Şimdi Ara

Projeksiyon İçin Duvar Regi Videolu ve Renk Kodlu (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
40
Favori
48.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba; yaklaşık 1,5 ay önce Xiaomi Mijia Mini Projektör satın aldım ve en verimli nasıl kullanabilirim diye araştırırken bu konuya geldim. Tüm mesajları tek tek okudum, paylaşılan fotoğrafları detaylıca inceledim. Yorumlarını paylaşan herkese öncelikle teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgilerden yola çıkarak ben de Alligator Projectura alıp duvara uygulamaya karar verdim. Antakya'da Alligator'un tek bir bayisi vardı ve oraya bu boyayı sorduğumda bugüne kadar ilk isteyenin ben olduğumu öğrendim, benim için Gebze'den getirttiler. Boya kutusunu görünce önce şaşırdım, çünkü üstünde Nippon Paint yazıyordu. Sebebini sorduğumda Filli Boya'nın Çin boya devi Nippon'a satıldığını öğrendim. Her neyse, ürünü aldım aşağıda fotoğraflarını gördüğünüz salonumun duvarına uyguladım. Duvarımın boyası ipeksi mat bej rengiydi. Astar uygulamadan sadece zımpara yaparak boyayı yaptım. Etrafına da strafor çıta ile çerçeve yaptım. Görünürde sade beyaz mat bir boya gibi duruyor. Performans denemelerini mor çiçek fotoğrafı hariç hep gündüz yaptım. Çerçevenin dışı ile içi arasındaki performans farklarına siz bakın ve karar verin. Haa bu arada duvarın sağında ve tam karşısında pencereler var, yani iki taraftan birden ışık alıyor. Projeksiyonun ansilümeni 500, çözünürlüğü 1080p. Projeksiyonu konumlandırdığım yerden ötürü çerçeve genişliği çok büyük oldu. Çerçeve büyüklüğü 360 cm, yani 144 inç. Bu kadar büyük bir alanda performansa şüphesiz etki eder. Projeksiyonun boyasının %100 bir etkisi olmasa bile en azından yaptığım çerçeve ve beyaz boya ile salonda dümdüz duran duvara bir dekor vermiş oldum, artık orası sinema duvarı, bu besbelli :) Umarım bu yazdıklarım ve paylaştığım fotoğraflar bundan sonra evinde sinema keyfi yaşamak için bu sayfayı ziyaret edecek arkadaşlara yardımcı olur. Sormak istedikleriniz olursa cevaplamaktan memnuniyet duyarım.



    Projeksiyon İçin Duvar Regi Videolu ve Renk KodluProjeksiyon İçin Duvar Regi Videolu ve Renk KodluProjeksiyon İçin Duvar Regi Videolu ve Renk KodluProjeksiyon İçin Duvar Regi Videolu ve Renk KodluProjeksiyon İçin Duvar Regi Videolu ve Renk KodluProjeksiyon İçin Duvar Regi Videolu ve Renk KodluProjeksiyon İçin Duvar Regi Videolu ve Renk Kodlu
  • sypr kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam. Ben fotoğraftan çok bir fark olduğunu göremedim. Acaba pazarlama amaçlı mı yapılmış bir ürün? Yoksa canlı bakıldığında daha mı iyi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sinema sisteminiz hayırlı olsun,
    eski boyanın kontrastı daha iyi gibi, beyaz boya renkleri bir tık parlatmış,
    fotoğraflardan öyle görünüyor olabilir,
    standart mat beyaz ile de deneme yapabilirmisiniz. mat beyaz ile bu özel boya arasında kalite farkı oluyormu
  • Yelken85 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Bana göre açık renklerde bariz fark var gibi. Beyazı tam beyaz olarak görüyorum ama diğer renklerde çok ciddi fark göremedim henüz. Henüz tam anlamıyla filmde izlemedim. Hiçbir etkisi olmasa bile dediğim gibi en azından göze hoş gelen bir dekor oldu :)
  • newonw1 kullanıcısına yanıt
    İyi temenniniz için teşekkür ederim. Koyu renklerde dediğiniz gibi duvarın kendi boyası daha iyi gibiydi sanki. Ama açık renklerde bariz fark var. Artık başka boyalarla karşılaştırma şansım ne yazık ki yok. Hiçbir fark olmasa bile boyanın kutusu 80 lira olduğu için "keşke mat beyaz boyatsaydım" demem. En azından soran olursa "duvarda özel projeksiyon boyası var" der geçerim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sypr

    İyi temenniniz için teşekkür ederim. Koyu renklerde dediğiniz gibi duvarın kendi boyası daha iyi gibiydi sanki. Ama açık renklerde bariz fark var. Artık başka boyalarla karşılaştırma şansım ne yazık ki yok. Hiçbir fark olmasa bile boyanın kutusu 80 lira olduğu için "keşke mat beyaz boyatsaydım" demem. En azından soran olursa "duvarda özel projeksiyon boyası var" der geçerim
    Hocam selamlar, öncelikle güzel günlerde kullanmaızı dilerim.

    Xioami mija mini şuan ortalama 3500 TL bandında bulunabiliyor, önerir misiniz acaba? Kullandığınız süre zarfında nasıl deneyim elde ettiniz?
  • fatihkm kullanıcısına yanıt
    Selamlar, çok teşekkür ederim temenniniz için. Projeksiyon alma düşünceniz varsa her şeyden önce ihtiyaçlarınızı tam olarak tespit edin hocam. Portatif bir kullanım mı size uygundur, yoksa projeksiyonu sabitleyecek misiniz? Benim sabitleme durumum yok, her kullanım sonrası projeksiyonu çantasına koyup kaldırıyorum. Bataryalı ürün benim işime yaramayacak bir teknoloji o yüzden bataryalı olan modelleri elemiştim, belki de bu size daha uygun olur. Bu devirde full hd çözünürlüğün altında bir cihaz artık düşünmeyin. Android işletim sistemi evet çok iyi, hiç bir bağlantı yapmasanız bile cihaz içeriğindeki Netflix, Youtube ve diğer uygulamalar sayesinde bir çok şey izleyebilirsiniz. Hatta PC ve telefonunuzu kablosuz olarak bağlayabilirsiniz. Ama bunlar 2020 yılı için geçerli olan özellikler. Bir kaç sene sonra Google yeni sürümler çıkardığında uygulamaların neredeyse hepsi "cihazınızın sürümü bu uygulamayı desteklemiyor" şeklinde hata vermeye başlayacak ve kullanılmaz hale gelecek. O zaman projeksiyon cihazı sadece standart bir cihaza dönüşecek. Güya 20 yıl lamba ömrü olan cihazın kalan 16-17 senesi sadece HDMI teknolojisi ile kullanılacak (Tabii cihaz başka arızalar vermezse ve o zamana kadar HDMI diye bir teknoloji kalırsa ) Bu devirde üretilen android bir cihazın 4.2 bluetooth sürümünü kullanması beni çok üzdü. Evimde LG OL100 ve LG CL65 bluetooth hoparlörler var, bunlara kablosuz olarak bağladığımda çok iyi verim alamıyorum mesela. O yüzden 10 mt uzunluğunda HDMI kablosu alıp Pioneer 5.1 sinema sistemine bağlamak durumunda kaldım. Baktığınızda mantıklı olan zaten projeksiyonun sinema sistemine bağlanmasıdır ama futbol maçı izlerken LG hoparlörlerden alacağınız yüksek bass ağırlıklı ses deneyimi sinema sistemine göre çok daha iyi olacaktı. Bir diğer eksi yani, USB 3.0 olarak üretilen cihazın bölgemizde 2.0 versiyonuyla satılıyor olması. Yani yepyeni teknolojiyle donatılması gereken bir cihazın böylesi küçük şeyler yüzünden değerini kaybetmesine üzülüyorum. Görüntü ve dahili hoparlör performansından bahsedecek olursam çok çok memnunum. 500 ansilümen gerçekten yeterli bir değer oldu benim için. Ama dediğim gibi benim için yeterli oldu, önemli olan sizin belirlediğiniz ihtiyaçlarınız. Sözde toz geçirmeyen bir teknolojiyle üretilmiş, baktığınızda gerçekten de tozun geçecek alanı yok gibi duruyor. Bunu zamanla anlayabilirim ancak. Bir önceki projeksiyonumu çok kullanmadığım halde toz yüzünden yitirdim. Merak ettiğiniz, benim söylemeyi unuttuğum şeyler olursa pm atın cevaplarım hocam.
  • sypr kullanıcısına yanıt
    Duvarda (ekranda) en ufak bir iz olsa kafaya takarım ve gözüm hep oraya takılır. Sizi o buat kapağı rahatsız etmiyor mu hiç? Ben fotoğraflara bakarken stres oldum
  • I_can kullanıcısına yanıt
    Evet projeksiyon çalışmıyorken görüntü pek hoş değil ama maç veya film izlerken farkına bile varmıyoruz. Hatta futbol maçlarında tam olarak orası tribüne denk geliyor (tüm futbol maçlarında). Filmlerde de özellikle bakmazsam fark etmiyorum.
  • Bildiğin fiyaskoymuş ya bu boya bir de elite perdeden iyi diyenler vardı ahuahaha
  • Projeksiyon için duvar kağıdı önerisi olan var mi? Projeksiyonu duvar kağıdına yansıtıp kullananlar var mi arkadaşlar veya deneyimi olan ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selam arkadaşlar odamın duvarını alçı ile düzledim zimparasını yaptım ayın 20 sınde boya alıp sürecektim Alligator Projectura Projeksiyon Boyası ile.

    Bugün şöyle bir şey ile karşılaştım Su bazlı ve tam mat görünümlü fonksiyonel bir iç cephe boyası olan San Deco Projector, ışığın bir kısmını içine hapseden formülüyle kullanıldığı alanlarda perdeye kıyasla daha yüksek kalitede görüntü sağlıyor. Projeksiyon perdesinden %30 oranında daha üstün görüntü performansı sunan San Deco Projector, uzun süreli sunum, video ve film gösterimlerinde gözde oluşan yorgunluk hissinin de önüne geçiyor. Yüzey boyası niteliğiyle yer kaplamadığı için daha geniş mekan kullanımına imkan tanıyan Projector, uygulama kolaylığı ile ev, okul ve işyeri gibi alanlarda kısa sürede duvar yüzeyine uygulanarak, birkaç saat içerisinde kullanıma hazır hale getirilebiliyor. forumda okudum yorumara göre ilk boya denenmiş ve iyi diyenler oldu gibi perde ile kıyas edilemez diyenlere olmuş aklımda ki soru şu bu boyayı alıp denesen bile daha önceki boyayı kullanmadım için arada ki farkı anlayamam rıske girip bu boyayı mı alsam yoksa diğer boya bilenen bir boya zaten onumu alsam yada başka altarnetif var mı iyi forumlar

  • crazybad kullanıcısına yanıt
    Ben alligator (nippon paint) boyayı duvara uyguladım. Kullandığım duvar önceden hafif griye çalan bir renkti ve 1-2 sene bu duvara projeksiyon yansıttığım için sanırım renkler ve ışığa gözüm çok alıştı. Projectura duvar boyasını duvara astar sürdükten sonra tam 3 kat uyguladım ve katlar arası geçişte en az 4 saat bekledim, bu arada boya tam beyaz değil griye çalan bir rengi var.
    Sonuç; renkler bir tık daha canlı ve daha parlak bir görüntü oluştu. Bu parlak görüntü benim optoma hd146x gibi white 3600lumen veren projeksiyonlar için çok uygun değil. Yani aydınlık mekanlarda yapılan çekimlerde ışık gözümü çok almaya başladı, eski boya ışığı daha iyi emiyordu sanki ama daha karanlık görüntü veriyordu. Projeksiyonda ince ayarlar yapılarak belki düzeltilebilir yada rgb 2500 lumen civarı projeksiyonlarda çok daha başarılı olabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • projeksiyonun mesafesini geri çekerek ışık yayılımını bir nebze olsun yaya bilirsin ve ekranında büyümüş olur deneyin isterseniz

  • Projeksiyon İçin Duvar Regi Videolu ve Renk Kodlu

    Alıntı

    metni:

    Projeksiyon İçin Duvar Regi Videolu ve Renk Kodlu
    Projeksiyon İçin Duvar Regi Videolu ve Renk Kodlu
    Projeksiyon İçin Duvar Regi Videolu ve Renk Kodlu
  • Beyaz renklerde kayıp yaşamak istemeyen arkadaşlar için duvar boyası kod 00nn 20/000 yarı mat kullanın ben ipeksi mat kullanıyorum boyanın rengini açtıracaksanız ipeksi mat kullanın ben denedim çok koyu oluyor bıraz boyanın açılmasını isteye bilirsiniz boyayı yaptırırken 80 inç olarak kullanıyorum blitzwolf wp1 biraz daha araş tırınca bu koduda buldum 00nn 37/000 evını boyaya caklar deneye bilir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazybad -- 15 Kasım 2020; 23:39:40 >
  • Uzun uğraşlar sonunda biraz bilgi biraz araştırma biraz oradan biraz şuradan derken istenilen boya kodunu buldum galiba iki ay sonra boyayacağım sonuçları paylaşırım orta açık bir tondur.

    Cmyk kodu sonradan eklenmiştir boyacıya bu kodu veriyorsunuz 0.07, 0.00, 0.25, 0.31

    Projeksiyon İçin Duvar Regi Videolu ve Renk Kodlu

    boyanın rengi bu boyanın RGB renk modelinde # a2af83,% 63.53 kırmızı,% 68.63 yeşil ve% 51.37 maviden oluşur. Budur kendi karışımım boyanın renk tonu yane ışık yansıtma oranı 00nn 37/000

    Projeksiyon İçin Duvar Regi Videolu ve Renk Kodlu

    kadardır renk siyah tonlamasıdır yapana kadar çok uğraştım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazybad -- 15 Ocak 2021; 8:21:2 >
  • crazybad kullanıcısına yanıt

    hocam merhaba, duvar uygulamasını yaptınız mı? birde hangi marka boya da karışım yaptırdınız , hazırlatmak için nasıl bir kod vermemiz gerekiyor boyacıya tşk ler

  • quote:

    Orijinalden alıntı: skull67

    hocam merhaba, duvar uygulamasını yaptınız mı? birde hangi marka boya da karışım yaptırdınız , hazırlatmak için nasıl bir kod vermemiz gerekiyor boyacıya tşk ler

    Malesef yapamadım hastalandım + cihaz bozuldu yeni cihaz alana kadar boya işi ertelendi

  • skull67 S kullanıcısına yanıt

    .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazybad -- 15 Ocak 2021; 8:27:37 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.