kadarki bütün fatura ve bakım evrakları mevcut. ben 24 bin liraya aldım. Normalde 22-23 arasında bulnuyordu 4-5 araca baktım hepsinin km si oynanamış çıktı hele birini 2 yüzbinden 85 bin e indirmişler bunları görünce 1000-1500 lira fazla verdim bir de araç test te soktuk hatasız motoru şusu busu süper çıkınca verdim aldım. düşünürsen görüşürüz. 80 bin bakımını serviste yaptırdım şu an 82 binde araç.

2006 g.punto Emotion 1.3 multijet 90 hp 6 vites new orleans mavisi hatasız.

lASTİKLER YÜZDE 70 ABS, TAM OTOMATİK ÇİFT BÖLGELİ DİJİTAL KLİMA, 4 CAM OTOMATİK ORİJİNAL ALARM, ORİJİNAL PARK SENSÖRÜ, ELEKTRİKLİ BEL AYARLI KOLTUK, YOLCU,SÜRÜCÜ YAN VE PERDE HAVA YASTIKLARI, DİREKSİYONDAN KUMANDALI mp3 ÇALAR, FABRİKA ÇIKIŞI ÖZEL SON SUSUTURUCU, UZAKTAN KUMANDANCAMALRI AÇIP KAPATMA ELEKTRO SERVO DİREKSİYON, SİS FARI(FARLARIN ZENON OLUP OLMADIĞINI BİLMİYORUM PEK ANLAMAM ONLARDAN) V.S V.S. eN ÖNEMLİSİ FUL SEVİS BKIMLI VE ORİJİNAL KİLOMETREDE. Emotion en ful olan versiyonudur. Birde kışın aküsünü değiştirdim. Üstünde ilk aküsü varmış kışın iş görmez olunca 72 amper en gzel aküden taktırdım.

Eğer küçük bir araç alacaksanız kesinlikle punto tavsiye ederim fiesta corsa pola ya falan hiç bakmayın. Fakat 3-4 kişilik bir aile iseniz ve çok dolu seyahat ediyorsanız küçük araca hiç bakmayın yoksa araç ne kadarda donanımlı olsa çokta az yaksa bile gözünüze gözükmüyor. mesela arkaya 4 kişi sıkıssa deseniz imkansız olmaz bir memlekette ananız bir çuval birşey koysa araba koyacak yer bulamazsınız tabi araçta doluysa artık kucağınıza alırsınız. yalnız dizellerin kmleri iyi kontrol edin. servis bakımı olmayanlara pek bulaşmayın derim. Aracın malzemesi kaliteli eskime çok zor oluyor. Baktığım bir puntoda 212 bin den 80 bine indirilmişti fakat içindeki eskime oranına baksanız daha 50 bin bile yapmamış dersiniz. Allah'tan serviste son bakımı 170 bin çıkınca anladık yoksa anlamak çok zor.

• 2007 model 1,3 mj dinamik 75 beygir olanını sıfır aldım, haala da kullanıyorum.
    95,000 km yaptım.
    şehirler arası 90 km hızla gidersem, 100 km de 4-4,5 lt yakıt harcıyor,
    hız arttıkça yakıt da artıyor.
    şehir içi 6,5 yakıyor.
    kısa mesafe tam şehir içi dur-kalk ve soğukta 100 km de 7,5 hatta 8 leri bluyor.
    vergisi düşük, city direksiyonu haaarika.
    2007 de fiyat/donanım olarak cazipti, o yüzden grande punto almıştım.
    memnnum, severek kullanıyorum.
    hız sabitlemesinin olmaması en büyük eksiklik maalesef.
    bi de yol sesini içeri fazlaca alıyor ama o segmentteki hemen hemen her araçta olabilen bir sorunmuş bu.
    performansa önem vermeyen ben bile 90 beygir olanını kullandığımda 75 beygire göre daha çok beğendim.
    yokuşta durursanız, araçta ağılırlık varsa ve klima açıksa bağırtarak ancak kalkabiliyorsunuz.
    (hatta klimayı geçici olarak kapatmak zorunda kalabilirsiniz.)
    bu durum hariç, 75 beygirin gücü, performans düşkünü olmayanları tatmin eder.
    genel manada aracımdan memnunum, tavsiye ederim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.