Şimdi Ara

PSD, TIFF, PNG??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Soru : Bu PSD dosyalarını kimler, nerelerde hangi amaçlarda kullanmakta? Reklam ajansları falan mı?

Neden sordum:
    GH2 / RAW 17.6 MB.
    Perfect Effects 4 ile bir sürü bir şeyler yaptım.

PSD olarak kaydedince, 463 MB oldu,
    TIFF olarak ise 115 MB
    PNG ise 29.3 MB oldu. (Aslında bana lazım olan PNG, Sony Vegas'ta kullanmak amacıyla, alfa channel'ı olan dosyalar).

Bir soru daha : aslında GH2 zaten high quality jpeg çekiyor. Fine falan diyor.
    Soru şu : Diyelim RAW'dan PSD ya da TIFF elde ettim, bundan da JPEG!!
    Makinenin bana verdiği JPEG ile bu "elde ettiğim" JPEG aynı kalitede mi oluyor yoksa 2.si daha mı bir kalite olmakta?

Son bir soru : Sony Vegas'ta "save" ettiğin zaman veg file olarak save ediyor.
    Bu da çok kullanışlı bir şey aslında, tıkladığımda bütün ayarlarımı görebiliyorum.
    Bu foto işleme programlarında bu tarz bir dosya var mı? Veg file muadili, aynı işlevi gören!

İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.

• PSD'yi kimse kullanmaz ! PSD bir çalışma dosyasıdır diyebilirim. Kimse PSD'yi direk bir şey yapamaz. PSD'de olay misal devam etmekte olduğunuz bir Photoshop işinizi kaldığınız yerden devam edebilmek için kayıt edersiniz PSD olarak ve sonraki bir zamanda kaldığınız yerden devam edersiniz. Fakat bunu jpeg kayıt edip ileride tekrar açıp üzerinde çalışırsanız veri kaybı olur ve ayrıca o jpeg'i elde edene kadar işlem yaptığınız süreci göremez, geri alamazsınız da işte bu sebeplerle de PSD kayıt çalışmanızı kayıt etmek, yedeklemek gibi bir şeydir. Jpeg yada Tiff ise o işin bittiğinde elde ettiğiniz sonuçtur.
    -
    TIFF sıkıştırma uygulanmayan bir dosya biçimi olduğundan dosya boyutu büyüktür. Hiç veri kaybı yoktur tiff dosyasında bu sebeple.
    RAW'dan PSD ya da TIFF elde ettim, bundan da JPEG!! Makinenin bana verdiği JPEG ile bu "elde ettiğim" JPEG aynı kalitede mi oluyora cevap sizin tercihinize göre değişecek olduğudur. Photoshop'ta jpeg kayıt esnasında seçimler sunar, maximum kalitede kayıt ederseniz RAW'dan Jpeg makinanın çektiğinden kaliteli olabilir. Makinanın fine jpeg kalitesinde kayıt ettiği fotoğrafın boyutlarını (megabyte) karşılaştırırsanız bunu görürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 2 Şubat 2013; 21:47:17 >

• Yanıt için çok teşekkürler.
    GH2 den gelen original JPG 5.61 MB (4752 x 3168)
    PSD'den JPG 8.26 MB
    TIFF ve PNG'den JPEG 8.24

Tabi bu arada epey bir katman eklendi, bu fark bu yüzden ortaya çıkmış olabilir??

Bu arada benim Photoshop Elements 11, 16 bit layers'ı desteklemiyormuş.
    JPG yaparken hepsini 8 bit layers'a convert etti.

Özetle, o zaman ben bu PSD ve TIFF'le hiç uğraşmayayım, doğrudan PNG olarak kaydedeyim??

PNG olarak kaydederken 2 seçenek var :
    - interlace / none
    - interlaced

alpha channel oluşması için "interlaced none" ı mı seçmek gerekiyordu?

Teşekkürler.
  • Rica ederim...
    GH2 den gelen original JPG 5.61 MB (4752 x 3168)
    PSD'den JPG 8.26 MB
    Bu fark jpeg sıkıştırması farkı olduğu açık. Çünki nerede ise 2.3 mb fark var ki tek başına 2.3 mb fotoğraf bile 2 megapixelde gayet iyi görünür. Bu kayıp az değil. Demek ki GH2 mevcut jpeg kayıt seçeneğinde epey bir veri kırpıyor. Fakat bunu gözünüz ile fark edemiyorsanız sorun yoktur ki öyledir sanırım. Yani boşuna gözünüzün algılayamadığı veriyi de harddiskte tutup yer kaybının manası da yok.
    -
    Google ' a sorun bence :)
    Mesela * TIKLAYIN *
    PNG iyi görünüyor buraya göre !..

• :) Yok aslında gözüme çok daha "cam gibi parlak ve net" gözüküyor, PSD ya da diğerlerinden gelen JPEG'ler.

Üşenmedim şöyle bir şey yaptım:
    RAW dosyasını Lightroom 4.3 ile açtım. Hiç bir şeyine dokunmadan PSD olarak kaydettim.
    Sonra da bu PSD'yi Photoshop Elements 11'de JPEG olarak kaydettim.

6.88 MB'lik bir JPEG oluştu.
    Değer mi değmez mi tam bilemiyorum, uğraşmaya??

Aslında GH2 nin "compressed bits per pixel" oranı 2
    Sıkıştırması en az olanlardan bir tanesi.
    Pek çok makinede bu oran 4 ya da 5 gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    wmv uzantılı dosya
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.