Şimdi Ara

PS3 Harddisk Değişimi (Resimli Anlatım) (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
777
Cevap
60
Favori
131.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: heavyblitzer

Arkadaşlar hard disk değiştirirken herhangi bir şekilde makinede bulunan hesaplara bir şey oluyor mu? Silinme vs..

Hesaplar, indirdiğin oyunlar, kurulum ve save dosyaları, müzikler, videolar vs. hepsi siliniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

quote:

Orijinalden alıntı: deyvidey

PS3 içindeki 160lım harddiski imaj parogramları ile (acronis - paragon gibi) copy to copy yapsak, yani 160lık hdd imajını 320 gb lık hdd ye geri yüklesek bütün ayarları ile o hardiski taşırmı ? Bunu yapan arkadaşlar oldumu hiç ?

Bu tür programlarla bilgileri taşışan bile kullanamazsın. PS3'e HDD'yi takdığında bilgilerin kopyalandığını anlıyor ve formatlamadan çalışmıyor.

Olmadı bu hiç iyi olmadı
  • quote:

quote:

Arkadaşlar hard disk değiştirirken herhangi bir şekilde makinede bulunan hesaplara bir şey oluyor mu? Silinme vs..

Hesaplar, indirdiğin oyunlar, kurulum ve save dosyaları, müzikler, videolar vs. hepsi siliniyor.

Yani tekrar kurulumu yaptıktan sonra hesapların mail adreslerini ve şifrelerini tekrar yazıp psn e kayıt mı ettirmek gerekiyor. Deaktif yapmalımıyız yoksa yapmasakta olur mu?
  • quote:

quote:

quote:

Yani tekrar kurulumu yaptıktan sonra hesapların mail adreslerini ve şifrelerini tekrar yazıp psn e kayıt mı ettirmek gerekiyor. Deaktif yapmalımıyız yoksa yapmasakta olur mu?

deaktif etmene gerek yok.Bu olay konsolu değiştireceğin zaman önemli.Yeni hdd ile ps3'ü açınca kullanıcı adı ve şifreni girmen yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack_sparrow_82 -- 10 Aralık 2012; 12:58:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

quote:

quote:

quote:

deaktif etmene gerek yok.Bu olay konsolu değiştireceğin zaman önemli.Yeni hdd ile ps3'ü açınca kullanıcı adı ve şifreni girmen yeterli.

teşekkürler cevap için....

• quote:

Orijinalden alıntı: mrbaronx

quote:

Orijinalden alıntı: bravoecho

quote:

Orijinalden alıntı: airavcilar

SAOLASIN HOCAM CEVAPLARIN ICIN BI ISE GIRISICEZ AMA BATIRMAYIZ INSALLAH YALNIZ ANLAMADIGIN BEN PSN IDMI DEGISTIRMIYECEMKI NEDEN HDD YI DEGISTIRDIKTEN SONRA INDIREMIYORUM ACABA ZATEN MAKINE AYNI SADECE HAFIZE BOYUTU DEGISMIYORMU VALLA GITTI KARDESLIKLE INDIRDIGIM FIFA GALIBA

Sony oyun kopyalanmasi onlemek icin kendine has bir algoritma kullaniyor ve bunu her makine kendine has olacak sekilde default harddiskin uzerinden uretiyor. Dolayisiyla her PS3'un kendine ozel bir kodu var, orjinal harddiski klonlama/kopyalama yazilimlariyla bit-to-bit kopyalasaniz bile uteilen bu ozel kod ile yeni harddisk uyusmadigi icin yeni harddiskteki o buyuk bos alani kullanamiyorsunuz, eski harddiskteki ne kadar ise yenisinde de kullanilabilir alan o kadar oluyor. Yani:

orj HDD 120GB bos alan 4GB iken klonlama yapsaniz, yeni HDD 320GB olsa bile size sadece 4GB bos alanim var diyecek PS3... hicbir HDD management programinda o bos alani modifiye edebilecek araryuz yok maalesef...

umarim sorunsuz olur yukseltme isi.

PEKİ HOCAM PSN PLUS UYESİYİM HARDİSKİM 160 GB BEN 500 GB LIK HARDDİSK TAKSAM GENE 160 GB A KADAR MI DOLDURABİLİRİM DEMEK Mİ OLUYOR BU DURUMDA BENIM HARDDİSKİ DEĞİŞTİRMEMİNDE Bİ ANLAMI OLMUYOR..DEĞİŞTİRENLER HANGİ SEBEBLE DEĞİŞTİRİO O ZAMAN BU HARDDİSKLERİNİ..

Merhabalr arkadaşlar bende plus uyesıyım benım sorunumda aynı her ay bırkac farklı oyun gelıyor, dıyerlerını bıtırmeden yenı oyunları kacırmakta ıstemıom bu yuzden hdd yukseltmem gerek, fakat 120gb degısıtrıp buyutsem bıle 120 gb'da daha fazla doldurulamayacagı soylenıyor. plus uyesı olupta deneyen varmı bunu ona gore hdd yukseltıcem yoksa bı anlamı yok

• selamlar 160gb slim modeli var. ve plus üyesiyim. bütün oyunları yüklediğim için yer kalmadı ve habirede yeni oyun geliyor.ve 160gb artık yetmiyor. bende dün iomega marka harici 2.5" 500gb harici diskimi sökerek ps3 e takmaya karar verdim.

önce harici iomega 500gb hddyi Paragon Partition Manager™ 12 Free programı ile fat32 ye çevirdim. ps3 e takıp yedekleme yaptım yaklaşık 110-120 gb kadardı. 2-3 saat sürdü. sonra harici hdd yi bilgisayarıma takıp yedeği bilgisayara kopyaladım. ps3 sökerek harici hdd(iomega) nin içinden çıkan seagate sata 2 hddyi ps3 taktım. ps3 açınca benden güncelleme istedi. daha önce hazırladığım usb flash bellek ile güncellemeyi yaptım. yeni 500gb hhd yi formatlayarak sistemi sorunsuzca açtı.
    ps3 içinden çıkan hitachi marka hdd yi az önce söktüğüm harici kutuya yerleştirdim ve usb den bilgisayara bağladım pc harici diske tepki vermemesine rağmen Paragon Partition Manager hemen hddyi görerek işlem yaptı ve ben fat32 olarak formatladım. bilgisayara yedeklediğim veriyi yeni 160gb harici hddye atarak ps3 e bağladım. ps3 açarak yedeklemeyi geri yükle dedim yaklaşık 5-6 saat sürdü. ps3 kapandı ve açıldı. tüm oyunlarım, indirme listem, wireless ayarlarım ve plus üyeliğim yerindeydi. (harici hdd sata 2 olmasına rağmen güç konusunda bana sorun çıkarmadı galiba samsung disklerde böyle bir sorun varmış yukarıda bir arkadaş paylaşmıştı)

• Harici Taşınabilir HDD olarak aldığım 5400 RPM HDD'mi Alır Almaz Takmak İstiyorum,HDD Çok Farklı Yerlerde Görev Yaptı Aniden Bozulursa Problem Olur Mu ?

Alındıktan Sonra 1-2 yıl içinde sökülerek leptobuma takıldı 2-3 ay sonra tekrar sökülerek taşınabilir kutusuna takıldı

Samsung 500 GB 5400 RPM HDD (Daha Önce 3-5 kere arıza yaptı 5 yıl garantisi vardı bu sebepten dolayı hep disk değiştirildi fakat yaklaşık 2 yıldan beri hiçbir tekleme yapmadı yani problem yok inşallah olmazda :)
  • Bazı oyunlarda tekleme yapınca makine evdeki 500gb harici diskten çıkarıp, bilgisayarda hızlı biçimlendirip makineye taktım. Şimdi gt5 i yüklüyorum oyunda ciddi yükleme süreleri oluyordu bakalım durum nasıl olacak inşallah bir işe yarar.

Edit: Diski değiştirdim harici diski biçimlendirip takmıştım şu anda çok şükür memnunum oyunlarda yaşadığım mesela fifa da replaylerde takıla takıla ilerlemeler yok, gt5 de süreler daha kısaldı, faydasını gördüm değişimin şimdilik. Ayrıca çıkan diski hdtune ile gelişmiş tarattım bir tane bad sector buldu bilmiyorum bir taneden bir şey olurmu ama şimdi durum en azından eskisinden daha iyi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyblitzer -- 14 Aralık 2012; 2:51:59 >
  • cok yararlı oldu,tesekkurler.
  • Arkadaşlar benim aklıma takıldı ps3 lere kopya oyun oynamak için cfw atıyorlar bizde iki tane hdd alıp birinde kopya diğerinde online oyunları sorunsuzca oynayabilir miyiz?
  • arkadaşlar acil yardımınızı rica ediyorum ps3 slim makinem oyunlarda sık sık donmaya başladı (pes 2013 te çok az) ben harddiskte bad sector olduğunu düşünüyorum bu yüzden yeni bir harddik alıcam bende WD 2.5" 500GB Scorpio Black SATA 2.0 7200Rpm 16MB Notebook Disk bunu buldum uygun olurmu veya hangi tür harddisk almalıyım yardım ederseniz sevinirim...
  • Bazı resimler gözükmüyor hocam.
  • bende değiştiricem şu ürünü buldum en uygun fiyatlıhttp://www.gold.com.tr/U212770/WD-1-TB-5400-RPM-WD10JPVT-Notebook-Scorpio-Blue-2-5-SATA-8MB-3-GB-s-Sabit-Disk
    bu hdd uyarmı yardımcı olabilirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: musty.32

bende değiştiricem şu ürünü buldum en uygun fiyatlıhttp://www.gold.com.tr/U212770/WD-1-TB-5400-RPM-WD10JPVT-Notebook-Scorpio-Blue-2-5-SATA-8MB-3-GB-s-Sabit-Disk

hocam uyar ama sizin yerinizde olsam bunu alacağıma şu anda daha ucuza satılan harici 2.5 usb disk alırdım. kutusunu açar içindekini kullanır kutusunuda satar yada kendim kullanırdım. ben bu yöntemle yaptım. hatta yukarıda mesajımda var...

• quote:

Orijinalden alıntı: wings35

quote:

bende değiştiricem şu ürünü buldum en uygun fiyatlıhttp://www.gold.com.tr/U212770/WD-1-TB-5400-RPM-WD10JPVT-Notebook-Scorpio-Blue-2-5-SATA-8MB-3-GB-s-Sabit-Disk

hocam uyar ama sizin yerinizde olsam bunu alacağıma şu anda daha ucuza satılan harici 2.5 usb disk alırdım. kutusunu açar içindekini kullanır kutusunuda satar yada kendim kullanırdım. ben bu yöntemle yaptım. hatta yukarıda mesajımda var...

abi bulamadımki bulabilsem uyuyorsa sorun yok biraz daha araştırıp öyle alıcam artık
    teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

abi bulamadımki bulabilsem uyuyorsa sorun yok biraz daha araştırıp öyle alıcam artık
    teşekkürler

her yer usb hdd dolu dostum :) fiyatlarda çok ucuzladı...150-170 arası alınabiliyor artık.

• quote:

quote:

quote:

quote:

teşekkürler

her yer usb hdd dolu dostum :) fiyatlarda çok ucuzladı...150-170 arası alınabiliyor artık.

genelde hep usb 3.0 olduğu için genelde içi açılamıyor ondanda getirttim içini açamadıkları için almadım

• Bu işlemi yapmaya biraz korkuyorum açıkçası
    Bu işlemi yaparken cihaza zarar verme vs gibi bir durum olabilir mi ?
    Birde işlem kolay mı ?

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Parn

Bu işlemi yapmaya biraz korkuyorum açıkçası
    Bu işlemi yaparken cihaza zarar verme vs gibi bir durum olabilir mi ?
    Birde işlem kolay mı ?

Teşekkürler

yok yahu 2 tane vidaya bakıyor. çok basit. youtube dan videolara bakabilirsiniz...
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.