Şimdi Ara

programlamacılık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. öncelikle ben Baturay, lüleburgaz fen lisesinde 9. sınıfta okuyorum. gelecekte bilgisayar mühendisliği gibi bir meslek sahibi olmak istiyorum. yani bilgisayara merakım var :) . programcılık (yazılımcılık, neyse işte) konusuna giriş yapmak istiyorum fakat bu konuda HİÇBİRŞEY bilmiyorum. bana sıfırdan itibaren yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

konuyu doğru yere açtığımı umuyorum yanlışsa adminler düzeltsin bi zahmet

• İlk önce hangi alanda programlama yapmak istediğini seçmelisin;

1- Masaüstü
    2- Web

Web seçersen sana tavsiyem html,php diye gitmen
    Masaüstü programlamada ise C#'ın ilk konsol kısmı sonra Form kısmından devam edersin.
  • masaüstü ve web ne fark ediyor biraz açabilir misin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baturay99

masaüstü ve web ne fark ediyor biraz açabilir misin ?

Bir websitesi açmak istersen kullanman gereken dillerden birkaçı : php,html
    Bilgisayarında çalıştırmak istediğin bir program yapmak istiyosan : c#
  • quote:

masaüstü ve web ne fark ediyor biraz açabilir misin ?

Masaüstü programlama , windows linux gibi işletim sistemlerine program yazmak için öğrenilir.Örnek diller olarak python,javascript (script dilleri) ; c++,c#,java,d (derlemeli diller) native dil olarak ise c++ ve d'yi öneririm.başlangıç için c'den başlayabilirsin.

Web programlama ise php , asp , html5 , javascript ,python gibi dilleri içerisine alıyor ve web sitesi tasarlamakla alakalı.
  • Oncelikle onunde iki secenek var.
    1- Yazilim Muhendisligi
    2- Bilgisayar Muhendisligi

Iki bolumunde kendine gore avantajlari dezavantajlari bulunmakta. Eger sen sadece proglamlama ile.ilgileniyorsan 1.ci secenek tam senlik. Cunku Yazilim muh. Adi uzerinde isin devamli yazilim gelistirmekle olucak. Ama sen bilgisayar secersen bunun donanim.uzerine agir dersleri var. Baba dersler. Sadece proglamlamayla ilgileniyorsan bilgisayar senin dez avantaj. Ama yok donanim da istiyorum dersen bilgisayari sec. Ikiside neredeyse ayni sadece bilgisayarda fazladan donanim dersleri var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevaplar için teşekkürler. bu dilleri öğrenebileceğim bir kitap var mı ? rehber gibi birşey.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    #JAVA GUI PROGRAMLAMA DERSLERİ#
    13 yıl önce açıldı
    Otomasyon Sistemi Geliştirmek
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

cevaplar için teşekkürler. bu dilleri öğrenebileceğim bir kitap var mı ? rehber gibi birşey.

Reklama girer mi bilmiyorum ama sana programlama hatta daha geniş bir arşivi olan Kodlab'ı öneriyorum.www.kodlab.com adresinden ulaşabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemztrk

Oncelikle onunde iki secenek var.
    1- Yazilim Muhendisligi
    2- Bilgisayar Muhendisligi

Iki bolumunde kendine gore avantajlari dezavantajlari bulunmakta. Eger sen sadece proglamlama ile.ilgileniyorsan 1.ci secenek tam senlik. Cunku Yazilim muh. Adi uzerinde isin devamli yazilim gelistirmekle olucak. Ama sen bilgisayar secersen bunun donanim.uzerine agir dersleri var. Baba dersler. Sadece proglamlamayla ilgileniyorsan bilgisayar senin dez avantaj. Ama yok donanim da istiyorum dersen bilgisayari sec. Ikiside neredeyse ayni sadece bilgisayarda fazladan donanim dersleri var.

Benimde hedefim Bilgisayar Mühendisi olmak.İyi donanım bilgisi ve yazılım ile özgürlük

• teşekkürler kodlab koma bakacağım
  • Merhaba,
    Öncelikle biraz daha forumlarda gezineni öneririm. Bir çok sektör temsilcisi yada çalışanı algoritma öncelikle öğrenmeni söyleyecektir.
    Bununla birlikte malesef bir çok çözüm ve kitaplar öncelikle ingilizce çıkıyor. bence öncelikle dilini mümkün olduğunca geliştir.
    Piyasada çok yüksek oranda mobil yazılımcıya ihtiyaç var. bu alanda da ios platformu para kazandırıyor.
    Bununla brlikte Microsoft cephesinde açık akademi, iso ve android içinhttps://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/ adresinlerinde eğitimler mevcut bunlardan başlayabilirsiniz.
    Kodlab kitabı işini bence önce araştır. Daha doğrusu önce hedefini belrle daha sonra kitabı araştırman faydalı olacaktır.
    Sonuç
    1:İngilizceni geliştir
    2:Hedefini seç
    3:Yukarıdaki siteler sana açılış şansı verecektir.

• quote:

merhaba arkadaşlar. öncelikle ben Baturay, lüleburgaz fen lisesinde 9. sınıfta okuyorum. gelecekte bilgisayar mühendisliği gibi bir meslek sahibi olmak istiyorum. yani bilgisayara merakım var :) . programcılık (yazılımcılık, neyse işte) konusuna giriş yapmak istiyorum fakat bu konuda HİÇBİRŞEY bilmiyorum. bana sıfırdan itibaren yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

konuyu doğru yere açtığımı umuyorum yanlışsa adminler düzeltsin bi zahmet

Merhabalar,
    1.Diğer arkadaşlarında bahsettiği gibi, öncelikle Masaüstü/Web/Gömülü yazılım geliştirme kulvarlarından birini seçmelisin
    2.Nesneye Yönelimli Yazılım Geliştirme Öğrenmelisin(OOP)
    3.Kendine bir programlama dili seçmeli ve öğrenmelisin(java/c#.NET/C++/perl/phyton/Ruby/Fortran/Pascal...)
    4.Yazılım Mimarisi konusunda bilgi sahibi olmalısın(MVC gibi)

Selamlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.