Şimdi Ara

PSU+KASA İYİMDİR !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar benim birkaç tane sorum olacak oncelikle
    intel pentium dual core e5500 bir işlemci 2x2 gb ddr2 800hmz kingstone ram 1 adet harddisk 1 adet dvd ve hd 6870 ekran kartı var bu sisteme kaç watt lık bir psu onerirsiniz.
    http://www.vatanbilgisayar.com/elite-rc-430-500w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa.html
    http://www.vatanbilgisayar.com/elite-k280-500w-midt-atx-siyah-kasa.html
    hangisini önerirsiniz yada bu fiyat civarında bir kasa +psu onerirmisiniz şimdiden teşekkürler...

• peku benim sisteme fazlasıyla yeter dimi
  • naçizane tavsiyem kasaya çok para ayırma ddr2 sistemli bir pc niz var.300 watlık bir psu sizin işinizi rahatlıkla görür.
  • Yani para senin paran da o sisteme 200₺ lık kasa ve 500w psu alman anormal bir durum. Yukardaki arkadaşın tavsiyesini dinle derim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • e.kartı oyunlarda fazla watt istiyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poseid

e.kartı oyunlarda fazla watt istiyo

Ya arkadaş o ekran kartı 130watt istiyo yük altında 200-250 w gözünü seveyim. Ben i5 4670k oc yaptım asus gtx670 4gb la kullanıyorum 500 watt psum var. Sen ne yapacaksın 500 wattı.
    Ekleme: valla sen kasa fln istiyorsun ama sana tavsiyem kasaya psu ya para yatırmadan önce anakartını ram ini yükselt. O ekran kartını ddr 2 ramle kullanmanın manası yok. Yani önceliğin kasa ve psu değil anakart ram olsun. 200 liraya kasa psu almak yerine 100₺ ya ddr3 anakart 100₺ ya ddr3 4gb ram al. Senin için söylüyorum ama yinede sen bilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GüvenYkrk -- 22 Haziran 2014; 15:10:19 >
  • arkadaşım ilgilendiğin için saol ama ben 1-2 siteden bakmıştım tam yükte 185 watt a kadar çıkıyo diye görmüştüm ve benimn kasam eski sadece psu almayı dusunuyordum ama bu eski kasaları bilirsiniz psu kasanın arka üst kısmına takılanlardan. yeni kasaların hepsinde psu alt köşede oldugu için psu fanı dışarı dönük oluyor ancak benim kasam biraz küçük ve eskilerden psu nun yukarıda olması yani fanının dışarıdan deyilde içeriden hava alması kötü deyilmi bende psu almaya kalkmışken gidip everest almıcam :) yada firby aşağı yukarı 90-100 tl 100tl daha koyar ileridede kullanacağım bir kasa alırım diye düşümüştüm. eyer derdimi anlatabilmişsem anlayan arkadaşların önerilerini bekliyorum
  • ekran kartını daha almadım ancak şuan elimde hd 5450 ve 200 w lık bir psu var :) biliyorum şaka gibi ama ben bunlarla 2 gb ram varken hatta crysis 2 yi 720 p den biraz yüksekte düşük ayarda neredeyse hiç kasmadan oyadım benim amacım battlefield ı en duşuk ayarda 720 p civarı kasmadan oynasın yeter yani 25-26 fps alsam yeter zaten bu pc yi 2 aylığına kulannacağım neredeyse 2 ay sonra pekte oyun oynayacak zamanım olmayacak bende en ucuz yoldan bişeylerini yükseltip biraz oyun oynamak istiyorum aklınızda fikir varsa paylaşırsanız sevinirim bütçe olarak 550-600 tl gibi bi parça ılışverişi yapabilirim
  • quote:

arkadaşım ilgilendiğin için saol ama ben 1-2 siteden bakmıştım tam yükte 185 watt a kadar çıkıyo diye görmüştüm ve benimn kasam eski sadece psu almayı dusunuyordum ama bu eski kasaları bilirsiniz psu kasanın arka üst kısmına takılanlardan. yeni kasaların hepsinde psu alt köşede oldugu için psu fanı dışarı dönük oluyor ancak benim kasam biraz küçük ve eskilerden psu nun yukarıda olması yani fanının dışarıdan deyilde içeriden hava alması kötü deyilmi bende psu almaya kalkmışken gidip everest almıcam :) yada firby aşağı yukarı 90-100 tl 100tl daha koyar ileridede kullanacağım bir kasa alırım diye düşümüştüm. eyer derdimi anlatabilmişsem anlayan arkadaşların önerilerini bekliyorum

Anladım. Öncelikle psu nun kasanın içinden hava çekmesi kötü diyebileceğin bir fark yaratmıyor. Yeni kasalarda da eğer halının üstüne koyacaksan kasayı mecburen psuyu ters çevirip içerden hava aldırıyorsun zaten. Yani öyle sıkıntı olacak bir durum değil o. Kasayı ilerde kullanmak için şimdiden yükselteceğine ilerde lazım olunca yükseltsen şimdi almak istediğin kasayı o zaman belki daha ucuza bulabilirsin. Psum eski diyorsun da sistemin de eski zaten. 350 watt bu sistem için yeterli. Ama illa boş yere para harcatacak bir yorum istiyorsan o bende yok malesef.

• peki e.kartlarının oyun performaslarından anlıyorsan bana bu sistem için e.kartı onerebilirmisin dediğim gibi battlefield 3 ü düşük ayarda 720 p civarında oynatabilecek bir e.kartı olsun yeter
  • quote:

http://www.vatanbilgisayar.com/zm400-le-serisi-4000w-guc-kaynagi.html?srt=UP#genel-bakis bunu alıyımmı ozaman

Dostum senin yerinde olsam mahalledeki bilgisayarcıdan 30-40₺ ya fln bi psu alırım. Kendi sistemim için kullandığım 500w 50₺ ya almıştım hiç bi sıkıntım olmadı. Yani burada insanlar her türlü parçayı önerirler nasılsa kendileri vermiyor parasını. Ama dediğim gibi para senin paran.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GüvenYkrk -- 22 Haziran 2014; 15:30:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GüvenYkrk

quote:

http://www.vatanbilgisayar.com/zm400-le-serisi-4000w-guc-kaynagi.html?srt=UP#genel-bakis bunu alıyımmı ozaman

Dostum senin yerinde olsam mahalledeki bilgisayarcıdan 30-40₺ ya fln bi psu alırım. Kendi sistemim için kullandığım 500w 50₺ ya almıştım hiç bi sıkıntım olmadı.

peki 30 tl için zalman almamak pek mantılı gelmedei doğrusu
    ekran kartını da daha almadım ancak performans olarak iyi bir ekran akrtı onerirseniz onuda alabilirm ama battlefield 3 ü oynatsın yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poseid -- 22 Haziran 2014; 15:35:41 >

• 6870 bf 4 ü açıyor ama onu alırsan rahat oynarsın diyemem mesele sadece ekran kartının iyi olmadı değil onu taşıyacak sistem de lazım. Bu pc işinde bottleneck diye bir olay var yani bir parçan kötüyse diğerleri süper de olsa pcnin performansı o parçanın sınırladığı kadardır. O sistemin sıkıntısı ekran kartı mı onu bilmiyorum rski parçalar çünkü. Deneme şansın varsa almadan önce dene ödünç verecek arkadaşın varsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GüvenYkrk -- 22 Haziran 2014; 15:39:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GüvenYkrk

6870 bf 4 ü açıyor ama onu alırsan rahat oynarsın diyemem mesele sadece ekran kartının iyi olmadı değil onu taşıyacak sistem de lazım.

orası ole ben hd 6850 ekran kartı 4 gb ram i olan amd çitf çekirdekli işlemcisi olan pc ile bf3 ü full hd full ultrada rahat rahat oynamıştım
  • quote:

peki e.kartlarının oyun performaslarından anlıyorsan bana bu sistem için e.kartı onerebilirmisin dediğim gibi battlefield 3 ü düşük ayarda 720 p civarında oynatabilecek bir e.kartı olsun yeter

6850 demişsin ama artık kaldımı öyle bi anakart Mazide kaldı bencehttp://www.vatanbilgisayar.com/r7-260x--gddr5-2gb-128bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html?srt=UP#genel-bakis bf 3 hatta bf4 ü bile açarsın işlemci hızı ve bellek hızı çok yüksektir iiyi bi performans alırsın benim önerdigim kasayla

• quote:

Orijinalden alıntı: sicey59

quote:

peki e.kartlarının oyun performaslarından anlıyorsan bana bu sistem için e.kartı onerebilirmisin dediğim gibi battlefield 3 ü düşük ayarda 720 p civarında oynatabilecek bir e.kartı olsun yeter

6850 demişsin ama artık kaldımı öyle bi anakart Mazide kaldı bencehttp://www.vatanbilgisayar.com/r7-260x--gddr5-2gb-128bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html?srt=UP#genel-bakis bf 3 hatta bf4 ü bile açarsın işlemci hızı ve bellek hızı çok yüksektir iiyi bi performans alırsın benim önerdigim kasayla

hd 6870 daha iyi deilmi o e.kartından çekirdek hızı bellek hızı biraz daha düşük olabilir ama bit deyeri daha yüksek ve daha once hiç r7 260x le battlefield 3 fln oynamadım performansını canlı olarak gormedim ma hd 6850 bile ultrada oynatıyosa hd 6870 rahat oynatır diye düşündüm

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sicey59

quote:

hd 6870 daha iyi deilmi o e.kartından çekirdek hızı bellek hızı biraz daha düşük olabilir ama bit deyeri daha yüksek ve daha once hiç r7 260x le battlefield 3 fln oynamadım performansını canlı olarak gormedim ma hd 6850 bile ultrada oynatıyosa hd 6870 rahat oynatır diye düşündüm

6870 eski bir ekran kartı artık benim önerdigim ekran kartı yeni nesil Fazla söze gerek yok

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.