Şimdi Ara

Prostatit belası (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
840
Cevap
27
Favori
315.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sirf merakidan soruyorum; uzunca bir sure yatak istirahati deneyen oldu mu hic? Bakterinin ardinda biraktigi odem vb durumlar oluyorsa... Gunluk rutinden uzak durmak, yurumemek yani kisacasi.. ise yaramaz mi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NeverGiveUpOzan N kullanıcısına yanıt
    merhaba bu sorunun cözülememesinin asil sebebi su ana kadar okuduklarimdan elde ettigim kaniya göre prostatin anatomik yapisi birincisi az kanlanmasi tedavi edici ilac veya besinle elde edilen yararli onarici enzimlerinde prostat dokusuna ve ara yüzüne ulasamamasindan kaynaklaniyor .Bakterinin yol actigi hasar üstünde yeterli üstünlük kuramadigi icin gecici etki sagliyor ve sonra bizi hasta eden bakteriler yeniden cogaliyor basa dönüyoruz .

Aktif ve pasif isinma yöntemleri uygulamak kullanilan iyilestiricinin isinma sonucu kilcal damarlarin genisleyerek prostat dokusuna daha cok ulasmasini saglanabilirmi

Aktif isinma ancak fiziksel hareket yaparak gerceklestirilebilir (kosmak ,yüzmek vb.)

Pasif isinma ise sauna ,hamam , kaplica ,masaj , veya teknik bir cihazla cesitli dalgalar yollayarakta mümkün olabiliyor.

Anlatmak istedigimi biraz daha acayim ilaci yuttunuz sindirildi kanda dolasmaya basladi tüm hücrelere ulasti ama prostat dokusundaki hücrelere gec ulasiyor yada ulasamiyor.

Ilaci aldiktan sonra mesala sauna veya hamam gibi sicak bir ortamda kalinabilse bunun ne kadar etkisi olur .

Veya bir nabiz araliginda sportif bir aktivite yapilsa nabiz mesala 140 civarinda veya daha az yada fazla bir süre aktivite sürdülerek yüseltilebilse bu esnada ic bacak ve pelvik kaslar cesitli haraketlerle calistirilsa kani prostata komsu kaslara böylelikle yönlendirsek etkili olurmu ?

• Zaten Levent hoca enjeksiyon tedavisinde ( dolasimi ,sindirim vs devre disi birakip )direk prostat dokusuna ilaclari enjekte ediyor.
    Böylelikle ilac prostat dokusuyla direk karsilasiyor muhtemelen büyük bölmüne ulasiyor .Hocanin anlattigina göre kireclenmis ve klasik ilaclarin nüfuz edemedigi kirecli izole bolgeyi cözüyor .

Sadece sunu bilmiyoruz bu yöntem prostat dokusuna tedavi edeyim derken kalici zararlar veriyormu
    Hadi doku iyilesti ya sinirler sinirlere kalici zarar verirmi
    Simdilik ilac,kür ,hurafe ,ne duyuyorsak cogumuz yapiyoruz.
    Kaynaklar sinirli elimizdekiler bitince tek secenek denemdiklerimiz kalacak .
    Benim denediklerim

bolca antibiyotik tavanic vs
    brokoli kürü (tam uyguladim )
    prostat masaj aleti (dünya saglik diye bir siteden 3 adet destek kapsul kullandim siteye girerseniz görürsünüz)
    alfabloker (iseme problemine yardimci oldu )
    quercetin (iki 90 lik sise bitirdim )
    polen (solgardan bir kutu kullandim )
    cavdar cim poleni (pollstimol)3 kutu kullandim baslarda spermi inceltti fiskirmasina yardimci oldu )
    propolis 4 ay kullandim
    ginseng 3 ay kullandim
    balik yagi kapsulu 3 aydir kullaniyorum
    argirin (erkesiyona yardimci oluyor )
    vigamaxx (ikinci kutudayim)
    simdi almanyada dm diye magazalar ordan sivi propolis buldum zirkulin marka ona basladim )

• arkadaslar düsndüklerimi hizlica aktarmak icin yazdigimdan imla ve yazma hatarindan dolayi kusura bakmayin
  • baran galiba sen almanyada yaşıyorsun.Q-cp neden alıp kullanmadın.şimdiye kadar prostatit hastalarının kullanıp en çok fayda gördüğü şey o dur.

enjeksiyon ne kadar işe yarar bilinmez.yaptırıpta sorunsuz bir şekilde iyileşeni ben görmedim.yan etkiliri nedir o da tartırşılır.eski forumdan biri enjeksiyondan sonra varikosel oldum diyordu.bir kaç kişide işlemin çok ağrı verdiğini yazmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezginnnn -- 27 Mart 2015; 8:30:41 >
  • sayın nevergıveup ozan cardura kullandığınızda prostatitten kaynaklanan ve özellıkle üretraya yansıyan ağrılarda ve işeme kalıtesınde artışlar olur.cardura uzun süre duzenlı kullanıldığında kalıcı etki sağlayabilir. Ancak prostatiti tedavi etmez .Spermın rengının sarımsı olması sizde br enfeksiyonolduğunu gösteriyor.İltıhap atılıyor diye düşünmeyin.Bence prostat masajından sonra sürüntü ve idrar örneklerini tahlile yollayıp işe başlayabilirsiniz.Bir ürolog tarafından bu tahliller alınmalı ve iyi bir laboratuara gönderin.
  • Sayın baran 17 prostatın içinde sinir yoktur. enjeksıyon sinirlere bir hasar yapmaz
  • bı prıstatın içinde ne var hocam. eğer sinir yoksa ağrıyı penisteki sızlamayı yapan ne?
  • sezginnnn S kullanıcısına yanıt
    http://www.farrlabs.com...al-prostate-health.html

sezginn bey yukaridaki sitede aciklamalar var farblass diye bir labarotuvar üretiyor Q-cp yok ama simdi üc ürüne cikarmislar kronik agri cekenlere vs siteyi incelemenizi tavsiye ederim

Almanyada yok maalesf amazonda var sitenin fiyatindan pahali sitede 39 -49 dolar

siteden alcaktim ama kredi karti istiyor alamadim .

su an vigamax ve sivi propolis kullaniyorum bu bitince onude deneyecegim
  • doktorlevent D kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirmeniz tesekkür ederim hocam ..

Ben sizin tedavi yönteminizi türkiyede olsam kesinlikle denerdim ancak 1 yildir almanyadayim henüz calismiyorum vs

Bu isin ekonomik yükünü su an karsilamam mümkün degil ayrica birde mesafe zaman ve ek ekonomik yüke yol acacak.

O yüzden simdilik ertelemek zorundayim ama sizi takip etmeye devam ediyorum .
  • Tamsulosin kulanan oldumu aranizda ?
  • sizlerde makat problemi oluyormu rahatsizliq kasinma gibi gicik gibi
  • Dikkat Bitkisel olduğu özellikle vurgulanan ve sanki bitkisel olması nedeniyle zararsız ancak etkiliymiş gibi gösterilen ilaç ya da maddeler dikkatli bir şekilde değerlendirilmeli ve kullanılmalıdır. Günümüzde kullanılan ve doktor tarafından reçete edilen bir çok tıbbi ilaç bitki kaynaklıdır ve uzun araştırma ve deneylerden sonra etki ve yan etkileri tespit edilerek ilaç haline gelebilmiştir. Bu tür maddelerin bitkisel olması zararsızmış gibi bir imaj oluşturulmaktadır. Morfin, eroin, zakkum, vb bir çok maddede olduğu gibi bitkisel olması bir ilacın zararsız olduğunu göstermemektedir. Bu tür maddeler etkili de olmuş olabilmekte ancak bir taraftan karaciğere, akciğere, sindirim sistemine kansere kadar giden ciddi zararlar vermiş de olabilmektedir. Bu tür aldatmacalar konusunda dikkatli olunmalıdır. Bir madde ilaç haline gelemiyor ve ancak bu şekilde satışı yapılabiliyorsa ya ondan daha etkili bir ilacın olmasından dolayı ya etkinliğinin olmamasından, ya da üretici ve satıcıların araştırılmasını istememesinden kaynaklanmaktadır. Genellikle bu tür maddeler ülkemizde Sağlık Bakanlığı onayı alamamakta, ancak Tarım Bakanlığı onayı ile piyasaya sürülebilmektedir.
    Doğan

• ·prostat sağlığı için
    Un ve şeker tüketimini iyice azaltın; öyle ki kan insulin düzeyiniz 5 ünitenin altında olsun.

· Günde en az bir domates ya da karşılığı kadar domates salçası yiyin.

· Karnabahar, brokoli ve her çeşit lahanayı bol bol tüketin.

· Günde bir-iki avuç kabak çekirdeği yiyin.

· Günde en az 1000mg aktif balık yağı (EPA+DEHA) alın, ayçiceği, mısır, margarin gibi omega-6'dan zengin yağları diyetten çıkartın.

· Kan D vitamininizi 40-120ng/mL arasında tutun.

· Selenyum ve E vitamininden zengin olan kabuklu kuruyemişleri yiyin.

· Yeşillikler yüksek magnezyum ve K vitamini oranları ile prostat sağlığınıza faydalı olur.

· Günde en az yarım saat yürüyün, egzersiz yapın.

• huseyn_Baku H kullanıcısına yanıt
    arkadaşım o dediginden tam 3 aydır var bende ilk 1 ay çok şiddetliydi sürekli vaziyette 2 aydır arada yokluyo ama hic geçmedi.sen de ne zamandan beri var? doktora gittim hemoroid fissul flan yok dedi kolonoskopi yapalım istersen dedi yaptirmadim.bu da prostattan büyük ihtimal ama hala teshis koyduramadim benim hastalığa;)

• Dogan Bey,

>Domates asidik oldugu icin tuketmek dogru mu? Pismis hali yenilebilir, en guzel hali kozlenmisidir sanirim :) Salca da bol tuzlu bisey malum..

>Kabak cekirdegi/yagi duzenli olarak uzun surelerde kullanildiginda östrojeni artirabiliyor. Genc erkeklerde uzun sure kullanilmasi tartismaya acik gibi duruyor.

>Herkes denerken ve iyi gelebilecegini soylerken benim dr'um brokoli suyunun idrarda yanma yapabilecegini soyleyerek bu kürü uygulamamami soylemisti.. Garipsedim ama acikcasi isime de geldi cünkü gercekten bu tur sebzeleri ya da sularini midem kaldirmiyor, icim almiyor.

>Bu tip 'onu yiyin, bundan uzak durun' türü yazilari okuyunca 'iyi de ne yiyecegiz biz yahu' diye sorasi geliyor insanin.. Bir de kisiye gore degisiyor bu iyi ya da kotu gelenler. Ornegin cogu yerde Cay ve kahveden uzak durun yazarken bana en iyi gelen sey siyah cay. Agrimi bir agri kesiciden daha cabuk kesiyor. Keza yesil de oyle. (Kahve idrar dinamigimi bozuyor, agri yapiyor)

>Bu egzersiz isi kafami cok kurcaliyor benim Doğan hocam.. yurumek iyi mi geliyor yoksa kotu mu kestiremiyorum. Ben agrimi artirdigini dusunuyorum. Sanki orada bir odem varmis da onu kasiyomusum gibi hissettigim zamanlar oluyor. Ve bu bolge vucudun merkezi oldugu icin hep bir baskiyla karsi karsiya..Bununla birlikte pelvik kaslari guclendirmek icin onerilen squat (comelme) hareketi de prostata baski yapabiliyor. Bu benim dusundugum durumlardan biri. Uzuunca bir sure sirt ustu yatmak mesela... orda nasirimsi ya da odem gibi bir alan oluyosa ise yaramaz mi? Prostatin kanlanmayacagi kesin ama hic bir sekilde baskiya da maruz kalmayacak..zaten ne kadar kanlaniyor ki :)

Allah şifa versin cümlemize,
    Selamlar, Ozan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeverGiveUpOzan -- 28 Mart 2015; 0:05:38 >

• Levent Hocam;

>Cardura hususunda aktarmis oldugunuz bilgi icin tesekkur ederim. Bu ilactan cok iyi bir geri donus aldigimi soylemem yanlis olmaz. Bu rahatsizliktan tamamen kurtarmayacagini biliyorum. Durumumu ifade etmem uzerine bana Cardura yazan DR. Beyefendidinin soyledikleri sunlardir:
    -"6 ay boyunca kullandiktan sonra yilda ya da iki yilda bir bir hafta ila on gun kadar agri ataklarin olur ama geçer. Yaşın ilerledikce de bu zamanlama daha da uzar. Yani 3-5 yilda bir agri ataklari gelmeye baslar."
    Bu cumleler benim umutlama neden oldu acikcasi. Ve Alparslan'in da kış mevsimine ragmen agrilarinin geri gelmemesi bu umudumu artirdi ( o da cardura kullanmis ve iyi bir rahatlama donemi yakalamis) Siz alfa reseptorlerde kalici bir acikliktan bahsetmistiniz. Bu soylediginiz bana Cardura yazan doktorun soyledigiyle paralel bir sey mi? Terim olarak vakif degilim cunku. Yani yukardaki doktorun cumlelerine katiliyor musunuz?

>Yurumek dahil prostata baski yapan her turlu fiziksel aktivitenin bu rahatsizligi tetikledigini dusunuyorum. Sanki orda bir yara, ödem varmis da zorluyomusum gibi. Sirtustu yatmaksa rahatlatiyor. Prostatitli hastalarin hareket etmelerini mi onerirsiniz yoksa imkani olanlarin bahsettigim sekilde istirahat surecleri gecirmelerini mi?

Biraz uzun oldu, afedersiniz bunun icin. Vaktinizi ayirip cvp yazdiginiz icin tekrar tsk ederim. Iyi calismalar.

• cardura gibi alfa blokerlerın uzun süre kullanılması gerekiyor. Doktor beyin dediklerine katılıyorum.bence kullanmaya devam edin. prostat masajını düzenli olarak yaptırırsanız çok fayda görürsünüz. Örneğin haftada 2-3 kez yapılması faydalı olacaktır.Makat bölgesi hastalıkları prostatit ile çok karışır.Prostatit nedeni ile yıllarca uğraşan, ama yaptırdığı hemoroıd ameliyatı sonra ıyıleşen hastalar biliyorum.Bence makatta en ufak bir sorun olsa bile bu prostatit benzeri şikayetler yapabilir.egzersiz ile prostatit arasında bir ilişki yok .Ama doktorların dediğinden çok hastanın kendi hakkındaki görüşleri de önemlidir. Siz egzersizle şikayetinizin arttığını söylemişsiniz. Sizin için doğru olabilir.
  • akıncıxx A kullanıcısına yanıt
    bende uroplasma mikrobunu kapdigimdan var ilk once tuvalete gitdiyimde makat bolgesinde bicakla kesmisler gibi agri hiss etdim sonrasida isde boyle kasinti qiciklanma bu illet mikropda hic gitmiyor bi suru tedavi gordum hala rahatsizlik gecmiyor doktoro ilk gidisimde elle muayene etdi soyledi sende prostatit var uroplasmaya gore antibyotik masaj elektirik sonra makatdaki kasinma qiciklanma gecmedi 6 ay sonra yine penisde karincalanma kasinma oldu yine doktora gitdim doktor prostatima ultrasonla muayineyle bizde USM derler onla bakti prostatinda bisey yok uroplasma icin antibyotik yazdi yine kullandim antibyotiki kullandigim zaman karincalanma hissi geciyor birakdigimda yine ayni durum yarin ureoplasma icin test yaptirmaga gitcem bence bu illet bu seferde gitmedi paralarda gitdi. Makat problemini anlamiyorum zaten ikisi bir arada nasil deng geldi. Bu uroplasma prostatit yaparmi acaba doktor bana uroplasma 4 - 5 sene kalarsa prostatit yapar ne bileyem her kes bisiy soyluyor dogru durustbisey soylemiyorlar benim bir arkadas uzun zaman birikmis 3-4 mikropdan tedavi oldu o mikroplar uzamandir ondaydi khlamidya gardenella mikroplasma ve s adam sikayet falan kalmadi 4 senedir sikayetsiz geziyor

• Ozan bey
    Prostat sağlığı için iyi zamanlarımızda benim uyguladığım ve bana iyi gelen gıdaları yazdım herkesin kendine iyi gelen ve gelmeyen gıdalar olabilir kişiye özel hastalık çünkü iyi olduğumuz zamanlarda spor yapmalıyız hiç olmazsa yürüyüş vücudumuz prostattan ibaret değil bağışıklık sistemini kuvvetli tuttuğumuzda zaten büyük oranda başarı sağlıyoruz . çok ağrımız olduğunda sırtüstü yatmak iyi geliyor baskı azalıyor herkes yaşadığını biliyor İnançlı olmak lazım hiç kimse kimsenin ağrısını hissedemez nasıl düşünceleri okuyamıyoruz çok yakınımızdaki kişilerin bile ancak anlatırsa anlarız halinden az yemek te iyi geliyor kalın bağırsak boş olursa baskı azalıyor ben kolonoskopi hazırlığı için müshil içmiştim bağırsaklarım boşaldıktan sonra ağrım büyük oranda geçmişti ağrınız çok olursa ve kabız olursanız deneyebilirsiniz müshili içiyorsunuz akşamdan ertesi güne bağırsaklarda birşey kalmıyor sonrada sulu şeylerle besleniyorsunuz ayran çorba komposto meyve suyu gibi bana çok yararı oldu kötü dönemleri böyle atlatmıştım şimdi çok şükür bu hastalıkla yaşamayı öğreniyor insan hayat devam ediyor.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.