Merhaba arkadaşlar. Visual Studio da program yazarken veritabanı oluşturmam gerekti. Sql server management studio ile veritabanını oluşturdum fakat programdan bu veritabanının içine bilgi kaydedemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
'System.Data.SqlClient.SqlException' türünde bir yakalanamayan özel durum, System.Data.dll öğesinde oluştu
Ek bilgi: Cannot insert the value NULL into column 'Musteriid', table 'OtelOtomasyonu.dbo.MusteriEkle'; column does not allow nulls. INSERT fails.
ilk baştaki veritabanı adresini yazdığım kod public FrmYeniMusteri() { InitializeComponent(); }
SqlConnection baglanti = new SqlConnection("Data Source=(local);Initial Catalog=OtelOtomasyonu;Integrated Security=True");
müşteriid kolonu null değer girmeye izin vermiyor diyor o kolona bak bakayım otomatik artan kolon olarak mı tanımladın muhtemelen öyle tanımlamamışsın
Denedim, allow nulls seçeneğini de denedim ikisi de olmadı. Hala aynı hatayı veriyor.
kolon primary key mi ona baktınız mı
Sorunu ilk söylediğiniz şekilde hallettim. Sql server management studio değişiklikleri kaydetmiyormuş. İlk başta bundan dolayı olmamış. Teşekkür ederim.