Şimdi Ara

####ps3 online için NAT TYPE 3 ayarınızı NAT TYPE 2 nasıl yapılır?#### (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102
Cevap
1
Favori
25.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende airties RT110 model modem var ayar mayar yapmadım direk baktım nat 2

bu neden direk nat 2 olmus modemlemi alakası var direk şans mı ?
  • valla benimde nat2 idi ilk başta ama kendiliğinden 3 olmuştu
  • Arkadaşlar ben bu Primary DNS ve Secondary DNS leri bi türlü bulamadım. başlat,çalıştır,cmd,ipconfig /all yapıncada bu kısımlar çıkmıyor modemin kurulumuda Türkçe o yüzden hangileri olduğunu bulamıyorum Türkçesi nedir bunun bi yardım lütfenn Bu arada modemin markası Zyxell 660 HW-T1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kelebek34 -- 10 Ekim 2008; 22:12:50 >
  • primary dns secondary dns ps3 içindenbilgisayarından değil yani
  • Ben de dün geceden beri uğraşıyorum. Nat Type 3'ten 2'ye geçmedi bir türlü. Modem Zoom ADSL X5 5654

Modem'in kendi ip si: 10.0.0.3
    Bilgisayar ip si: 10.0.0.4
    PS3 ip si: Sanırım 10.0.0.5 olacak (Öyle tahmin ediyorum)
    Alt Ağ maskesi: 255.255.255.0 diye yazıyorum

Daha sonra gerisini çözemiyorum. Birincil dns: 10.0.0.2 yazılı zaten.

Nat Type 2'ye çevirebilsem port açmama bile gerek kalmayacak diye tahmin ediyorum.
    Benim kullandığım modemden kullanan arkadaşlar varsa eğer yardımlarını bekliyorum. Saygılarımla
  • ZyXEL 660 HW modemi olan arkadaşa söylüyorum aynı modem bende vardı benim de NAT3 ten dolayı aynı sorun oluyordu düzeltebildim seninle de paylaşmak istedim tazeyken öncelikle ayar sayfasına gir orada

Advanced Setup>NAT > SUA only > Edit Details yap > 1. satırda All ports vardır onun yanındaki IP Address kısmına PS3 e vereceğin IP yi yaz
    Advanced Setup> Firewall > Default Policy > Enable Firewall un yanındaki işareti kaldır altındaki Allow Assymetrical Route u işaretle
    Advanced Setup> UPnP > ilk iki kutucuğu işaretle

Sonra PS3 ünün network Settings kısmında Manuel de
    IP kısmına : All ports kısmına yazdığın IPyi gir
    Subnet Mask kısmına : 255.255.255.0
    Default Gateway kısmına : 192.168.1.1
    yaz

DNS kısmına
    Birincil : 208.67.222.220
    İkincil : 208.67.220.220

MTU yu otomatiğe al
    UPnP etkin olsun

Bende NAT2 oldu bu şekildeyken sendede olur heralde modem aynı çünkü

• İyi günler arkadaşlar..Ben Mayıs ayının sonlarına kadar ps 3'le online pes 2009 oynuyordum.Ancak modemim bozulunca bahsi geçen Zyxel modemi aldım.Ancak hepinizin de bildiği nat type 3 olayıyla karşılaştım.Aslına bakarsanız yapmadığım şey kaldım.Hatta açtığım portları check etmek için bir program bile indirdim ve bütün portların açık olduğunu gördüm.Dolayısıyla ben modemdeki ve ps 3'teki numaraları tekrar yazmak istiyorum.Eğer orada bi sorun yoksa sizden alternatif öneriler beklemekteyim...
    Bilgisayar modem ayarları
    Ip Adresi:192.168.1.33
    Alt Ağ Maskesi:255.255.255.0
    Varsayılan Ağ Geçidi:192.168.1.1
    Yeğlenen DNS Sunucusu:192.168.1.1
    Diğer DNS Sunucusu:192.168.1.2
    PS 3 Ayarları
    Ip Adress:192.168.1.34
    Subnet Mask:255.255.255.0
    Default Router:192.168.1.1
    Primary DNS:192.168.1.1
    Secondary DNS:192.168.1.2

NOT:Modem arayüzünde port açarken ''Sunucu Ip Adresi'' yazan yere de 192.168.1.33 yazdım...

• bak eski nickimle yazdığım bir yazı var orada hemen senin mesajının bir üstünde onları yaparsan sorun kalmayacaktır. Ben yaptım oldu
  • böyle yanyana yazinca oluyormu yani virgül falan böyle calisirmi portlar

####ps3 online için NAT TYPE 3  ayarınızı NAT TYPE 2 nasıl yapılır?####
  • biri cevap vere keske :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: arda_tirmas

quote:

Orjinalden alıntı: BéTo_GS

ps3de de 12 girmiştim..neyse modem deişecez artık..saol ilgilendiğin için

zyxel modemin upnp ayarını aktifleştirirsen olması lazım, o bölümde iki kutucuk var ikisinide işaretleyip onayla

konuyu hotrlatayım.

bukadar şey yazılmış cizilmiş ama bu arkadaşın dediğini yaptım anında nat type 2 oldu çok sağolsun.

• ya yardım edin sabit ip fln aldım ama hala nasıl port açacağımı anlamadım
  • beyler niye bu kadar uğraşıyorsunuz portlar fln. ?? network test yapın ps3 den , UPnP var ona not available derse ip adresinizi site yerine yazın şifreyi girdikten sonra gelişmiş ayarlardan upnp yi etkinleştirin ve güncelleyin BU KADAR
  • WAY ARKADAS NE TEFERRUATLI İŞLER BUNLAR :/
  • arkadaşlar; ps3 kablolu bağlantı kurmada bi sorun paylaşıcam.
    network settingsten kolay kurulumla internet bağlantısını sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriyorum fakat,,
    playstation store yada online oyunlara girerken internet bağlantısını tanımıyor.
    port alınması vs vs gibi yazılarla karşılaştım webde denedim ama olmadı.
    kablolu bağlanıp oyun oynayan arkadaşlardan yada bilgisi olanlardan acil yardım rica ediyorum.
    şimdiden teşekkürler.
  • Çalıştığım serviste PS3 online konusunda da destek vermekteyiz ve aşağıda sayacağım adımlar genelde bize başvuranları çözüme ulaştırmaktadır.

Önbilgi;
    TP Link TD854W model modemde ve bir kaç TTNET modeminde 80 portu açılamamakta, 80 portunu açamadığınız modemler ile PS3 de online olamayacaksınız. Bu konudamodem firmalarına 80 portunu açabilme hakkı için başvurduk, PS3 Türkiye müşteri hizmetleri ile PS3 de 80 portunu 8080 ya da 81 e dönüştürmeye yönelik isteğe bağlı bir güncelleme çıkartmaları için talepte bulunduk ama modem firmaları da PS3 firması da kılını kıpırdatmamaktadır. Sony Türkiye; "sony.co.uk (Sony İngiltere) ile irtibata geçebilirsiniz, bizim elimizden bir şey gelmez" aynen bu şekilde bilgi verdi. Bende PS3 kullanıcılarına mesajınızı aynen ileteceğim dedim.

TTNET 80 portunu kendine ayırarak modeminize ADSL sinyali ulaşıyor durumda iken adresinize gelinmeksizin modeminizin kurulumunu, kablosuz yapılandırmanızı ve daha bir çok işlemi (tahmini söylüyorum, port açılması, Voip, Tivibu gibi) sağlayabilmektedir.

Öncelikle PS3 severlere bi iki taviye;

Modemi daha yeni alacaksanız;
    -Modem almanız gerektiğinde 444 76 69 Sony bilgi ve danışma hattını arayarak PS3 e uyumlu modem markalarını öğrenin, çünkü bir çok modem zaten PS3 e uyumlu üretilmekte ve port açmanız dahi gerekmemekte

Ama modeminiz var ve PS3 e uyumlu değil;
    -Birkaç senelik modemlerde modemden interneti PS3 e kablosuz aktarım hızı 54 Mbps dır (b/g teknolojisi), kablolu bağlantıda 100 Mbps dır.
    -Yeni modemlerde (b/g/n) 150 Mbps, 300 Mbps lara kadar kablosuz hız desteği arttırılmıştır ve PS3 300 Mbps kablosuz bağlantıyı bile desteklemektedir. (Eğer modeminizin 100 Mbps dan yukarı kablosuz hız desteği varsa ve modem ile PS3 arası duvar yoksa kablosuz bağlanmak biraz daha online aktivitelerde PS3 ün reflekslerini kuvvetlendirecektir. Modeminiz kablosuz hız desteği 100 Mbps ın altında ise kablolu bağlantıyı tavsiye ederim.)
    -Gerçekten en iyi performans istiyorum diyenler için ise Fiber internet (20,50,100 Mbps internet hızı) ile 1 Gbps ethernet portu olan bir modem almalarını tavsiye edebilirim. (1 Gbps = 1000 Mbps kablolu bağlantı hızıdır ve PS3 ethernet portu 1 Gbps ıda desteklemektedir.) Ufak bir hatırlatma 1 Gbps hız için yine Cat 5e ya da Cat6 ethernet kablosu kullanmak gereklidir.

Kablolu bağlantıda Settings, Network Settings, Internet connection settings, Custom, Wired connection, Custom, 1000TX FullDublex, IP settings Manuel seçilir, diğer arkadaşların söylediklerinden farklı olarak Primary DNS e modemin IP adresi yani Default Router kısmına yazdığımızın aynını (192.168.1.1 gibi), Secondery DNS değerine 2005 te bu yana Türk Telekomun resmi DNS değerlerinden 195.175.39.40 ı yazmanızı tavsiye ederim. MTU manuel olarak 1492, Proxy y, Do not Use, UPNP yi Enable seçip ayarların özeti ekranında X e basarak kaydediyoruz. Bir çok arkadaşım burada Internet Connection test yapın diyor, birazdan anlatacağım modem ayarlarını yaptıysanız test edin, yapmadıysanız aşağıdaki adımları tamamlayıp modemi ve PS3 ü kapatın, sonra modemi açın, modem üzerindeki ışıklar sabitlensin, internet gelsin sonra PS3 ü açın.

Modemde PS3 için verdiğimiz IP adresine gerekli portları açın (Tcp Portları 80 - 443 - 5223 - 10170 - 10080 ve Udp Portları 3478 - 3479 - 3658 - 5323 - 10070), modem de DMZ özelliği varsa etkinleştirerek IP adresi isteyen boşluğa PS3 e verdiğiniz IP adresini yazın, Güvenlik duvarını (firewall) kapatın, ADSL ayarlarında seçim hakkınız varsa Nailed-Up connectionu seçin (özellikle Zyxel modemlerde var), Lan istemcileri başlığı varsa PS3 ünüzün Mac adresini istemcilere ekleyerek PS3 e ait IP adresi ile rezerve edin (PS3 de 2 tane Mac adresi var, kablolu bağlantı yaptıysanız ethernet kartının mac adresini, kablosuz bağlantı yaptıysanız wireless kartının mac adresini eşlemelisiniz), yine PS3 e verdiğiniz IP adresi mutlaka genelde Lan başlığı içerisinde bulunan IP havuzu yada IP başlangıç-bitiş adresleri kısmında yer alan aralıkta yer almalıdır, UPNP özelliklerini aktif ederek, modemi modem ara yüzünde yer alan kaydet yeniden başlat ya da sadece yeniden başlat kısmından yeniden başlatın.

mmt86 yukarıdaki yeşil yazıyı uygula bakalım ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whatislove -- 8 Kasım 2012; 6:58:22 >

• Arkadaşlar ben android telefondan wireless bağlanıyorum ps3 e. Ve bağlantım nat 3. Bunu nasıl nat 2 yapabilirim.upnp kullanılamaz diyor, nasıl kullanılabilir yapabilirim.
  • bilgiler için teşekkürler.
  • arkadaşlar 3 gündür oyun indirmeye çalışıyorum ama hızım bir türlü 1 mbit'e bile çıkmıyor, 300 kbs ile 700 kbs arasında gidip geliyor, laptoptan hız testi yaptığım zaman 6 mbit gözüküyor ama ps3 den hız testi yapınca söylediğim gibi 300-700 kbs gibi değerler çıkıyor, sorun sizce neyden kaynaklanıyordur, bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur7kara

Arkadaşlar ben android telefondan wireless bağlanıyorum ps3 e. Ve bağlantım nat 3. Bunu nasıl nat 2 yapabilirim.upnp kullanılamaz diyor, nasıl kullanılabilir yapabilirim.

aynı problem bende de var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.