Şimdi Ara

PROTON PERSONA NEDEN COK UCUZ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
1
Favori
47.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Proton Persona GLXİ 115 hp kullacısıyım
    Motor turunde aynı performansı verebılecek bır aracı tanımıorum gercekten
    1.vites=65kmh
    2.vites=100kmh
    3.vıtes=140kmh
    4.vıtes=200 kmh
    5.vites=239kmh

    Rahatca gorebılıorum ama evde denemeyın
  • Parça sıkıntısı kesnlikle yok aracın herhangi bi kronik sorunuda yok
    94-95 model doğan slx se broadwaye 7-8 milyar para istiyolar hiç bii özelliği yok....
    proton parasının hakkını veren bi araç
  • Bence alınır bu fiyata sahin broadway alacagına bulu alabilirisniz
  • geçenlerde araba pazarında biraz kullandım.. sanırım 415 modeliydi... ne dehşet gidiyordu öyle yav... harika bi araçmış... bu kadar beklemiyordum ben...
  • Protona, proton kullanan kişiler hiç bir zaman kötü bir yorumda bulunmamıştır. Ve bütçeniz 7 - 8 bin ise alınacak en güzel araçlar arasındadır. Ancak protonu bilmeyenler için proton çok kötü bir arabadır ve herhangi somut bir gerekçeleri yoktur. En büyük artısı fiyatına göre suduğu konfordur ( klima, rahatlık, genişlik, 4 otomatik cam ve elektrikli ayna, ahşap paneller, debriyaj ve vites yumuaşlığı, vites geçisi süper rahattır başka arabada görmedim). Ayrıca abs, güvenliği vs. pekçok artısı vardır.
    Ben önceden bir proton kullanıcısıydım. İş yerimde arkadaşlar öğle arası aracımı ödünç alıp işlerini hallerder. Aracı kullandıktan sora çeşitli yorumlar şöyle olmuştur.
    - Usta sen bu aracı satacağın zaman haber ver.
    - Gerçek bir arabaya binmiş gibi oldum.
    - Proton iyi ya
    - Senin araba iyiymiş

    Aracın eksileri şöyle sıralanabilir
    - kariması sıfır. akla hep jet fadıl geliyor.
    - evet ikinci eli oldukça az. sadece protonu bilen, süren kişiler alma potansiyeline sahip
    - 100 km hızı geçtikten sonra aşırı motor sesi geliyordu. diğer araçlarda bu ses 130'da falan duyuluyordu

    Protonum bir kaza sonucunda hurda oldu, servise hurdayı sattım. Bana bişi olmadı. Gerçekten sağlam arabaymış.




  • ben şu an 1998 416 glxi manuel sedan kullanıyorum.130.000 km de. aynı serinin otomatiğini arıyorum temiz:) varsa elinde olan haberim olsun arkadaşlar
  • Bende 2000 model 1.6 hatchback proton var lpgli ilk sahibiyim araç donanım olarak zamanının araçlarının gerisinde değil iki kademeli klima hava yastığı abs gibi temel özelliklerinin yanında birçok ayrıntı özellikleri var araç yere yakın önden çekişli yol tutması gayet iyi 240 ibre var 215e kadar gördüm araçla yakıt olarak ne az yakar ne çok 7-8 litre civarı sanırım yola hakimiyeti çok iyi direksiyon çok oturaklı özellikle vitesi çok iyi ben çok araba kullandım böyle güzel bi vites görmedim geçişleri çok iyi çok keyifli yağ gibi akıp geçiyor seri bi şekilde atak bi araç gaza bastığın gibi atıyor hemen kendini çevreye hakimiyeti iyi araç alçak fakat içerisi geniş tavan yüksekliği de öyle ön konsol dağ gibi önünüzde durmuyor yol apaçık önünde aracın yedek parça problemi hiç yaşamadım istanbulda hemen ulaşıyorsun parçalara diğer illerde de istetip getirtirsin zaten iki sene önce sinyal lambasına 15 tl para verdim on iki senedir kullanıyorum ilk zamanlar araca bakıp ilgileniyordum ama sonra bakmamaya başladım doğru düzgün motor kapağını açıp bakmam bile 2004den beri muayenesi dahi yok buna rağmen araç bi kez bile tık dahi demedi yolda bırakmadı uzun yollarda bas git gitmem demez tavsiye ederim. Aracın eksi tarafları ise en başta jetpa firmasının batmasıdır kötü bi izlenim bıraktığı için ikinci el fiyatları düşük sıfırını almak zaten büyük zarardır bunun yanında frenleri biraz sıkıntılı duruş mesafesi biraz daha uzun vites araları birbirine yakın bu şehir içinde çok iyi rahatlık sağlıyor ancak uzun yolda biraz kafaya çalışıyor 3500 devirden sonra gürültü başlıyor altıncı vites lazımmış o arabaya :) Almak isteyen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim öyle daewoo dacia reno ile kıyaslamaya bile gerek yok hele sahin brodvay fln bunlara sadece gülersin kıyaslayanlara ben hiç satmayı düşünmedim şu anda o aracı 10000 tlye satsam 20000 tlye alacağım bi arabanın bu araçtan fazlası pek olmayacak kamyonet niyetine kullanılmamış eli yüzü düzgün benzinli modellerini almanızı tavsiye ederim dizel motorları hakkında bilgim yok satmak istediğinde 1 ayda degil 3 ayda satarsın en fazla aldığın parayla sattığın para arasında da fark olmaz. Ayrıca bu araç mitsubishi alt yapısı olan bi araçtır motor iç aksamlar birçok parçası mitsubishi ile aynı carisma modelleri incelenirse iç aksamda bile birebir parçalar görülür.




  • al gitsin
  • hort
  • Selamlar,
    1998 model persona 1.5 sedan kullanıyorum 1999 dan beri :)
    Araç genel itibari ile gayet güzel memnun kalınacak bir araç fiyatına göre. Yürüyen aksamda hiç problemim olmadı küçük bir kaza dışında yaşıt hundai 1.5 lerle parçalar nerdeyse birebir aynı. Zaten arabada çok arıza veren bir araç değil. Biraz sorunlar olsada piyasadan araştırarak yada ulu motordan diğer parçalarıda temin edebiliyorum.
    Arabanın az satmasının sebebi bi dönem distiribütörsüz kalması ve parçasının bulunamaması idi sonrasındada yeterince güçlü bir distribütörü olmayışı piyasasını malesef çok düşürdü.
    Bana kalırsa şahin brodway v.s. bi araca bine ceğinize honda toyota ayarında bir arabaya binmiş olursunuz bu araca binerek.
  • Bu arada aracının 115 Hp olduğunu düşünen kullanıcılar burdan üzücü haberi vereyim. Araç aslında 95 Hp. Proton çevre normlarından dolayı Avrupa'ya gönderdiği araçlarda değişiklik yaparak 95 Hp'ye düşürmüştür.

    Sanırsam aradaki tek fark egzantrik mili. Yüksek dereceli egzantrik ile aracınızı 115 hp hatta üstüne bile çıkarabilirsiniz tabi yakıt tüketimi artabilir.
  • Rover alam dediler 416 si var 1600 motor 16 walf klima hava yastığı çift abs ayarlanabilir direksiyon immobilizer elektrikli aynalar, var oğlu var arabada eylülün başında aldık iyice araştırdık. Aldık geldik pişman değiliz. Aynı konfora 18/22 arası para istiyorlar. BİZ BÖYLE UCUZ VE DONANIMLI ARAÇLARA ALIŞKIN DEĞİLİZ. Ah benim canım insanım.
  • Merhabalar ..

    Yaklaşık 1 ay önce kadar 1999 model proton persona 416 gli aldım..

    Aracın artıları :

    * 120 beygir
    * hidrolik direksiyon
    * abs
    * klima
    * hava yastığı
    * camlar otomatik
    * mükemmel yol tutuşu
    * yakıtı koklaması
    * yedek parça çok ucuz
    * vites geçişleri sıfır araba kadar sessiz ve yağ gibi....

    ( aynı model kuş serisi arabalar ve toyota markalarda bu özelliklerin tümü bir arada yok , japon arabalarının bazılarında var ama fiyat iki katı )

    Aracın eksileri : alçak olması , araç 120 beygir olunca , iyi bir yol tutuşu sağlanması için aracı alçak yapmışlar , bu durum virajlarda savrulmayı önlüyor ve araca mükemmel yol tutuşu sağlıyor ancak bir dezavantaj ortaya çıkıyor.. Alçak olması bazı tümsekler ve bozuk yollarda dibini vurmanıza yol açıyor.. Özellikler kasislere süratli girince kesinlikle ön taraf aracın esnemesi sonucunda yere vuruyor...

    Yukarıda sayılan özellikler ve protonların fiyatları gözönünde bulundurulduğunda araç bedava gibi bişey.. Kuş serisi , doğan şahin tipo arabalarad bu özelliklerin hiçbiri olmamasına rağmen millet 10.000 TL civarı paralar yazıyorlar... Ancak yukarıdaki özelliklere sahip 1999-2000 model protonlar 7.000-12000 arası değişmektedir..

    Yani bu hesabı yapabilmek için ekonomist olmaya ya da ekonometri bitirmiş olmaya gerek yok : aynı fiyata full+full araba alıyorsun...

    Birde biz türk-kürt milletinde bilmediğimiz konularda ahkam kesmekte ustalık bulunmaktadır.. Bilip bilmeden herkes bir malı kötülüyor.. Bir malı kötülemeden önce kaç kişi incelemiştir diye sorarsanız kocaman bir sıfırla karılaşırsınız.. Öncelikle araç alan adam öncelikle binmek ve ihtiyacını gidermek için alıyor.. Madem binmek için alıyoruz ne kadar fazla özelliği bir arada daha uygun fiyata alırsak kardır diye düşünmek gerek.. Bomboş kartal , şahin tipo gibi arabalara 10.000 TL vermek yerine full+full personaya 7-8 vermek daha mantıklı bence.. PAraça pahalı konusu ise tamamen şehir efsanesi , internette dahi birçok sitede yedek parçaları saman kadar bol , türkiyenin her yerine adamlar kargoyla postalıyor , ki şahin araçların bazı parçaları personaya birebir uymaktadır. Ben dikiz aynası daha ucuz diye şahininkini taktım..

    Ve en önemli konu adamlar öyle bir araba yapmışki , birçok parçasını kendiniz sök - tak olarak değiştirebiliyorsunuz..

    Araba parçalarından hiç anlamıyor olmama rağmen , aşağıdaki parçaları kendim evde değiştirdim..

    * Dikiz aynaları ( 20 liraya sıfırını aldığım şahin aynası taktım , 2 tane civatası var o kadar )
    * Motor yağ müşürü ( elektrik fişini çekiyorsun , eski müşürü elle çıkartıp yenisini takıp , elektrik kablosunu geri takıyorsun )
    * Radyatör ilave su kutusu ( paslıydı , söküp temizledim geri taktım.. )
    * Radyatör fanı ( 4 tane vidası var , sök tak , elektrik kablosunu geri bağla )
    * Yağ filtresi ( aracın hemen motorun altında ( döndürerek çıkıyor , çıkardıktan sonra yenisini takıyorsun )
    * Yağ değişimi ( karterin altında civata var , gevşet eski yağ aksın , yeni yağı motora doldur )

    Araç 99 model ve benden önceki sahibi tarafından hor kullanılmasına rağmen arabada tık ses yok..

    Herkese saygılar..




  • Bende de 99 model otomatik 416 GLXİ var.Parçası bulunmaz denilen efsanelere inanmayın her türlü parçası çok rahat bulunuyor ve çok ucuz.Örnek Triger Seti,V kayışı,Klima kayışı 120 TL.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vatoz00

    Arkadaşım bu araç malezya malı ve biliyosunuz ki malezya %60 müslüman bir ülke ve öyle böyle değil
    hakikaten teknolojinin islam ile buluştuğu örnek bir ülke atlattığı bir kriz oldu ki IMF den kuruş para almadan geçti.....

    Bu bilgilerden sonra malum ülkemizde müslüman düşmanları var bunlardan bazıları otomotiv sektöründe de malum. Bizim ülkemiz de müslüman bir ülke ve bizler gevur kazanacağına müslüman kazansın diyen bir milletiz işte bu yüzden proton'a birilerini kullanarak karalama kampanyası yaptılar ve başardılar sonuç bu...(Benim görüşlerim)

    Hristiyan yapiyor BMW Mercedes, Müslüman yapıyor proton. Anlamissindir umarım. Müslüman mı yapıyor orası da meçhul.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Protex11 -- 30 Ekim 2013; 12:15:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Türkiye nin dünyaca ünlü bir markası?
  • Benim var sifir almistik 14 senedir kullaniyorum 99 model 415 cok konforlu sahinle kiyaslamam bile ama escort corolla ile hic farki yok bi tane de 98 model aldi abim parca sikintisi yok ama araci elden cikarmak biraz zor olur galiba satmayi hic dusunmedim ama uzun sure binmeyek isteyen arkadaslar varsa 415-416 daha iyi sirali tup ile uygun yakiti var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim var sifir almistik 14 senedir kullaniyorum 99 model 415 cok konforlu sahinle kiyaslamam bile ama escort corolla ile hic farki yok bi tane de 98 model aldi abim parca sikintisi yok ama araci elden cikarmak biraz zor olur galiba satmayi hic dusunmedim ama uzun sure binmeyek isteyen arkadaslar varsa 415-416 daha iyi sirali tup ile uygun yakiti var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vatoz00

    Arkadaşım bu araç malezya malı ve biliyosunuz ki malezya %60 müslüman bir ülke ve öyle böyle değil
    hakikaten teknolojinin islam ile buluştuğu örnek bir ülke atlattığı bir kriz oldu ki IMF den kuruş para almadan geçti.....

    Bu bilgilerden sonra malum ülkemizde müslüman düşmanları var bunlardan bazıları otomotiv sektöründe de malum. Bizim ülkemiz de müslüman bir ülke ve bizler gevur kazanacağına müslüman kazansın diyen bir milletiz işte bu yüzden proton'a birilerini kullanarak karalama kampanyası yaptılar ve başardılar sonuç bu...(Benim görüşlerim)

    ulan burdada din iman muhabbetine getirdiniz ya helal olsun size :) , dini rengi beni ilgilendirmez paramın hakkını verecek makine versin bana yeter , sen git proton al , sanki malezya üretimi o araba motoru mitsubishi kaportası bilmem ne




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.