Şimdi Ara

Puansız alan üniversite?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
2
Favori
19.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar taban puan listesinde bazı üniversiteler kontenjanlarını dolduramadığı için puansız mı alıyor?
    Sanırım sadece ygs de barajı geçmek yeterliymiş.Mf puanın oluşması için lys de herhangi bir dersten 2 net mi yapmak gerekiyor?

Bilgilendirirseniz sevinirim

• up up hadi gençler bilgisi olan yokmu
  • Up up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kesin bilmiyorum ama mf puan türü ile alıyorsa bölüm ygs1(%40)+lys1+lys2 puanın 180 barajını aşması gerekiyormuş. Tercih hakkının açılması için ham 180 gerekiyor yani.
    Yanlışım varsa lütfen düzeltin.

• puansız alan var mı bilmiyorum ama barajı geçersen bir çok üniversite var, arel okan falan filan.
  • Taban puanları lıstesınde puan gozukmeyen o zaman barajı gecınce alıyor.pekı bu 2 net olayı dıye bır olay varmı

• Bize rehberlıkcı 2 net yapsanız mf puanı acılcagındn unıversıtelere gırıs hakkı kazanırsınız dedı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • up up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cimbombom35

Bize rehberlıkcı 2 net yapsanız mf puanı acılcagındn unıversıtelere gırıs hakkı kazanırsınız dedı

Hocam O kişiden kişiye değişmez mi? Mesela atıyorum ygs1 de 300 puan yapmışımdır lys de 2 net yaparsam tercih hakkı açılır.
    Ama benim 154 ygs1 puanım. Buna göre mat2=10, geo=8, fiz-kim-biy= 5er net yapmam lazım tercih hakkıkın açılması için. Yani ygs deki başarına bağlı.
    Belki ne olursa olsun 2 net yaparsak puan hesaplamaları yapılıyordur ama puan 180in altında ise hiçbir üniversiteye tercih yapamazsın

Ben bu şekilde biliyorum yine yanlışım varsa düzeltin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalnızaslan -- 15 Haziran 2013; 11:55:34 >
  • yalnızaslan kullanıcısına yanıt
    O zaman niye okul puanıyla 190 larla alan üniversitler var o dediğin yanlış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cimbombom35

O zaman niye okul puanıyla 190 larla alan üniversitler var o dediğin yanlış

Umarım dediğin gibi olur. Bende uzun zamandır aynı konuyu araştırıyorum. Rehberlik hocam falan da yok. Öyle olması işime gelir. Dediğin gibi alan üniversitelerin mantığı ile uymuyor. Burada sıralama dikkate alınıyor olabilir.

Çünkü nereden araştırdıysam tercih hakkı için lisans programlarında 180 ve üzeri 2 yıllık yüksekokullarda 140 ve üzeri yazıyor. İnşallah dediğin gibidir.

• Öyle bişey oldugunu sanmıyorum hocam. Özel üniversiteler bile puanla alıyor ne kadar paranız olursa olsun. Ama şöyle bişey var Özellerde bazı universitelerin puanı 190'dan baslıyor. Örnegin Arelde Alman dili 190 puandı en son baktıgımda işletme 215 puandı vs vs yıgınla düşük puanlı üniversite bulabilirsiniz
  • tercih trehberlerinde gecen sene edebiyat fakülteleri doğuda puansız aldı bakabilirsiniz ama bu sene almaz formasyon geldi cunku
  • bazılarında da yanında puan gözükmüyor onlar köntenjan dolmadığından puansız alıyor heralde
  • LYSde , Ygs' de olduğu gibi 180 barajı vardır. Yani Lyste tercih yapacağın alan türündeki örn. ( mf1-2-3-4 , tm 1-2) 180 barajını gecmen lazım. Mf4te her birinden 5-6 tane felan yapsan barajı gecersin. Tercih yapacagin Mf4-y puanin hesaplanmasi için 180 barajını gececeksin ve ygs, lys + okul puanin eklenip mf4-y puanın hesaplanacak.
    Puansız alinan bölümler , yetenek sınavı ile alınan bölümler. ( iç mimarlik).

• quote:

Orijinalden alıntı: Aetronz

LYSde , Ygs' de olduğu gibi 180 barajı vardır. Yani Lyste tercih yapacağın alan türündeki örn. ( mf1-2-3-4 , tm 1-2) 180 barajını gecmen lazım. Mf4te her birinden 5-6 tane felan yapsan barajı gecersin. Tercih yapacagin Mf4-y puanin hesaplanmasi için 180 barajını gececeksin ve ygs, lys + okul puanin eklenip mf4-y puanın hesaplanacak.
    Puansız alinan bölümler , yetenek sınavı ile alınan bölümler. ( iç mimarlik).

http://rehberlik.osym.gov.tr/aramayenitablo3a3b4.aspx hocam gecen yıla göre buradan bakınca kontenjanı dolmayan ve yeni bölümleri arayınca bunalrın hepsine mi yetenek sınavıyla alıyorlar ki

• Aetronz A kullanıcısına yanıt
    http://www.derszamani.net/izmir-universitesi-taban-puanlari-ve-bolumleri.html burda bilgisayar mühendisliği puansız almış.elektronik haberleşme 205.senin dediğin gibi bir şey söz konusu değil.
  • Arkadaşlar ben bilgisayar programcılığı 2 yıl okuyup dgs ile 4 yıllığa tamamlayabilir miyim?
  • Puansız almamış değil, tercih edilmemiş hiç. O 205 ise okul puanı ygs+lys puanı eklenmiş hali. Öyle birşey yok yani puansız alma gibi. Yeni açılan özel Üniversitelerin mühendisliklerinin ilk 2-3 yılı burssuz mühendisliklerinin kontenjani dolmaz. Ygsden 180 barajı geç , lysden 180 barajını geç ve okul puanın eklenir tercih edebilirsiniz.
    Zaten , puan hesaplama motoruna gir bi netlerini yaz mf4 puan türüne bak orda kaç netle gececegine bak.

• Yanlarinda yazar puan türü yazdığı gibi , yetenek Sınavı diye. Genellikle iç mimarlık felan.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.