Şimdi Ara

Program İle Dışarıdan MySQL'e Ulaşmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen YouTube'daki videolardan esinlenerek hazırladığım programda bir sorunla karşı karşıya kaldım. İlk olarak programı açıklayayım, ondan sonra soruna geçeyim.
    Şimdi bu program bir ürün yöneticisi, programı açtığınız zaman kullanıcı adı / şifre kısmına gerekenleri giriyorsunuz, program MySQL'e bağlanarak phpmyadmin'de açtığım spesifik bir vertiabanının belirli bir table'ına ulaşıyor, oradan kontrol ediyor bu kullanıcı adı ve şifreyi, doğruysa eğer, ürünlerin olduğu veritabanına geçip, table'dan verileri görüntülüyor.

Bağlanmamı sağlayan satır bu şekilde: String^ constring=L"datasource=HOST_BURAYA;port=PORT_BURAYA;username=KULLANICI_BURAYA;password=ŞİFRE_BURAYA";

Asıl olay burada başlıyor çünkü mysql hesabıma bağlanmamı sağlayan satır bu yukarıda gördüğünüz kısım. Bu kısım kendi bilgisayarımda kesinlikle çalışıyor, ancak başka bilgisayarlarda denediğimde sorunlar oluyor. Denediğim çözüm yolları çeşitli kullanıcılar açıp bütün izinleri vermek, mysql konsolundan izinleri düzenlemek (umarım yapabilmişimdir), port açmak, firewall'u kapamak, programı deneyenlere Visual C++ 2010 Redistributable Package (x86) ve .NET 4 yükletmek, public ip ile denemek, XAMPP'dan "bind-address=" kısmını kullanmak, hostinger msyqli kullanmak, JIT debugger kapamak vs vs liste böyle gider ancak yok kardeşim, benim pc dışında başka bir pcde çalışmıyor bu lanet şey (Başka internet bağlantısı)

Başka arkadaşlara denettiğimde çıkan hata bu şekilde:

X

Detayları bu şekildeymiş:
    quote:

x

Program Visual Studio 2010 kullanılarak C++ ile yazılmıştır. Yazılımcılık deneyimim sıfırdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA20E9562 -- 29 Haziran 2015; 14:06:52 >

• Sadece exe yi mi attin. Referans dll ler yok galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Sadece exe yi mi attin. Referans dll ler yok galiba

Evet sadece exe attım, pek bilgim yok dediğim gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerkayOzturk

quote:

Projeyi debug moddan degistir release moda getir. Play tusuna bas. Proje release olur. Sonrasinda programin calismasi icin projenin bin /release klasorundeki herseyi alip koyman gerekir. O dosyalarin da tamaminin exe ile ayni yerde olmasi gerekir. O sekilde bir deneyin. Galiba framework 4.0 kullanmissiniz bu yuzden calisacak makinada da bir ihtimal framework kurulu olmasi gerekebilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BerkayOzturk

quote:

Projeyi debug moddan degistir release moda getir. Play tusuna bas. Proje release olur. Sonrasinda programin calismasi icin projenin bin /release klasorundeki herseyi alip koyman gerekir. O dosyalarin da tamaminin exe ile ayni yerde olmasi gerekir. O sekilde bir deneyin. Galiba framework 4.0 kullanmissiniz bu yuzden calisacak makinada da bir ihtimal framework kurulu olmasi gerekebilir.

Tamamdir cok tesekkurler. Bugun mutlaka deneyip son durumu burada paylasicam, umarim olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA20E9562 -- 12 Temmuz 2014; 3:36:55 >

• Son Durum: Release yaptım, herhangibir dll oraya çıkmadı. Sadece METAGEN ve debug databse dosyası.

EDIT: Şimdi ise deneyenlere MySQL connector 5.0.9, vcredist indirticem. Sanırsam bu şekilde sorun çözülür.

EDIT2: Sorun çözüldü! ancak bir sorun daha var. 2 gün aralıksız uğraştıktan sonra MySQL ayarlarımı uzak bağlantıya açık hale getirmiştim derken bu sabah yanlışıkla bozdum.. Sunucuyu en baştan kurup ayarlarını yapıcam, umarım bu sefer sorunsuz olur!..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA20E9562 -- 12 Temmuz 2014; 14:45:00 >
  • Xp mi o?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Xp mi o?

Benim pc değil, test eden kişinin pcsi :)

quote:

C++ ile .Net programlama en son çare olmalıdır. ayrıca .Net ile MySql kullanmaya gerek yok ücretsiz SQL Server Express varken.

XAMPP da var, MySQL Express de var. Ne olduğu çok önemli değil gibi, tek sıkıntı dışardan başkasının bağlanması için gereken ip ayarı. 192.1xx.x.x gibi adres, 127.0.0.1 veya localhost kullanınca tabiki sadece kendi bilgisayarımda çalışıyor. Public ip deneyince direk zortlıyor

Hostingerden premium aldım uzak mysql adreslerini girdim ve oraya bağlanamyı denedim, iznin yok diyor..
    Ben de pes ettim yeni program kodluyorum (kodlamaya çalışıyorum* , auto-updater yaparsam mysql ile çalışan program gibi güncel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA20E9562 -- 29 Haziran 2015; 14:08:01 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.