Şimdi Ara

Project Debut Carbon 2m red dip ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
62
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Project Debut Carbon pikap kullanıyorum ve dip ses sorunum var. Hem Project Box'a hem de stereo amfinin direk phone çıkışına bağladığımda dip ses oluyor. Amfiyi açtığımda ve pikabın bağlı olduğu çıkışa getirdiğimde daha plağı çalmadan dip ses duyuluyor.

Bunun sebepleri neler olabilir? Özellikle topraklama kablosuna ve pikap kartuşunun kablolarına dokunduğumda gürültü artıp azalıyor. Benzer bir sorun yaşayan var mı?

Project'in "Hum Issue Guide" adlı istenmeyen gürültüler için hazırladığı rehber kitapçığa bir baktım ama, sorunu çözemedim.

Sistem:

Rega Mira 3

Paradigm Atom Monitor (Supra Ply 2x2,0 White)

Project Debut Carbon + Project Phone Box + Ortofon 2m red (Pro Ject Connect-IT E Phono Cable ile bağlı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n0sr3v1 -- 24 Aralık 2024; 22:37:20 >

• 1. Pikabın cereyan aldığı prizde, toprak-nötr arasını bir ölçün.

2. Bu ölçümü, hem o priz/grup prize hiç bir başka şey takılı değilken... hem de hangi diğer cihazlar normalde takılıyken... açıklarken/kapalılarken yapın.

A. Phono ara-kablosu olarak kullandığınız kablo, kesinlikle tam ekranlı/kalkanlı değil mi? Değilse illa ki sorun yaşarsınız.

i. Kullandığınız phono ara-kablosunun... jaklarına bağlantı noktalarında... minik de olsa bir temassızlık olmadığından eminsiniz değil mi? Hani, mesela pikap yukarıdadır ampli aşağıdadır, kablo görece ağırdır, sarka sarka, içinde kopar, çıkar, o bu şu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 25 Aralık 2024; 1:11:33 >
  • Merhaba, sorun çözüldü.

Phono ara-kablosu tam ekranlı evet. Yeni bir pikap iğnesi aldım. Yakınımdaki bir pikap tamircisine kartuşla beraber iğneyi değiştirdim ve sorun çözüldü. Ya kartuşta ya da kartuşun bağlantı kablolarında bir sıkıntı vardı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.