Şimdi Ara

Prostatit belası (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
835
Cevap
26
Favori
302.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akıncıxx

    Arkadaşlar bu dediğiniz reflüden de kaynaklanabilir 4-5 sene önce onu da bikaç sene yaşamıştım.sürekli bi gıcık hali boğaz temizleme ihtiyacı vs.bunlar mide asidinin boğaza olan etkisinden kaynaklanır.Bende ara ara ses kısıklığı da oluyordu.1 sene flan lansor,rennie duo kullanmıştım.

    Kardes aynen, bogaz reflüsü kr farenjit için bir numarali nedenlerden biri. Öyle de yaziyo zaten. Bende yok reflü. Ama geniz akıntısı var.

    Sen nasil oldun, prostatit sorunlarinda hafifleme oldu mu? Havalar ısınıyor biraz.
  • Geniz akıntısı bende de çok vardı o zamanlar bence çok endişelenme bu gibi hastalıkları stres çok fena tetikliyor. Prostatite gelirsek 2 gündür maydonoz suyu deneyim dedim uzun zamandır olmayan kasık ağrılarım başladı iyi mi:) Şimdi yakı otunu deneyeceğim bakalım o nasıl gelecek.
  • Kardes Quercetin'i değerlendir ağrıların için. Esgeçme.
  • halsizlik,terleme,ses kısılması yoksa seninki carduranın yan etkisi olarak başlamış olan burun tıkanıklığından kaynaklanan boğazda tahriş.ben kr.farenjit değilim.ama kardeşim kr.farenjit.ondan dolayı biliyorum.bende prostatit ile birlikte göz iltihaplanmasıda vardı.bu konuları araştırırken farenjitte çoğu yerde denk geldi.sen özellikle geçeleri burnun için önlem almalısın.spreymi sıkarsın yada başka bir şey mi yaparsın bilmem.çünkü gece burun tıkalı olduğu için ağız istem dışı açılır.ve sürekli bir tahriş olur.korkmana hiç gerek yok.burun işini hallet yeterli.yalnız burun spreyleri sürekli kullanımda bağımlılık ve burunda tahriş yapar diye okumuştum.dikkatli ol.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cells

    halsizlik,terleme,ses kısılması yoksa seninki carduranın yan etkisi olarak başlamış olan burun tıkanıklığından kaynaklanan boğazda tahriş.ben kr.farenjit değilim.ama kardeşim kr.farenjit.ondan dolayı biliyorum.bende prostatit ile birlikte göz iltihaplanmasıda vardı.bu konuları araştırırken farenjitte çoğu yerde denk geldi.sen özellikle geçeleri burnun için önlem almalısın.spreymi sıkarsın yada başka bir şey mi yaparsın bilmem.çünkü gece burun tıkalı olduğu için ağız istem dışı açılır.ve sürekli bir tahriş olur.korkmana hiç gerek yok.burun işini hallet yeterli.yalnız burun spreyleri sürekli kullanımda bağımlılık ve burunda tahriş yapar diye okumuştum.dikkatli ol.

    Huh eyvallah :) Bugun bogazim daha iyi gibi, bakalim tekrarlamazsa.

    Evet iki üç gündür sprey kullaniyorum. Eskiden de çerez niyetine burnum tikali oldugunda cok kullanirdim, kendimi alistirdim yani. Bu burun bantlarini falan deneyecegim bakalim. Burnumda da et var zaten ama ameliyat olsam çözüm olur mu bilmiyorum açıkçası. Bir de prostatit tedavisi devam ederken Cardura + Neurontin vs kullanirken yani, burun ameliyatı olmak iyi bir seçenek mi kestiremiyorum pek. Nasıl bi ameliyat onu da hiç bilmiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NeverGiveUpOzan

    Henüz kr farenjit teşhisi koyulmadi ama belirtiler eşleşiyor. İnşallah değildir ve mevsim geçişiyle ilgili bişeydir.

    Bir buçuk yıl önce sigara ve alkolü birakmis biri olarak kr. farenjit olursam gerçekten çok canım sıkılır.

    Hayatımda tek bir seçme şansı sunsalar, o ana dönüp o anlık hazdan uzak kalmayı tercih ederdim. Sanırım bir çoğumuz da böyle düşünüyordur bu yolla kapanlar yani. Allah affetsin, şifa versin hepimize de.


    Ben İstanbul'dayım kbb bana doktor tavsiyesinde bulunabilirsin.

    Bundan üç ay önce dolabptan soğuk şeyler içmek durumunda kaldım, sonra boğaz ağrısı ve ses kıslması nerdeyse konuşamıyacak derecede 2 kutu antibiyotik bitirdim bir de kortizon iyne anca düzeldi ama ağrılar tamamı ile geçmedi.

    Genizden geriye dokru akıntı uzun zamandır var, bazı zamanlar sıkça boğaz temizleme.. Bende aynı zamanda 7 yıldır reflüde var.

    CYBH ise googleye yaz çıkar:)




  • Arkadaşlar

    Cernilton, Pollstymol veya Prostabrit kullanmanızıda tavsiye ederim. Bunları kullanınca yanında hiçbirşey kullanmanıza gerek yok. Tüm şikayetleri gideriyor.

    Cernilton herhangi bir doktora reçeteye yazdırın ankara ithal ilaç deposuna faxlayın işbankasına ödemeyi yapın o kadar.

    Diğerini ise nasıl alırsınız bilemem araştırın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: birtanbirtan

    quote:

    Orijinalden alıntı: NeverGiveUpOzan

    Henüz kr farenjit teşhisi koyulmadi ama belirtiler eşleşiyor. İnşallah değildir ve mevsim geçişiyle ilgili bişeydir.

    Bir buçuk yıl önce sigara ve alkolü birakmis biri olarak kr. farenjit olursam gerçekten çok canım sıkılır.

    Hayatımda tek bir seçme şansı sunsalar, o ana dönüp o anlık hazdan uzak kalmayı tercih ederdim. Sanırım bir çoğumuz da böyle düşünüyordur bu yolla kapanlar yani. Allah affetsin, şifa versin hepimize de.


    Ben İstanbul'dayım kbb bana doktor tavsiyesinde bulunabilirsin.

    Bundan üç ay önce dolabptan soğuk şeyler içmek durumunda kaldım, sonra boğaz ağrısı ve ses kıslması nerdeyse konuşamıyacak derecede 2 kutu antibiyotik bitirdim bir de kortizon iyne anca düzeldi ama ağrılar tamamı ile geçmedi.

    Genizden geriye dokru akıntı uzun zamandır var, bazı zamanlar sıkça boğaz temizleme.. Bende aynı zamanda 7 yıldır reflüde var.

    CYBH ise googleye yaz çıkar:)

    istanbuldaki en iyi kbb doktoru gündüz kumbasar bence.ama o kadar yoğun ki.1 ay sonrasına randevu alırsın.




  • Bugün bir devlet hastanesinde bir KBB uzmanına gittim, ismi lazım değil. Tesadüf eseri hastanede bulunuyordum, gireyim dedim.

    Şiddete karşıyız, hele ki tıp sektörü çalışanları elbette kolay yetişmiyor. Gel gör ki, bazıları yemin ediyorum şiddeti anlamlandırıyor.
    Elbette şiddet yanlış bir seçenek ama en azından sağlam bir eleştiriyi ya da yetkili kişi&kurumlar tarafından denetlenmeyi kesinlikle hakediyorlar.
    İçeri girdim, daha sıkıntını sormadan, seninle muhattap olmadan zaten kafadan o koltuga oturtup bi bakiyo ağza burna.
    Sıkıntılarını, şikayetlerini, ne zamandır süregeldiğini, neden olabileceğine dair düşüncelerini, tetikleyen başka rahatsızlık ya da ilaç kullanımı var mı gibi durumları asla dinlemiyor.

    Bakıyor ağza, burna. Yazıyor ilacı, gönderiyor.

    Tamam hepimiz ortak anlayışı 'ilgi bekliyorsan özele gideceksin' olmuş ama; zaten ekonomik olarak darboğazda olan insanların yaşadığı bir ülkede devlet hastanesi çalışanlarının bu denli somurtkan, ilgisiz, ruhsuz ve en önemlisi iletişimden kopuk olmalarini içime sindiremiyorum. Doktor dediğin dert dinleyecek arkadaş. Gözünün içine bakacak. Neyin var? diye soracak. Her şeyden önce her meslek grubu gibi aldığı parayı hakedecek.

    Bununla birlikte elbette bu söylediğimin tersi olan devlet hastanesi çalışanları da var. Yalniz genellikle genç ve idealist doktorlar. Henüz yolun başındalar yani. Anlıyorum, binbir türlü insanla muhattap oluyorlar, çalışma şartları zor vesaire ama bunun adı da sağlık.

    Sonuç olarak, bi burun spreyi bir de alerji olabilecegi nedeniyle bir hap yazdi ve gönderdi.

    Solda kemik nedeniyle, sağda ise et parçası nedeniyle burun deliklerimde tıkanmalar var. Kullan fayda görmezsen ameliyat olursun dedi.
    Ama ben Cardura kullaniyorum, o da yapabiliyomus falan demeye kalmadan yolladi zaten. Neyse ya da ben gerginim biraz o da olabilir bilmiyorum.

    Bu tür burun ameliyatları hakkinda bilgi sahibi olan dostlar buyursunlar.




  • Arkadaşlar mrb,
    Kronik prostatitli hastadaşlarımız arasında dikkat ettiğim bir konu vardı tesadüfmü diyordum ama bu konunun son zamanlarda bayagı tesadüf olmadığını gösterir bilgiler alıyorum...prostatit,reflü,farenjit,göz iltihabı..bendede yıllardır reflü var bazende gözlerimde enfeksiyon oluşmakta,maalesf çaresini bulamadım..eski sitemizde yazan bandini vardı kendisindede farenjit vardı..yukardaki hasta şikayetlerindede bu semptonlar mevcut...raslantı olmadığını düşünüyorum.Bu konuyla ilgili görüşleri olan,bu forumu takip eden ilgili doktorlarımızdan yorumları olan varsa burada paylaşıp bilgilendirmelerini bekleriz.
  • tolga bey sizin kokteylinizde kinolon ya da cipro yoktu.
  • burun ameliyatları kolayca yapılıyor artık.NeverGiveUpOzan sen kbb uzmanına gitmeyi bırakmalısın.benim kardeşim 20 den fazlasına gitmiştir.abartısız 17-18 tanesi hiç ilgilenmemiş bile.internetten araştırıp gerçekten iyi bir doktora gitmen gerekiyor.

    kadir bey benim cinsel ilişkiden sonra prostatit ile birlikte tek gözümde iltihaplanma başlamıştı.ben gözdeki iltihaplanmanın bu cinsel ilişkiden gecen bel soğukluğu mikrobundan kaynaklanabiliceğini sonradan öğredim.prostatit için kullandığım antibiyotikler ile gözdeki sorunum haloldu.
  • Prostatit olmadan yıllar önce burun ameliyatı olmuştum. Yine aynı dönemden bu yana yani yıllardır faranjit tedavisi gördüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdıklarınızın bir kısmını okudum,tamamını okuyacağım.Konu hakkında araştırma yapıyorum, tecrübelerimi sizinle burada paylaşacağım.Konu hakkında bir kaynak buldum ve sizinle paylaşmak istedim...

    Düzenleme sebebi; Konuyu açan arkadaş isterse bu yazdıklarımı konunun başına koyabilir...


    Prostatit – Prostat İltihabı

    Prostat Nedir?

    Prostat, erkekte yardımcı üreme organı olarak görev yapan bir salgı bezidir. Yaklaşık bir kestane büyüklüğündedir. Kalın barsağın son kısmının önünde ve mesanenin (İdrar kesesi) hemen altında yer alır. Prostat, üretra denilen ve idrarı mesaneden penis ucuna kadar taşıyan kanalın başlangıcındaki yaklaşık 3 cm.lik bölümü çepeçevre sarar. Prostat bezi, orgazm sırasında sperm ile karışan, spermin taşınmasını kolaylaştıran bir sıvı salgılar.

    Prostatit – Prostat iltihabı 4 şekilde görülebilir :

    1. Akut bakteriyel enfeksiyon
    2. Kronik bakteriyel enfeksiyon
    3. Kronik Pelvik Ağrı Sendromu : İki alt grubu mevcuttur.
    a. Prostattan elde edilen sıvıda yapılan incelemede mikrop olmaksızın yalnızca iltihap hücrelerinin olduğu tip
    b. Prostattan elde edilen sıvıdan yapılan incelemede mikrop ve iltihap hücresi olmadan yalnızca pelvik bölgede kronik ağrı ile karakterize tip
    4. Herhangi bir şikayet olmaksızın prostat sıvısında, menide ya da prostat biyopsisinde yapılan incelemede iltihap hücreleri (lökositler), ya da mikrop saptanması

    Akut ve kronik enfeksiyonlara bakteriler neden olurlar, bu nedenle de antibiyotiklerle tedavi edilmeleri gerekir. Bu bakteriler prostata enfekte idrar ile veya kalın barsaktan gelebilir. Prostat iltihabı bulaşıcı bir hastalık değildir. Yani partnerinize geçmez.

    Bakteriyel kökenli olmayan prostat iltihabı‘nda ise etken adından da anlaşılacağı üzere bakteriler değildir. Ancak vücudun iltihaplı hastalıklarda salgıladığı savunma hücrelerine idrarda, menide ve prostat salgılarında rastlanmaktadır. Hastalığın sebebi tam olarak bilinmemektedir. Antibiyotikler uzun süreli olarak verilebilir ama etkinlikleri sınırlıdır.

    4. grupta anlatılan tipte prostatitin ise klinik önemi şu an için tartışmalıdır. Burada saptanan bulgular, hastada başka bir patolojiye (PSA yükselmesi, kısırlık) neden oluyor ise ya da hastanın başka bir nedenle endoskopik müdahaleye ihtiyacı varsa tedavi uygulanmaktadır.

    Prostat enfeksiyonu olasılığını arttıran risk faktörleri nelerdir?
    1. Kişiye tıbbi nedenle sonda takılması
    2. İdrar yolunun anormal bir yapıya sahip olması
    3. Yakın zamanda idrar yolu iltihabı geçirmek
    4. Anal yolla cinsel temas
    5. Kabızlık

    Prostatit problemi olan kişilerin ne gibi yakınmaları olur?

    Şikayetler prostatitin tipine göre değişiklik gösterse de genelde görülen şikayetler şunlardır: Ateş-titreme (Akut Prostatitte), sık idrara gitme, idrar yaparken yanma ve zorluk, geceleri sık idrara gitme, akıntı, kasıklarda ve anal bölgeye doğru yayılan ağrı, orgazm sonrası ağrı. Ayrıca prostatite bağlı yoğun yakınmaları olan hastalarda belli dönemlerde, örneğin peniste sertleşme bozuklukları görülebildiği ve prostatit tedavisi sonrası bu yakınmaların düzeldiği bilinmektedir.

    Prostatit teşhisi nasıl konulur?

    Hastalığın tanısında ilk basamak detaylı bir öykünün alınmasıdır. Yakınmaların değerlendirilmesi ile çoğu kez tanıyı koymak mümkün olabilmektedir. Prostatın rektal (makat) yoldan parmakla muayene edilmesi ile çok değerli bilgiler elde etmek mümkündür. Bu muayene geçici bir süre rahatsızlık hissi verebilmekle birlikte, son derece basit ve zararsız bir yöntemdir.
    Genellikle bu aşamada prostatit tanısını koymak mümkün olabilmektedir. Bazı özel durumlarda rektal yolla prostat masajı yapmak ve idrar yolundan gelen sıvının tetkiki gerekebilir. Ayrıca bu masaj öncesi ve sonrasında ayrı ayrı idrar örnekleri alınarak da tetkik yapılması söz konusu olabilir.

    Prostat muayenesi ağrılı mıdır?

    Hayır, oldukça basit ve ağrısız bir işlemdir.


    Prostatit prostat kanserine yol açar mı?

    Kesin olmamakla birlikte olabilir, 40 yaştan sonra prostatit ve kanser aynı anda bulunabilir. En önemli nokta özellikle ailesel riski olan kişilerde prostatit tespit edilmesi halinde Total PSA ve Serbest PSA testleri ile yakın takip edilmeleri gereklidir.

    Prostatit cinsel temas ile eşime geçer mi?

    Hayır. Prostatit cinsel temas ile bulaşan bir hastalık değildir. Ancak hastalığın akut tipinde idrar yolu (Üretra) enfeksiyonu da (Üretrit) prostatite eşlik ediyorsa, bu durumda eşinize bulaşma söz konusu olabilir. Bu durumda doktorunuz sizi uyaracaktır.


    Prostatit nasıl tedavi edilir?

    Prostatit tedavisinde son dönemlerde yapılan çalışmalar sonucunda ortaya konulan 4 temel tedavi prensibinin uygulanması önerilmektedir :
    1. İltihabın tedavisi
    2. İdrar zorluğunun giderilmesi
    3. Spazmın giderilmesi
    4. Stresin giderilmesi

    1. Antibiyotik tedavisi İltihaba bağlı prostatitlerde uzun süreli antibiyotik tedavisi uygulanır. Hasta kısa süreli antibiyotik tedavisinden ilk zamanlarda fayda görür ancak yakınmaları antibiyotiğin kesilmesi ile yeniden başlar. Bu nedenle akut ya da kronik mikrobik prostatitte antibiyotik tedavisinin 4-6 hafta devam ettirilmesi önem taşır.

    2. Alfa reseptör blokörleri Prostatın yol açtığı tıkanıklıkta prostat bezi yapısında yoğun olarak bulunan düz kas hücrelerinin de rol oynadığı bilinmektedir. Bu ilaçların etkisi bu düz kas hücreleri üzerine olmaktadır. Etkilerinin kısa sürede ortaya çıkması ve kullanıldığı sure içerisinde faydalı olduklarından antibiyotik tedavisinin yanında gerekli görülen hallerde kullanılabilir. Genellikle 3-6 ay sure ile kullanılması önerilir. Günümüzde en çok kullanılan 4 farklı grup ilaç bulunmaktadır. Etkinlikleri farklı değildir. Bu ilaçların yan etkileri (Baş dönmesi, meni miktarında azalma, halsizlik vb.) farklıdır. Hastaya en uygun tedaviye bu yan etkiler göz önünde bulundurularak karar verilir.

    3. Spazmın giderilmesi Özellikle kronik prostatit hastalarında hastaların genital bölgeye uygulanan sıcaktan fayda gördükleri bilinmektedir. Genital sıcak uygulaması amacı ile sıcak oturma banyosu ya da sıcak termofor uygulamaları, muhtemelen pelvik bölge kaslarında da gevşeme yaratarak etkili olmaktadır. Bu uygulamaya rağmen yakınmaları düzelmeyen hastalarda uygulanabilecek diğer bir alternatif yöntem Manyetik Pelvik Taban Stimülasyonu (ExMI) Tedavisidir. Bu tedavi daha çok idrar kaçırma yakınması olan hastaların tedavisinde kullanılmaktaysa da özellikle kronik prostati olan, antibiyotik tedavisi ve alfa reseptör blokeri kullanmasına rağmen tedaviden fayda görmeyen hastalarda spazmı etkili bir şekilde ortadan kaldıran çok etkili bir tedavi yöntemidir.

    4. Stresin giderilmesi Mekanizması tam olarak bilinmemekle birlikte, özellikle kronik prostatit probleminin kişinin hayatında yaşadığı stresli olaylar karşısında alevlendiği gözlemlenmektedir. Bu nedenle hastanın psikolojik desteğe de ihtiyacı olmaktadır. Özellikle Kronik Pelvik Ağrı Sendromunda tedavi bazen mümkün olmamakta, bu durumda yaşam kalitesinin arttırılmaya çalışılması ve şikayetlere yönelik tedaviler uygulanmaktadır. Bu hastalarda hastaya özellikle yakınmaların artmasına neden olabilecek faktörlerden korunma ile ilgili bilgi verilmektedir.

    Prostat iltihabı olan hastalar nelere dikkat etmelidirler?

    Cinsel hayatınızın düzenli olmasına dikkat ediniz.
    İlişki esnasında boşalma ihtiyacı olduğunda kendinizi tutmayınız.
    Vücudunuzu, özellikle ayaklarınızı soğuktan koruyunuz.
    Özellikle soğuk havalarda her akşam 30 dk. süre ile sıcak oturma banyosu yapınız
    Denizden, havuzdan çıktığınızda mayonuzu kuru bir mayo ile değiştiriniz
    Soğuk beton vb. zeminlere oturmayınız
    Alkollü içkilerden uzak durunuz (özellikle bira, şarap).
    Kabız kalmayınız.
    Baharatlı yiyeceklerden uzak durunuz.
    Uzun süre oturmayı gerektiren seyahatlerden kaçınınız.

    Prostatit tedavisinden bir süre sonra aynı yakınmalar görülebilir mi?

    Evet görülebilir. Özellikle kronik non-bakteriyel prostatitte tüm tedavi yöntemleri ve koruyucu tedbirlere rağmen hastalık iklimsel değişimlerde, bazen de kişinin stresli dönemlerinde ortaya çıkabilir.



    Link :http://www.urotip.com.tr/prostatit-prostat-iltihabi.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digimonster -- 9 Nisan 2015; 19:27:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: beycihan

    Prostatit olmadan yıllar önce burun ameliyatı olmuştum. Yine aynı dönemden bu yana yani yıllardır faranjit tedavisi gördüm.

    Cihanbey, hala var mı farenjit rahatsızlığın? Bir de senin yaş kaçtı?

    KBB uzmaninin yazdigi ilaclar simdilik ise yaramis gibi görünüyor. Burun deliklerim acildi, bogazdaki giciklik simdilik gecti. Geri gelir mi bilmiyorum. İnsallah gelmez, bicogumuz artik ne yazik ki tedirgin insanlar olduk.
  • Digimonster, sende var mi Kr prostatit teşhisi? Ya da arastirma derken üroloji bilimiyle ilgilenen biri misin anlamadim tam.

    Arastirmalarinda Quercetin'in yeri var mi merak ettim: )
  • Arkadaşa teşekkürler ama paylaştığı yazı gibi onlarcasını okuduk:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akıncıxx

    Arkadaşa teşekkürler ama paylaştığı yazı gibi onlarcasını okuduk:)

    Ben diyecektim burdaki herkes bu vb kaynak bilgi yazilarini hatmetmistir diye : )
    Ama anladigim kadariyla bu yazinin en basa ilistirilmesi icin paylasmis zaten,
    Prostatit'in ne oldugunu ve tedavi seceneklerinin ne oldugunun kavranmasi acisindan.

    Eğer arkadas hastaysa/hasta yakınıysa bilgi almak isteriz arastirmalarindan,
    Doktorsa ya da üroloji bilimiyle paslaşan bi işi varsa prostatit konusuna eğildiği için helal olsun.
    Eğer durduk yere insanlarin derdine çözüm bulmak için nedensiz yere ilgisini çeken bi husussa zaten tarihte ilk örnek olur.. : )

    Digimonster daha önce bu başlığa yazmamisin, yukardakilerden hangisisin? : )
  • Bu arada 3 gündür maydonuz kaynatıp içiyorum sabah akşam.Cinselliğe iyi geldi gibi ama uzun zamandır olmayan kasık ağrısı,yanması ve makat kaşıntısı geldi tesadüf müdür anlayamadım.
  • Semptomlar tutuyor, sanırım var....
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.