Şimdi Ara

PUBG MOBILE EMULATOR (GAMELOOP) SISTEM-OPTIMIZASYON

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler. Ben PUBG Mobile oyununda emülatör safında oynuyor ve bir yayıncının ekibinde bulunuyorum. Emulator üzerinden oynamak ne kadar çoğu kesime saçma, gereksiz gelsede biz eğleniyoruz ve belirli turnuvalara giriyoruz. Hepimizin kalbur üstü sistemleri mevcut. Buna rağmen oyunda özellikle scrim (turnuva) maçlarında son alanlarda küçük haritada 40-50 kişi civarı oyuncu bulunuyor ve cihazlarımız inanılmaz kasıyor. Evet biliyorum mobil bir oyun ve optimizasyon sorunları var. Fakat izlediğimiz birkaç önde gelen yayıncı (onlarda emülatör oyuncusu) ne kadar kalaba olursa olsun maçın son anına kadar hiçbir kasma yaşamadan gayet akıcı şekilde oyunlarını oynuyorlar ve çok fazla avantajlılar. Kendilerine sorduğumuz zaman Intel i9 10XXX serisi işlemciler sayesinde hiç kasmadan oynayabildiklerini söylüyorlar.




    Benim kendi sistemimde AMD Ryzen 5 1600 işlemci bulunmakta ve oyun en fazla bu işlemcimin %30'unu kullanmakta. Ekipteki diğer arkadaşlarda da 3500 3600 işlemciler mevcut. Ekran kartlarımız en kötüsü GTX 1660S. Oyun zaten grafik kartını neredeyse hiç kullanmıyor(%10-15).




    ** FPS izleme yazılımıyla takip ettiğimizde ara ara çekirdeklerin bazıları %100 usage oluyor. Elimizdeki tek sebep bu gibi duruyor. **




    Şimdi benim sizlere sorum şu. Bu oyun benim işlemcimin sadece %30'unu kullanıyorken ben bu dropları yaşıyorum. İşlemcimi upgrade ederek sizce bu kasmalardan kurtulabilir miyim? Daha güçlü işlemcilerde kasmama (drop yememe) gibi bir durum söz konusu olabilir mi?




    Bu oyunda yayın yapan bir ekibiz ve buradan gelir sağlıyoruz. O yüzden foruma danışmak istedim. Herkese şimdiden teşekkürler.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.