Şimdi Ara

prolog dili common LISP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HİC BİR BİLGİM YOK KODLAMA,PROGRAMLAMA DİLLERİ HAKKINDA AMA KÜCÜKLÜĞÜMDEN BERIDIR COK FAZLA BILGISAYAR BASINDA OTURDUGUMDAN VE HAYATIM BILGISAYAR OLDUGUNDAN COK HEVESLIYIM PROGRAMLAMA DİLİ ÖĞRENMEEYE ÖNCELIGIM YAPAY ZEKA YA İLGİM OLMASI ONUN ICIN PROGRAMLAMA DILLERINI ARAŞTIRDIM AMA NETTE NE JAVA OLSUN NEDE BU BAŞLIKTAKİ DİLLER OLSUN HICBIRINI BULAMADIM TUM KONULAR PRİM KASMAK ICIN ÖZET GECILMIS KOPYALA YAPIŞTIR YAZILARI BANA HAKİKİSİNDEN BİRŞEYLER ÖĞRETİP YARATICILIGIMI GELİŞTİREBİLECEK KİTAP VE VİDEOLAR ÖNEREBİLİRMİSİNİZ ? YARDIM ETMEK ISTERSENIZ ÖZEL OLARAKTA YARDIMA ACIGIM

• Forumda büyük harf yazmak kurallara aykırı. Belki o yüzden kimse yanıt dahi vermemiş olabilir.

Yapay zeka için Prolog veya CL kullanmak şart değildir, örneğin Google YZ için Python kullanıo. Onların YZ da ünlü olması 70 ve 80'lerde Java Python henüz icat olmamışken YZ de en cok kullanılan diller olması. Yardıma gelince, Google'da ingilizce kaynaklara bakıp en cok uyanını sen bulacaksın.
  • Yabanci kaynaklara bakayimda anlamadigim video ve yazılardan ne öğreneceğim sizler baslangici yapmis comezligini atmis tecrubeli insanlarsiniz bana verebilecegin baska bir bilgi varmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ConiLesh C kullanıcısına yanıt
    Common Lisp, LISP 'in 1994'te tüm modern unsurlarını içerecek şekilde standartlaştırılmış ve en yaygın kullanılan Lisp versiyonudur. Cem Yılmaz / Yılmaz Erdoğan şovlarındaki gibi "bu böyle yapıo, şu yapıo yaaa" gibi açıklamalar ve ingilizceden direkt ceviriler haricinde CL üzerine Türkçe kaynak yoktur ya da belki vardır ancak fi tarihinden kalma günümüzde geçerliğini yitirmiş şeyler vardır. Nitekim ben Lisp'i Internetteki amerikan kaynaklardan öğrendim.

Türkçe Wikipedia'da Common Lisp'e bakarsan bir iki paragrafla geçiştirilmiş, alttaki kaynak linklere tıklayınca
    Türkçe linkler açmadığını görürsün. Aynı Wikipedia'da Bouba, Mamadou, Daouda, Lubambo,Mukuka, Bikoko gibi yüzlerce Afrikalı futbolcu üzerine makaleler Jerome Rothen adlı Fransız futbolcu üzerine Fransızca ve İngilizce makalelerden daha uzun makaleler var. Örneğin Mamadou 'nun makaleye bak (soyadı Niang) Prolog + Common Lisp makaleleri toplamından uzun ve kapsaml makale görürsün.

Sana Türkçe kaynak arayışlarında başarılar dilerim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 7 Ekim 2016; 11:11:02 >

• ConiLesh C kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadasin dediği gibi Türkçe kaynak yok, olanlar da rezalet. Eger universitedeyseniz acil İngilizcenizi gelistirin, lisedeyseniz de derslerinize onem verin, iyi bir bilgisayar mühendisliği bölümüne gidin, suan yapabileceğiniz en iyi şey bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçe Wikipedia'da Bikoko ve Doumbia adlı 2 afrikalı futbolcu Yapay Zeka makalesinden daha cok yer kaplıyorken sen hala yapay zeka konusunu Türkçe kaynaklardan öğrenmeyi düşünüyorsan, öyle bir kaynak varsa bize gönder biz de bilelim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SQL ve Python hk.
    2 yıl önce açıldı
    Linux komutları hk.
    2 yıl önce açıldı
    CCS PIC C Compiler PCWHD indirme ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.