Şimdi Ara

PRS vs. EPIPHONE vs. LTD

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gitar seçimi için yardımınıza ihtiyacım var.
    Epiphone'un Les Paul Studio ve Les Paul Standart; PRS'in SE Custom 22-24, SE Singlecut gitarları arasında kaldım. Arkadaşım LTD'yi de önerdi, biraz baktım, araştırdım ancak pahalı geldi.

Öncelikle, gitarlar hakkında ortalama düzeyde bir bilgiye sahibim ancak yeni başlıyor sayabilirsiniz beni. Önceki gitarımın çıkarttığı sorunlar yüzünden doğru düzgün çalamadım.
    Saydığım gitarları da internette elimden geldiğince araştırdım, seçim yapmak çok zor.
    Elbette gitarları deneyip, elime alıp alacağım, hatta arkadaşımla birlikte gideceğiz, onun da fikrini alacağım ancak şu anda çok seçenek var, biraz azaltmak adına bilgilerinize başvurmak istedim.

Saydığım bu gitarları kullananlar, görenler, bilenler varsa fikirlerinizi alabilir miyim?
    Yaptığım araştırmalar sonucunda edindiğim bazı fikirler:

1) LTD'nin 400 serisi ve üzeri için çok güzel yorumlar var ancak fiyat 1500'ü geçmeye başlıyor. O yüzden diğerleri kadar bakmadım.
    2) Epiphone'un 2002 yılından sonra yaptığı değişiklikler konusunda çok spekülasyon var. Olumlu ve olumsuz yönde...
    3) Les Paul Studio, Standard'ın bir alt modeli gibi duruyor şu anda, Epiphone'un açıklamasına göre stüdyo gitarı ancak kullanıcılar Standard'ın stüdyoda daha iyi olduğunu söylüyorlar. Görebildiğim temel farkı, manyetikleri... Açık AlNiCo 498'di sanırım, Standard'ın manyetikleri kapalı. Modelini hatırlamıyorum. Ucuz bir Epi Elitist bulsam aslında direkt almak istiyorum. Ama yok...

4) PRS'in SE serisi biliyorsunuz, student edition, yani ucuz serisi. Ancak fiyatına göre kalitesinin çok iyi olduğu söyleniyor, LTD gibi. Epiphone ile Gibson arasındaki farkın çok daha fazla olduğu kanısına vardım. PRS SE'nin arada kaldığım gitarları Single Cut ve Custom 22-24 modelleri. Aslında iyi bir Opeth dinleyicisi olarak, PRS hayranıyım ancak SE ile normal seri arasında uçurum fark olmasından korkuyorum. Bir de bazılarında tremelo kullanımının akort kaçırdığı gibi bir iddia var.

5) YouTube videoları çok yanıltıcı. Bulabildiğim sayılı amatör incelemeleri izledim ancak çoğu stüdyoların, satıcıların kendi incelemeleri. Eh tabi, JCM800'le, '67 Fender Vintage'la, OKKO Diablo Overdrive ile çalmak işlerine geliyor.

Kısacası yardımınıza ihtiyacım var.

• Epiphone al bence.Bende epiphone les paul custom kullanicisiyim memnunum gayet.
  • Epiphone alırsan Studio alma Standart al bence. Tamda dolar yükseldi bu aralar şansına.
  • Dolar olayı çok fena oldu zaten, hiç hatırlatmayın.
    Studio'yu önermemenizin nedeni nedir bu arada?

TidusFF, Les Paul Custom pahalı biraz. O kadar bütçem yok malesef. En fazla Standard ki o da 1200 TL civarı dolaşıyordu. PRS'ler de bu civarda, LTD'ler 1500'ü geçiyor.
    Ama genel olarak Epi Les Paul Standard'lardan memnun sanırım herkes. O fiyata Gibson Standard'a olabildiğince yakın deniyor.

Gerçi ikinci el seçeneği de var. Ama önce gitarı seçmem gerek.
  • Studio'yu önermememi sebep olarak bende hatırlamıyorum.
    Şöyle söyleyeyim, ben elektro gitar alırken ilk önce karar verdiğim şey ''Les Paul kasa olmalı'' olmuştu. İlk elektro gitarım olduğu için çalamama riskinide göze alıp en ucuz ve mantıklı Epiphone'u araştırmaya başlamıştım. Bu aşamada en son Studio ve Standart arasında kalmıştım, çok araştırdım ve Standart'a karar verdim. Sonrada dedim ki madem bu kadar çıktım biraz daha çıkayım Plain olsun, Cherry Sunburst olsun. Maalesef bunların üzerinden uzun zaman geçtiği için neden Studio almadığımın sebeplerini hatırlamıyorum.
    Gitarımdan çok memnunum şu an ama alırken durumum müsait olmasına rağmen yine aynı korkuyla Epiphone Custom almadım ve buna hep pişman olmuşumdur.

Bu arada Epiphone, PRS, LTD konusunda hiç bir fikrim yok maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forcé -- 25 Eylül 2011; 0:21:46 >

• Araştırmalarıma göre, Studio ile Standard arasındaki fark büyük çoğunlukla kozmetik. Yani görünüş farkı var.
    Standard görünüş olarak ve ton olarak tamamen Gibson'a benzemeye çalışan bir gitar ancak tabi ki, maliyet düşürme amaçlı eksikleri var.

Açıkçası Standard'ın görünümünü çok daha fazla beğendim.
    Ancak şu fark da var, Studio'nün manyetikleri açık.
    Gerçi manyetik cover'ı çıkartmak çok basit diyorlar, açık sevenler için. Yani standard manyetikleri de açılabilir nitelikte.
  • Epi LP Custom'a 1700-1800 para verilmez. 2. el 1000 TL'ye alabilecegin bir gitar. Iclerinde en zevkli kullanimi olani PRS Se Custom 24. Ama tercih meselesi bu. LTD alt modelleri cop tenekesi. Ortahalli modellere de 2000 tl bayilirsin. Butcene gore ya Epi LP Custom ya da PRS Se Custom 24 al derim. Alakasiz gitarlar ama iyi ikisi de. Epi'yi bulabilirsin 2. el herkes satiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • LTD'nin düşük modellerinin çöp olduğunu ben de çok duydum. Birçok kişi 400'den aşağısına dokunma diyor. (Yabancı forumlarda vs...)
    LP Custom sıfırları aynen o fiyatta. 1800 civarı dolaşıyor.
    İkinci ellerine bakıyorum onların.

Pekala öyleyse, PRS SE Custom 24 ve Les Paul Custom değerlendirmem gerek.
    Teşekkür ederim herkese.
  • Epi LP Custom , Epi LP Standart Plus Plain Top, PRS Se Custom 24 , PRS Se Paul Allender. Ben bu gitarlari denedim. 4'u de iyi gitarlar. Yalniz o fiyatlarda bir de Ibanez JS 100 var. Joe Satriani Signature. O da cok iyidir soyleyeyim. Seramik manyetikler var. Kaliteli alet baya. Baska modeller de var Ibanez'de onlara da bir bak derim. 1500e kadar gelince..
  • Benim de o bütçem vardı ,
    Epiphone LP Standard ve Ibanez JS100 arasında kalmıştım.
    JS100'ün rahatlığı tonu o fiyattakilerin en iyisiydi hatta Almaya'da karar vermiştim ama ben Les Paul aşkımdan dolayı Epiphone'u seçtim.
    Sağlam amfiyle iyi iş çıkartıyor öneririm , ama tipi falan umrunda olmazsa JS100'e de bir bak derim.
  • Amfim MG50DFX bu arada.

JS100'e baktım şimdi. Güzel bir gitar ancak hem çok pahalı hem de Les Paul şu için daha çok hoşuma gitti diyebilirim. (Mydukkan fiyatı 1900.)
    Epi de öyle ama LP Custom'ı ikinci el bakacağım.

Kafa karıştıran, PRS SE Custom 24 var. Bol bol demo dinlemem lazım sanırım bu aşamadan sonra. :)

Edit: MG50DFX'in D'sini unutmuşum. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M -- 26 Eylül 2011; 19:04:17 >
  • PRS al hacı,nickimden neden söylediğimi anlamışsındır zaten.En düşük modelini al ama PRS al
  • Hocam öncelikle merhaba.
    Bir LTD kullanıcısı olarak kafanı karıştırmaya geldim
    İlk gitarımı LTD aldıktan sonra(çöp= Ex50) LTD'nin tam bana hitap eden bir marka olduğunu anladım.Benim cleanla işim olmaz her türlü sert tonu çıkarmak istiyorum dedim.Elimden birsürü gitar geçti.
    LTD KH 202'de kullandım Ec400'de.Hepsinden son derece memnun kaldım.
    Şimdi ise LTD Deluxe serisinden MH1000FR var.Kendisine aşığım diyebilirim.Tam bana hitap ediyor maun gövde ve emg 81&85 ahengi ile setneck olması sebebiyle bitmek bilmeyen sustain bir arada.Orjinal Floyd Rose köprüsü olması da cabası.
    Eğer bütçe nedeniyle 2.ele yaklaşacaksanız LTD'yi her zaman ilk planda tutun derim.Tamam PRS'de Epiphone'da iyi bir marka ama Deluxe serisi eminim onlardan iyidir.İyi bir kulak olmadıktan sonra ESP ile farkını kimse anlayamaz.Sana kolay gelsin

• MG50DFX iyi bir amfi degil. Her ne kadar kimi insan drive'larini basarili bulsa da. Soyle diyeyim, ev kosullarinda 1 Watt'lik bir AllTube amfi cok daha guzel ses verir. Zaten onun da sesini acamazsin. AllTube denince Watt hesabi ev icin gecersizdir.

Ben senelerce Marshall amfiler kullandim. Valvestate serilerinin en ust modellerini en cok olmak uzere. Onlar Ingiliz maliydi iyiydi ama DFX'lerin bir yeni nesil MG FX leri bile begenmiyorum. Gitar'dan ziyade soundu veren amfi oldugu icin, ne gitar tavsiye etsek de agac farkliliklari disinda bi sound alamazsin. Yani kaliteli sound alamazsin. Ama bana yetiyor memnunum dersen problem yok. Zevk meselesi. Bazi profesyonellerin MG DFX kullandiklarini zaman zaman gorurum. Sahnede kullanirlar hem de. O yuzden bu muhabbeti oylesine konusmusum gibi varsayalim.

LTD MH 1000 FR Deluxe, bahsettigimiz gitarlara gore daha ust sinif bir alet fakat Rock Guitar. JS 100 ile alakalari yok. Zaten gitar tercihleri daldan dala oldu burada fakat, en versatil olan iclerinde JS 100. Benim 7-8 yil onceki gitarim. Elimden neler gecti neler, en cok onu ozlerim :) Gercekten cok iyi gitardir. Klavyesi fendervaridir. 22 perdedir zaten.

Guzel secenekler yazdigimiz icin, artik bu ondan iyi bu ondan kotu diyemeyiz. Burada tavsiye edilenlerin hepsi ayri ayri saygi duyulacak gitarlar. Gerisi sahsi tercihine kalir.

EMG 81-85 ben kullanmayi tercih etmedigim icin, almam. Ama sinifindaki en iyi gitarlardan biri. Amac sert tonlar yakalamaksa, ki 81-85 kombinasyonu clean'de de guzel sound verir. Denemisligim vardir. Ama yine de tercih etmem. EMG'lerin karakteri gitarin onune cikar her zaman. Tamamen tercih meselesi.

• MG50DFX hakkında evet, değişik görüşler var. Ben zamanında çok ucuz bulduğum için almıştım, ileride değiştirebileceğimi ve satabileceğimi de düşünerek.
    Lambalı amfi olayı da aslında zevk meselesi. Kimisi transistör sesini daha çok seviyor. Çok fazla dinleme şansı bulamasam da lamba sesinin daha çok hoşuma gittiğini söyleyebilirim. Ancak malum, fiyatlar uçuk... Üstelik Türkiye'de lambalı amfi çok az var. Dahası, lambaların ısınması durumu, performans için sesi açmanın gerekliliği de birleşince bana pek uymuyor.
    Yalnız, 1 watt demişsiniz ancak var mı öyle bir lambalı amfi? Duymadığım için soruyorum. Yani lambalar kendi karakteristikleri gereği yüksek voltaja ihtiyaç duyarlar ve her zaman olmasa da genellikle çok daha fazla güç harcarlar transistörlere göre. Bu yüzden verim açısından büyük amfilerde kullanılmaları şart gibi bir şey. Yani kısacası, lambalı amfilerin 30 watt'tan aşağı (ki bu bile az bir değer) ineceğini sanmıyorum ama bilmediğim bir şey olabilir tabi.

Tam hatırlamıyorum ama Valvestate'ten kastınız AVT serisi mi Marshall'ın? Onlar zaten kombo diye hatırlıyorum. Yani power amp transistör, pre-amp ve channel'lar tube.

Konuya dönersek, MG50DFX hastası olmasam da şimdilik memnunum diyebileceğim bir amfi. O konuda bir sıkıntım, HENÜZ yok. Zaten param da olmadığı için sorun etmiyorum.

• Valvestate serisi, AVT'nin bir onceki nesli. VS serisi olarak gecer. Watt olayi dusundugunuz gibi degil. Mesela 100W bir ALL TUBE Head ile Telekom Arena'da uygun ekipmanla konser verirsiniz. Blackstar HT5 Combo var, 1 Wattlik da var. Ben evde daha once 2W All Tube kullandim. 12'' kabin ile. Sesi azicik olsun acamiyordum. Mumkun degil. Denemeni tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.