Şimdi Ara

Program yazarken veritabanına bilgi aktaramıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Visual Studio da program yazarken veritabanı oluşturmam gerekti. Sql server management studio ile veritabanını oluşturdum fakat programdan bu veritabanının içine bilgi kaydedemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

'System.Data.SqlClient.SqlException' türünde bir yakalanamayan özel durum, System.Data.dll öğesinde oluştu

Ek bilgi: Cannot insert the value NULL into column 'Musteriid', table 'OtelOtomasyonu.dbo.MusteriEkle'; column does not allow nulls. INSERT fails.

• ilk baştaki veritabanı adresini yazdığım kod
    public FrmYeniMusteri()
    {
    InitializeComponent();
    }

SqlConnection baglanti = new SqlConnection("Data Source=(local);Initial Catalog=OtelOtomasyonu;Integrated Security=True");

Kaydet butonunun içindeki kodlar

private void BtnKaydet_Click(object sender, EventArgs e)
    {
    baglanti.Open();
    SqlCommand komut = new SqlCommand("insert into MusteriEkle (Adi,Soyadi,Cinsiyet) values('" + TxtAdi.Text + "','" + TxtSoyadi.Text + "','" + comboBox1.Text + "')", baglanti);
    komut.ExecuteNonQuery();
    baglanti.Close();
    }
  • müşteriid kolonu null değer girmeye izin vermiyor diyor o kolona bak bakayım otomatik artan kolon olarak mı tanımladın muhtemelen öyle tanımlamamışsın
  • Program yazarken veritabanına bilgi aktaramıyorum

Denedim, allow nulls seçeneğini de denedim ikisi de olmadı. Hala aynı hatayı veriyor.
  • kolon primary key mi ona baktınız mı
  • Sorunu ilk söylediğiniz şekilde hallettim. Sql server management studio değişiklikleri kaydetmiyormuş. İlk başta bundan dolayı olmamış. Teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.