Şimdi Ara

Profilo CMG140DTR Super 9 Serisi Çamaşır Makinesi - A+++ Enerji Sınıfı + 9 Kg + 1400 Devir (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.133
Cevap
33
Favori
131.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam o linkteki makine muhtemelen eski seri, şu an Türkiye'de bulma ihtimali yok gibi.Zaten ordaki satıcı dışında Alman üretimi olduğunu söyleyen güvenilir bir kaynak da yok.Bu tarz konularda üreticinin paylaştığı bilgiler dışındakilere pek itibar etmeyin.Satıcıdır söyler o.

Buyrun bu yukarda ilk mesajınızda Alman üretimi olduğunu iddia ettikleri makine:

http://m.profiloevaletleri.com/ProductTechnical.aspx?Code=CM104K0TR

Üreticisi TR üretimi olduğunu söylüyor.

Sizin için yine baktım Alman üretimi makine var mı diye, sadece bir tane ES üretimi buldum.İspanya üretimi sanırım.Buyrun onun da üretici linki:

http://m.profiloevaletleri.com/ProductTechnical.aspx?Code=CME10XETR

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu makine iyi güzel de ön yıkama gözü direkt kazana açılıyor. Bir "S" tertibatı olsa iyiymiş. 60 derece ve üzerinde çamaşır yıkayınca o delikten evin içine deterjan kokusu yayılıyor.
  • THEATTRE35 T kullanıcısına yanıt
    Haklsınız.. Benimde aklım karışmıştı. Profilonun kendi sitesine bakıyorum hepside Tr üretim. Hani olsada Alman üretimi olanı alsam, 300-500 fazla vermeyede razıyım.Taş gibi makine olur. Bu arada geçen gün AEG demiştim size ondan vazgeçtim, teknik servis sorunları yaşamamak için. cmg140dtr dende vazgeçtim. Belki sorunlusu denk gelebilir diye. 1000 devirlik olan cmg100dtr versiyonunu alacağım. O evde ihtiyaçlarımıza yeterde artar bile. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kabir Ehli K kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, hayırlısı olsun, güle güle kullanın.

• Kabir Ehli K kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, Ben de aynı makinadan aldım. 2 aya yaklaştı kullanmaya başlayalı, Ses ve yıkama konusunda herhangi bir şikayetim yok.. Oldukça sessiz.
    Bence 1.000 devir gayet yeterli, daha üzeri çamaşırları buruşturuyor diye düşünüyorum.
    Çünkü, Kırışık düzeltme de yıkayınca 600 devir de sıkıyor.
  • demayc D kullanıcısına yanıt
    1400 devirde kırışıklık yapacağını hanımda söylemişti aynen siz gibi :) Galiba en doğru karar bu olsa gerek. Makineyi kullanan birinin yorumunu almak çok iyi geldi. Teşekkür ederim.bilgiler için. Sizde makinenizi güle güle kullanın...

• 2 aydır CMG100DTR kullanıyorum, sessiz ve memnunum. 9 kg, her türlü program mevcut ve Öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demayc -- 2 Şubat 2016; 8:45:00 >
  • siemens WM12T480TR vs profilo CMG140DTR bu durumda ne yapmak lazım arkadaşlar ??
  • Arkadaşlar evdeki çamaşır makinası bozuldu. Yeni makine alacağım. 9 kiloluklardan düşünüyorum. Elektrolux 1294 modeli çok övülünce bayide görmeye gittim. İyi yıkama yapabilir ama Fiziki yapısı, kasa, menteşeler bariz zayıftı. İçime sinmedi. program seçimleri kullanışlı gelmedi. Arçelik 9103 YCM'ye 1650 TL Profilo CMG100DTR 1429 TL fiyat aldım. Eşim Arçelik menüsünü kolay bulması nedeniyle Arçelik istiyor. Arçelikte su jetide var ve 7 yıl garanti ücretsiz. Programları karşılaştırdığımda hemen hemen aynı ama Arçelik bazı programlarda daha kısa ve daha fazla yükte çalışmaya göre ayarlanmış. Su tüketimleri hemen hemen aynı, profilo enerjide biraz daha tasarruflu. Yıkama da profilo 51 Arçelik 54 db sesli.( Makine dolap içine kurulacağı için ses de çok fark etmeyecektir) Profilo CMG100DTR genelde beğeniliyor. Karar veremedim. Arçelik 9103 YCM ile ilgili pek yorum yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kallus -- 4 Şubat 2016; 0:14:22 >

• Tambur hacmini göremedim.Elektrik su tüketimi ve ses seviyesi de daha fazla.Kullanıcılara sormak lazım.

• zippyblack kullanıcısına yanıt
    Siemens de güzel makine.Yalnız Siemens'in sitesinde kazan malzemesi plastik diyor.O kısım aklıma takıldı.Profilo ve Arçelik'te durum nedir acaba merak ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: THEATTRE35

Tambur hacmini göremedim.Elektrik su tüketimi ve ses seviyesi de daha fazla.Kullanıcılara sormak lazım.

Su tüketimimde Arçelik yıllık 220 L az elektrikte profili yıllık 42 kWh az.Cok ciddi farklar yok.Seste sıkma aynı yıkamada Arçelik 3dB fazla.Makina dolap içinde olacağı için ikisininde yıkama sesi duyulmayacak.Arçelik kazan hacmini bulamadım. Birbirine yakın makinalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kallus -- 4 Şubat 2016; 8:03:28 >
    evet plastik yazıyor bende şimdi gördüm. siemens i arayıp teyit ettim, plastikmiş. fakat siemens in alman üretimi WM14W56XTR makinasıda plastikmiş.

bu konu üzerine araştırma yaparken "candoğan62" nin eskilerden şöyle bir yorumuna denk geldim

""Esasında günümüzde sık arıza yaşanmasının asıl sebebi plastik kazandan çok kalitesiz rulman ve keçe kullanılmasıdır.

Plastik alaşımlı kazanlarda malzemeden çok kazanın 2 parçasının birleşim şekline dikkat edilmelidir. Bazı plastik kazanlar eritilerek preslenip birleştirilir. Rulman bozulursa kazanın 2 parçasını ayırıp tekrar birleştirme şansınız çok azdır. Bu yüzden makine hurdaya gider.

Çelik kazanlarda rulman üçayak döküm parçasının içindedir. Rulman kalitesiz olursa bunda da arıza yaşanır.

Günümüzde sadece ülkemizde değil, neredeyse tüm dünyada tamamen plastik veya plastik alaşımlı kazanlar üretilmektedir.

Yurtdışından alsanız bile çelik kazanlı makine şu an sadece Miele ve Gorenje'de var. Başka 1-2 istisnai marka-model haricinde bulmanız imkansız.

Plastik alaşımlı kazanların hepsi kalitesiz değil, örneğin ben polinox kazanlı Siemens çamaşır makinemi 10 yıldan fazladır kullanıyorum. 1 parçasını dahi değiştirmedim, yazlıkta görevine devam ediyor.""

Yazlıktaki makinanın 10 yıl gitmesi normal :)
    Komşunun plastik kazanlı Bosch makinasının kazanı delindi ve komple değişti, 3-5 sene evvel 400 tl para ödediler.Nerde o eski makineler...

• Kazan hacmini de netleştirirsen karar senin hocam.

ama dediğim gibi, alman malı siemens inde kazanı plastikmiş. o yüzden bu durumu yok sayarsak, siemens i alsam profiloyu aratmaz umarım
    Hocam Siemens Profilo'yu aratmaz, çünkü Profilo'yu da Siemens üretiyor.Bosch-Siemens-Profilo grubu, Arçelik-Beko gibi.Siemens ve Profilo'nun sevisleri bile aynı.

Bu arada evde bir tane Siemens üretimi Arçelik Full Otomatik 2200 var, kazanı tamamen çelik.20 küsür yıllık makine, sadece motora ilk hareketi veren 15 liralık kondansatörü değişti.Eski makineler maalesef yok şu an.Miele var o kalitede onun da en ucuzu 3000 tl'den başlıyor.

Belli fiyattan sonra malzeme kalitesi artmıyor makinelerde teknolojik özellikleri artıyor.Onlar da getirdiği kolaylığın yanında bozulma riskini artrırıyor.Bence malzeme kalitesinin eşitlendiği seviyede bir makine almak, bazı kullanılmayan özellikler için fazla paralar vermemek lazım.

• Makina iyi güzel de şu ortadaki program düğmesini ve metal etiketi ni hiç mi hiç sevmedim tasarımını çok dandik yapmışlar makina iyi ama

• Bu makineden kullananlar memnun mu acaba? Kışlık evimde Bosch'un eski yazıları silinmiş makinesi var. Yazlık evde 6 kg Arçelik var 10 sene evvel almıştık artık temiz iyi yıkamıyor eskidi önceki sayfaları okudum çoğu kişi ses sorunu yaşamış bu problemin yaşanması üzücü. Güzel cihaz gibi alsam sorun yaşar mıyım çoğu kişi sorun yaşıyor çoğu kişi tavsiye ediyor kafa bulandırıcı bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canerrtass -- 4 Şubat 2016; 20:03:30 >
  • canerrtass C kullanıcısına yanıt
    1000 devir olanı al hocam, ondan şikayet gelmedi henüz.

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.