Şimdi Ara

Protistler nasıl solunum yapar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bakterilerde mitokondri olmamasına rağmen mezozomla solunum yapabiliyorlar. Ökaryotlar ise mitokondri bulundurduğundan yapabiliyor. Ama protistlerin mitokondrileri yok. Mezozom olduğu da hiçbir yerde geçmiyor. Nasıl solunum yapıyor bu canlılar? Sitoplazmadan olabilir mi?

• Protistler ökaryot, mitokondrileri olsa gerek diye biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Protistalar tek hücrelidir fakat ökaryottur.Zarlı organellere sahiptirler. Örnegin öglenada kloroplast bulunur. Mitokondri ise bakteri ve alyuvar hücreleri dısında tüm hücrelerde var diye biliyorum. Siz nerden mitokondrileri olmadigi kanısına vardınız?

• yanlış öğrenmişsin tekrar çalış

• Protistler tek hücreli ökaryot canlılardır. Ökaryot canlılarda mitokondri bulunur.

• Saolun sonradan aklıma geldi. Palmenin konu anlatımlı kitabında öglenada paramesyumda ve amipte mitokondri yoktu ondan sordum. Teşekkür ederim
  • 1- oksijensiz solunum diye bir sey var
    2- protistlerde mitokondri var
    3- her protist ayni cesit solunumu yapmaz (bkz: algler fotosentez de yapar)
    4- your argument is invalid in every way
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AYAK MANTARI NASIL GEÇER ??
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tek tek alıntılayamadım mobilden o yüzden genele yazayım :

mitokondri ökaryot canlıların hepsinde bulunmaz.

fotosentez bir solunum çeşidi değildir.

• Mitokondri; memelerin olgun alyuvarları hariç, oksijenli solunum yapan tüm ökaryot hücrelerde bulunur.(Palme Konu Anlatımlı A kitabından alıntı). Fotosentez sonucunda organik besin üretilir,solunum sonucunda inorganik besin. Yani fotosentez bir solunum biçimi değildir. Asıl problem şu; kitaplarda öglena,paramesyum gibi canlıları görsel olarak gösterirken mitokondri çizilmemiş. O zaman bu canlılar oksijenli solunum yapmıyor demektir. Öyleyse oksijensiz solunum yapıyordur. Peki oksijensiz solunum yapıyorsa neden hiçbir kitap bu kadar önemli bir bilgiyi söylememiş? Ya kitaptaki hücre görselinde hata var ya da önemli bir bilgi değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.