Şimdi Ara

Psikiyatr ile ilk görüşme nasıl olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
9.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar kendi tecrübelerimden yola çıkarak ilk görüşme nasıl olması gerektiği hakkında hasta lehine tavsiyeler vereceğim. Aslında özel hastaneye gitmedim. Bu yazacaklarım devlet hastanelerindeki 15 dakikayı en verimli kullanmak isteyen kişiler için.

    1) Aklınızda muhakkak rahatsızlığınızla ilgili bir fikir vardır. Sadece fikir olsun direkt yargı koymayın.(Benim depresyonum var demeyin. Depresyon diye gidip beyin kanaması geçiren insanlar var.)

    2) Bu fikire yönelik internette güvenilir kaynaklarda (saçma sapan haber sitelerinde değil) bolca araştırma yapın üzerinde kafa yorun, bilinçlenin.

    3)Kendinizi analiz edin ve daha sonra analizlerinizi bir kağıda yazın. (Mesela sabah uyanınca çok hâlsiz hissediyorum ve bu bütün günümü etkiliyor vs.) Bu kağıdı randevu esnasında bence muhakkak götürün ve gerek duydukça bakın kağıda. Hatta tamamını kağıttan bile okuyabilirsiniz.

    4)Analizinizi tamamladıktan sonra muhakkak rahatsızlığınız hakkında daha doğru bir fikir edineceksiniz.

    5)Neyse gittiniz muayeneye, içeri girdiniz. Selam verin, o sormassa siz "nasılsınız" diyin.


    6)Psikologlar ve psikiyatrlar dış görünüşe, konuşma şekline bakabilirler. Aslından onlar her şeyden bir fikir elde etmek isterler bunu unutmayın.

    7) Yaşınızı, eğitim durumunuzu ya da mesleğinizi, medeni durumunuzu söyleyin.

    8)Kendi başınıza edindiğiniz fikri psikiyatri doktoruna kağıtta yazanları söylemeden ("Ben kendimi biraz analiz ettim. Rahatsızlıklarımı söylemeden önce belirtmeliyim ki kendimde ...... hastalığı olduğunu düşünüyorum.) şeklinde belirtebilirsiniz.

    9)Rahatsızlıklarınızı kağıda yazdığınızı ve kağıttan yardım alacağınızı söyleyin.

    10)Rahatsızlıklarınızı okurken doktorun iyi empati kurabilmesine yönelik ayarlamalar yapın. (Mesela rahatsızlığınızla ilgili örnekler verin, doktorun düşünmesi için aralara boşluklar ekleyin.)

    11)Doktor arada sorular soracaktır. "Mümkün olabildiğince" dürüst olun. Kendinizi doğru söylemek için çok strese sokmayın ama bilin ki doğru söylemek işleri hızlandıracaktır.

    12) En son doktor belki teşhis koyar, belki ilaç yazar. İlacın ne cacık olduğunu orada sorun muhakkak. Belki daha önce kullanmışsınızdır, belki kullanmak istemeyeceksinizdir.

    13)Süreniz bitmemişse ve doktor neyse sen şunu yap da git gibi tarza bürünmüşse hiç çekinmeyin dilediğinizi sorun. Öyle doktorlara acımayın.

    14)Eğer muayeneden memnun kalmadıysanız tekrar başka bir doktordan ( mümkünse başka bir hastaneden olsun) randevu almanızı tavsiye ederim.




    Bazı tavsiyeler: Randevuları her zaman en sona alın. Böylece 15 dakika kuralı ortadan bir süre kalkacaktır Doktorun hayatından gidecek o süre :D MHRS yazarak randevu alabilirsiniz.

    Önceden başka bir doktora gittiyseniz onu da kısaca araya sıkıştırın ama doktorlar başka doktorların söyledikleriyle pek ilgilenmek istemez. Siz bana güvenin araya sıkıştırın.

    Motivasyonunuz düşmesin. Çaresizlik çarenin farkında olmamaktır.


    Geçmiş olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Psikiyatrist ile İlk Görüşme: Rehber

    Psikiyatrik bir bozuklukla karşı karşıyaysan, ilk görüşmen konusunda endişeli hissetmen doğaldır. Bu sürecin nasıl işlediğini ve ne beklemen gerektiğini anlamak, endişelerini gidermeye yardımcı olabilir.

    İlk Görüşmede Neler Konuşulur?

    İlk görüşmede psikiyatristin şu konuları ele alması muhtemeldir:

    • Mevcut semptomların
    • Geçmiş tıbbi ve psikiyatrik geçmişin
    • Aile ve sosyal geçmişin
    • Yaşam tarzı ve stres faktörlerin
    • Sana yönelik hedeflerin ve beklentilerin

    Psikiyatrist, bu bilgileri psikiyatrik durumunu teşhis etmek ve uygun tedavi seçeneklerini belirlemek için kullanır.

    İlaç Verilir mi?

    Bazı durumlarda, psikiyatrist ilk görüşmede ilaç reçete edebilir. Ancak bu, durumunun ciddiyetine ve ilaç kullanma geçmişine bağlıdır. Psikiyatrist, ilaç kullanımının risklerini ve faydalarını seninle ayrıntılı bir şekilde tartışacak ve bu konudaki kararını seninle birlikte verecektir.

    Psikiyatristle Nasıl Konuşulur?

    Psikiyatristle dürüst ve açık bir şekilde konuşmak çok önemlidir. Sana semptomlarını ve deneyimlerini olabildiğince ayrıntılı bir şekilde anlat. Psikiyatristin, seni doğru bir şekilde teşhis edebilmesi ve etkili bir tedavi planı oluşturabilmesi için doğru bilgiye ihtiyacı vardır.

    Kendini Hazırlamak için İpuçları

    • Görüşmeden önce semptomlarını ve bunları nasıl etkilediklerini not al.
    • Geçmiş tıbbi ve psikiyatrik geçmişinin bir özetini hazırla.
    • Mevcut ilaçlarını ve takviyelerini listele.
    • Hedeflerini ve tedavi beklentilerini belirle.

    Psikiyatristle ilk görüşme, ruh sağlığı yolculuğunda önemli bir adımdır. İyi bilgilendirilmek ve açıklığa kavuşmak, endişelerini hafifletebilir ve olumlu bir deneyim yaşamanı sağlayabilir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sanırım benım tıpe bakınca kesın paxera verdı.ama kullanmıyorum ılacı
  • etiketler: psikiyatrist, psikiyatri, randevu, psikiyatri ile nasıl konuşulur, nasıl konuşmalıyım, ne yapmalıyım, ilk defa psikiyatriste gideceğim ne yapmalıyın




    gülmeyin olum insanlar aradığını bulsun ajdjajsk

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben gittim elini uzatti sıkmadım elim terli dedim 3 ay icinde selectra prozac modiwake birkac ilaci daha farkli dozlarda tattim ahegeyeggw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-E-K- -- 5 Ocak 2019; 21:45:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Bazı tavsiyeler: Randevuları her zaman en sona alın. Böylece 15 dakika kuralı ortadan bir süre kalkacaktır Doktorun hayatından gidecek o süre :D"

    :DD
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.