Şimdi Ara

Programlaya ait herşey ? (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben şu programlama denen şeyi öğrenmek istiyorum
    ama ddaha neyin ne olduğunu bilmyiroum bana yardım edebilirmisiniz
    bazı diller sölediniz ne onlar
    neleri öğrenmem gerekir
    yani anlıcağınız 0 ım yardım ederseniz sevinirim

• Biraz bilgisayarın yapısını bilmek gerekir bence...
    Ondan sonra bir dil seçip öğrenmeye başlarsın.
    Visual Basic başla istersen.
    ......
    Aslında bu kadar kasmaya gerek yok, bilen birinden iki ay özel ders al, sana algoritma, programlama neymiş öğretsin, VB'ye de giriş yapsın. Ondan sonra kendi ayakların üzerinde durmaya başlarsın.

Eğlencelik:http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=programlama+dili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un.real -- 2 Haziran 2007; 23:47:44 >
  • Bence dil seçerken kafandaki projelere göre davranmalısın. Yapmak istediklerini karşılamalı, son teknolojileri desteklemeli, yardım alabileceğin yazılı ve kişisel döküman çok olmalı. un.real arkadaşında dediği gibi temellerini sağlam atarsan hemen hemen aşağı yukarı hepsi birbirine benzer kolay gelsin
  • Öncelikle şunu söyleyim, programlamaya sorarak başlayamazsın ;) neden böyle dedim ben şimdi?? Şunun için, öncelikle programlama nedir, ne değildir, kimler programlamayla uğraşır, neden uğraşır, bu işlerin zorlukları güzellikleri nelerdir, programlama nasıl başlamış, hangi aşamalardan geçmiştir, şu anda ne gibi programlama dilleri vardır, birbirlerinden ayrılan özellikleri üstün körü de olsa nelerdir, algoritma nedir, iyi algoritma nasıl yazılır vs. vs. Bu liste uzar da gider, bu işe girmeden önce gerçekten sağlam bir merak, profesyonel biçimde ilgilenmek içinse inanılmaz bir azim gerektiyor, fakat sevmeye bi başladıgında sabah güneş doğarken hâla kod yazdıgını farkedeceksin ve gülümseyeceksin ;) Diller hakkında burdaki tartısmaları dinlemenin senin için gercekten cok bir faydası yok, kimse üstüne alınmasın ama burda bir çok kişi, sadece eğlence amaçlı programlamayla ilgilenmiş kişiler ve bir çok dilin özelliklerini bilmiyor, bunun için en iyisi kendin araştırıp neyin ne oldugunu görmen, ondan sonra yeterince bilgi toplayınca gelip tekrar sorabilirsin, o zaman belki yardımımız dokunur, çünkü hiç bilmeyen birinin önünde tartısmak..... Umarım anlatabilmişimdir, programlama yolculugunda başarılar : )

• Programlamaya giriş gibi bir kitap al. İlk adımını at. internette kaynak bulmak ve toparlamak biraz zor oluyor.
    zaten forumda 10 larca kitap tavsiyesi konusu var. aratırsan bulursun.

Programlama dili olarak tavsiyem
    C++ ya da Java
  • al benden de aynisi, C++ yada Java derim...

simdi kolay zor-muhabeti var, bu konuda herkes farkli dusunuyor... Ogrenmisken nesneye yonelik programlama ve algoritma yazmayi ayni anda ogren...
  • Algoritma temelini sağlam at derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem update için yardım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.