Şimdi Ara

Puan hesaplamada niye farklı sonuçlar çıkıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2020 YKS (TYT - AYT - YDT) Puan Hesaplama | Üniversite Tercihleri
    https://universitetercihleri.com/yks-tyt-ayt-puan-hesap

https://ertansinansahin.com/yks-2020-ayt-tyt-puan-hesaplama-ve-siralama-hesaplama/

1. de 538 çıkan puan 2. de 545 çıkıyor. Neden? Esş'de standart sapma mı hesaba katılıyor? 2 si de 2019 katsayısı diyor. Esş daha çok güvenesim geliyor fakat şu 6 puanlık fark az değil sebebini bilmek isterim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ess de gecen seneki puanima esit cikti 0.5 farkla
    siralamam 2 k yuksek gozuktu sadece

• Harbiden ha geçen yilkileri yazdım 32k yi 37k gösteriyor en iyisi hangisi var mı bilen

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • karışık123 K kullanıcısına yanıt
    esşde kaç çıktı?

• Swift. S kullanıcısına yanıt
    Bakmadım hocam bakiyim

• geçen seneki netlerimi girdim, esş gerçeğe yakın duruyor. Öbür sitede puan yanlış hesaplandı.

• Aynen hocam esş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Okul Puanı az değil mi?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yökatlastan netlere bakıp öyle tahmin yürütmekte fayda var. Hesap siteleri çok saçma sonuçlar veriyor.
    Üst sıralamalarda (ilk 500) en iyi puanus gözlemime göre.

• Verileri farklı olabilir standart sapma modellemeleri farklı olabilir gibi gibi bir sürü neden var şimdi esş ye baktım geçen seneki netlerime göre daha yakın çıkıyor
    https://www.puanus.com/ ben bu siteden bakıyorum en yakın burası çıkmıştı buraya da bakabilirsin
  • karpuzcu11 K kullanıcısına yanıt
    Bizim sitedeki sistemi kendim yaptım. Mantığı şöyle yaptığım sistemin. Yerleştirme puanlarına göre söylüyorum...

Birisi diğelim 480 puan aldı ve 4000 sıralama yaptı diyelim.
    Bir başkası da 470 puan aldı ve 5000 sıralama yaptıysa
    senin girdiğin sonuç 475 puansa sıralaman da 4500 çıkıyor. Harika bir yöntem değil ama eğer sıralama olarak 4000 ve 5000 arasına bir basamak daha eklersem (mesela 4500 olan bir sonuç) o zaman hata payı yaklaşık 200 sıralamanın altına inmiş oluyor. Bizim sistemin başarısı da buradan geliyor. Hatta bana puanını yollamış bir öğrenci %100 isabetli bir sonuç alabilir :)

Bazı puan aralıklarında daha sık giderken bazı aralıklarda da daha seyrek gittim bizim sitede. Elde olan sonuçlara göre.

Eğer biri geçen sene 40.000 sıralama yapmışsa ve netlerini girdiğinde 45.000 gibi bir sonuç alıyorsa muhtemelen tam o aralıkta işlem hatası yapmışımdır. Çünkü bazı aralıklarda hatalar vardı bunları buldukça düzelttik. Hata gören varsa söylesin o yüzden.

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi bir baktım 519,02 puanla 2620 yerleştirme verdi İSTANBUL ÜNİ TIP 519la kapamış 2602.girmiş haklısınız sıralamayı baya doğru veriyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.